![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Fundatia Varlaam va invita sa participati la a treia editie a conferintei Ai Copil. Invata sa fii parinte. Organizatorii au pregatit un format nou: 3 conferinte de cate 2 ore, in 3 seri diferite, deschise publicului larg, urmate de un atelier de 1 zi sustinut de formatorul Sorin Mihalache.
Cele 3 conferinte au loc in Aula Magna Mihai Eminescu a Universitatii Al. I. Cuza si vor avea intrarea libera, pentru a oferi cat mai multor parinti si profesori interesati oportunitatea de a participa. Programul evenimentelor este urmatorul: 1. Luni, 14 Mai, 18:00 – 20:00, Maica Siluana Vlad, Copilul meu, 2 vieti si 3 mosteniri 2. Marti, 22 Mai, 18:00 – 20:00, Diac. Profesor Sorin Mihalache, Copilul meu si Inteligenta Spirituala 3. Joi, 24 Mai, 18:00 – 20:00, Psihoterapeut specializat in Psihoterapia copilului si Parenting Diana Teodorescu, Cum imi construiesc o strategie pentru educatia copilului meu? Atelierul lui Sorin Mihalache se desfasoara Sambata, 26 Mai 2012, intre orele 9:00 – 18:00. Tema acestui atelier este Cum dezvolt inteligenta copilului meu. Investitia pentru participarea la acest atelier este de 150 ron/persoana sau 200 ron Pachetul pentru doi. Inscrierile se pot face pe adresa monica.costea@fundatiavarlaam.ro sau telefonic la 0727.377.334. |
|
||||
|
||||
![]()
La Catedrala mitropolitană din Iași va avea loc duminică, 13 mai, de la ora 18:30, concertul național anual de muzică psaltică, ediția a XIX-a, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Bizantine Iași, în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Vor concerta: Corul 'Altarul' al Catedralei mitropolitane din Iași, Corul bărbătesc 'Mitropolitul Iosif Naniescu' de la Facultatea de Teologie Ortodoxă 'Dumitru Stăniloae' din Iași, Grupul 'Ichos' de la Colegiul Național 'Octav Băncilă' Iași, Corul psaltic 'Floralia' al Universității de Arte 'George Enescu' din Iași, Corul Bisericii 'Sfântul Ierarh Nectarie' din Iași și Corul 'Basileus' al Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Sfântul Vasile cel Mare' din Iași.
|
||||
|
||||
![]()
Episcopia Severinului și Strehaiei organizează, marți 15 mai 2012, începând cu orele 18:00, Seminarul cu tema: Familia creștină – repere tradiționale creștine și provocări contemporane. Seminarul se înscrie în rândul manifestărilor prilejuite de Ziua Internațională a familiei, dorindu-se a se afirma importanța instituției familiei în contextul actual european și socio-cultural.
De asemenea, vor fi aduse în discuție tendințele și provocările cu care se confruntă familia astăzi și modalități de a depăși situația de criză prin care aceasta și societatea, în general, trec în prezent. Tema seminarului va fi tratată atât din perspectiva teologică, cât și sub aspect social, psihologic și legislativ (al dreptului familiei), pentru a se putea cunoaște în profunzime întreaga dimensiune și problematică a familiei contemporane. Evenimentul se va desfășura în sala de festivități „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei, din Dr. Tr. Severin, str. I. Gh. Bibicescu, nr.6, și se va bucura de prezența Prea Sfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care va susține referatul cu tema: ”Rolul femeii în familie”.
|
||||
|
||||
![]()
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, Arhiepiscopia Timișoarei și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează în perioada 22-25 mai ciclul de conferințe 'Evanghelia după Ioan, mărturia ucenicului iubit', informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.
Comunicările vor fi susținute de preotul romano-catolic Tecle Vetrali, profesor de studii biblice la Institutul de Studii Ecumenice din Verona, Italia. Programul evenimentului cuprinde trei zile dedicate studiului și comentariilor biblice pe marginea Evangheliei după Ioan. În acest sens, vor avea loc șase conferințe, după cum urmează: marți, 22 mai, de la ora 11:00, 'Viziunea globală a cărții', iar de la ora 19:00 'Începutul Revelației', miercuri, 23 mai, de la ora 11:00, 'Centrul Revelației', iar de la ora 19:00, 'Cina lui Iisus și cuvântul de despărțire', apoi vineri, 25 mai, de la ora 11:00, 'Preaslăvirea lui Iisus', și de la ora 19:00, 'Cel înviat'. Conferințele vor avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara din bulevardul Vasile Pârvan nr. 4.
|
||||
|
||||
![]()
Ieri, 22 mai, a murit Irina Mavrodin, celebra traducatoare, poeta si eseista. Dumnezeu s-o ierte!
Iata un interviu in memoriam: http://www.observatorcultural.ro/ind...rticleID=27009
|
||||
|
||||
![]()
![]() Casa de Cultură a Sindicatelor Iași va găzdui sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 12:00, concertul caritabil „Zâmbește, copile!“, organizat de Fundația „Solidaritate și Speranță“, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Potrivit portalului doxologia.ro, invitații evenimetului sunt Corina Chiriac, Beatrice Rancea, Gheorghe Jitaru, Grupul Folcloric „Gheorghe Jitaru“, Iustin Narcis Ianău, corul de copii al Operei Naționale Iași - dirjor Raluca Toma, Grupul de copii „Stars of Music“ al Palatului Copiilor Iași - dirijor Anca Apetroaie, Grupul coral „Vestitorii Bucuriei“ - dirijor Daniela Doroșincă, copii din centrele de zi ale Fundației „Solidaritate și Speranță“ și micii artiști ieșeni Diana Vartolomei (voce), Matei Teodor Doroșincă (pian) și Călin Corneliu Calfa (pian). Biletele se găsesc la sediul Fundației „Solidaritate și Speranță“, Iași, Str. Costache Negri, nr. 48, la Librăria „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, Iași, la Librăria „Sfânta Cuvioasa Parascheva“ din Iulius Mall Iași, precum și la bisericile din Iași. Prețul unui bilet este de 40 RON, iar fondurile obținute în urma acestui eveniment caritabil sunt destinate ajutorării unor copii defavorizați din județul Iași, copii care, în ciuda neajunsurilor din familiile din care provin, își doresc să facă pași către o viață mai bună, prin școală și învățătură. Banii adunați în cadrul acestui concert vor servi la ajutorarea a peste 100 de copii care vin din medii sociale defavorizate, familii destrămate, cu părinți care abuzează de alcool și violență, copii care au uitat cum e să te joci sau, pur și simplu, nu au știut niciodată, copii care au nevoie de atenție, dragoste, timp, reguli, ordine și siguranță. Acestor copii, Fundația «Solidaritate și Speranță» Iași le oferă un prânz cald zilnic, un loc curat, ordonat și utilat unde să își facă temele, să primească meditații la disciplinele la care prezintă dificultăți de înțelegere sau asimilare, să se joace, să cânte, să spere“, a declarat Mihaiela Macsim, referent marketing în cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță-Iași. Fundația „Solidaritate și Speranță“ este o organizație nonguvernamentală înființată la Iași în anul 2002, sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ce derulează programe sociale și socio-medicale adresate persoanelor care trăiesc zi de zi drama singurătății, a suferinței fizice și a lipsurilor materiale. În cadrul fundației funcționează Centrul de zi pentru copii „Sfânta Marina“ , Centrul de zi pentru copii „Mia Casa“ Inculeț - Bârnova, Centrul de îngrijire la domiciliu „Sfântul Mina“ , Centrul de consiliere și reabilitare pentru persoane dependente de alcool și droguri „Sfântul Nicolae“ , Cantina socială „Sfântul Sava“ și Centrul „Sfinții Ioachim și Ana“.
|
|||
|
|||
![]()
"Ascultând de cuvântul mântuitor al Domnului cel întrupat, că mădularele trupului Său, trebuie să fie sarea pământului și lumina lumii și prin viața lor cotidiană trebuie să dovedească că trăiesc după adevărul Evangheliei, precum “Nu se poate o cetate așezată pe un munte să nu fie văzută” Matei 5:13-14, la fel și eu în calitate de păstor al Biserici sunt dator să fac cunoscute opiniile mele, slujitorilor care sunt sub nevrednica mea oblăduire.
Așa cum, nu cu mult timp în urmă așa-numitele asociații ”homo erotice” m-au dat în judecată, cu ajutorul domnului Panagiotis Dimitras, reprezentantul Observatorului grec al acordurilor Helsinki (Epse), un ONG pentru apărarea drepturilor minorităților, chipurile pentru că le-am insultat, deoarece predic împotriva păcatului de moarte, al homosexualități, păcat care desparte pe om de Dumnezeul cel veșnic, pentru că este împotriva firii și psihologiei umane și totodată urmărește răsturnarea ontologiei ființei umane. Tot astfel chiar dacă am fost declarat nevinovat în mod definitiv prin Decizia cu numărul 455/2011 a Judecătorului Curții de Apel din Atena mai sus numitul ONG, mă cheamă în judecată de data aceasta cu ajutorul domnului Moris Chatzi, editorul revistei “Krisara”, care se îndeletnicește cu activități evreiești și al domnului Abdulahim Dede, care s-a autonumit în Grecia, încălcând Tratatul de la Lausanne, care nu recunoaște minoritatea turcă, pentru că nu mai există ca reprezentat al “Mișcării pentru drepturile omului ale minorității turce” sunt chemat înaintea justiției pentru pretinsa încălcare a articolelor 1 și 2 al legii 927/1929, ”pedepsirea faptelor sau acțiunilor, ce au ca scop discriminările rasiale”, în legătură cu decizia – cadru nr. 913/DEF/28.11.2008 a Consiliului European pentru poziția pe care am avut-o în publicațiile mele referitoare la sionismul internațional și la islam, interpretând în întregime dispozițiile Legilor, pe care le invocă, pentru că niciodată cuvântul meu nu a constituit o invitație la discriminare, la ură și la violența împotriva persoanelor, ci am evidențiat că în atribuția mea Episcopală, sunt dator să spun adevărul lucrurilor și să exprim în mod liber părerea mea personală, așa cum se stabilește prin Constituția țării. Bineînțeles, folosesc declarații inexacte împotriva publicațiilor mele, declarații ale reprezentantului guvernamental de atunci – domnul Petaloti, ale președintei Mobilizării Democratice, doamna Dora Bakoiani, ale Mitropolitului Dimitriadei, kir Ignatie, a Sfintei Arhiepiscopii a Americii, ale președintelui AHEPA, dl Nikolaos Karakostas, ale Consiliului israelian central al Eladei, ale Mitropolitului Franței kir Emanuel, ale domnului Stavros Zumulachis, editorul, Noii Vetre” etc. Reclamanții nevrednicei mele persoane , nu țin seama în acuzațiile lor, că ne aflăm într-o țară liberă și democrată, în care libertatea de exprimare este un drept al omului dobândit prin constituție și prin urmare, dacă sunt în dezacord cu publicațiile mele au posibilitatea să își exprime în mod public opoziția. Am postat pe internet studiul meu comparativ între Creștinism și Islam, în care demonstrez în mod vădit, că Islamul este o religie inventată de oameni și nu este de origine Dumnezeiască revelată, precum Creștinismul și niciun reprezentant al Islamului nu a îndrăznit să îl contrazică. În același mod, am demonstrat public cu argumente incontestabile din Vechiul Testament și din Profeți adresându-mă fostului rabin al Tesalonicului, domnului Frizis, că Fiul și Cuvântul întrupat al lui Dumnezeu, Iisus Hristos, este singurul și adevăratul Mesia și că cel așteptat în iudaism va fi groaznicul Antihrist. Nici de data aceasta, nimeni n-a îndrăznit să contrazică textul meu. Ca să se încerce reducerea mea la tăcere prin reclamațiile nefondate, învechite și mincinoase este în mod limpede un efort zadarnic. Cu smerenie și iubire frățească recomand prigonitorilor mei să se pocăiască în mod sincer, să-L accepte pe Domnul Iisus Hristos ca pe singurul Mântuitor pentru că, altfel, se vor pierde în această viață, amăgiți de idolii mincinoși ai lumii acesteia, și, cea mai înspăimântătoare va fi continuarea acestei amăgiri fără sfârșit și în viața de apoi. † Mitropolitul Serafim de Pireu | romfea.gr, tradus de Emanuela D. pentru saccsiv" Sursa:http://apologeticum.wordpress.com/20...ii-din-grecia/ |
|
||||
|
||||
![]()
La Pitești se va desfășura a doua ediție a Festivalului internațional de muzică bizantină, care, timp de două zile, 6-7 iunie, va reuni cinci grupuri psaltice din țară, dar și invitați din străinătate. Pe lângă grupurile psaltice care au participat la prima ediție, Grupul Ghelasie Basarabeanul (Pitești), Grupul de maici Grigorie Decapolitul (Mănăstirea Bistrița - Vâlcea), Grupul Ioan Zmeu Protopsaltul (Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului) și Grupul Tronos (Patriarhia Română), o prezență așteptată este cea a Grupului Nectarie Protopsaltul (București). Alte momente deosebite ale festivalului vor fi oferite de invitații din străinătate, Joseph Shattahi (Siria, Damasc), membru al Grupului Tronos, și maica Mariam Skorda (Grecia), care va oferi publicului prezent un moment emoționant, în cea de-a doua zi a festivalului. Scopul acestui festival este promovarea frumuseții muzicii bizantine. Evenimentul este organizat de Filarmonica Pitești, Protoieria Pitești - prin Biroul de catehizare a tineretului și Editura Filos, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Toți cei care doresc să participe la acest festival sunt rugați să-și procure din timp biletele de intrare. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Costul unui bilet este 10 RON/zi (biletul pentru ambele zile este 15 RON). Pentru mai multe detalii: contact@editurafilos.ro, filarmonica_pitesti@yahoo.com sau la tel. 0744.649.537. (I.B.)
|
||||
|
||||
![]()
Mâine, începând cu ora 18:00, va avea loc la Catedrala mitropolitană din Timișoara un concert coral susținut de corul Catedralei mitropolitane, dirijat de pr. Dan Dragomir. Soliștii L. Neșcu, A. Costăngioară, B. Toroican vor interpreta lucrări ale compozitorilor C. Porumbescu, G. Muzicescu, N. Lungu, N. Lipovan, G. Șoima și E. Mehul.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Studenți ortodocși români din toată țara se întâlnesc de aproape două decenii la Mănăstirea Oașa sub aripa duhovnicească a părintelui Teofil Părăian. Anul acesta, filialele Oradea, Timișoara și Craiova ale Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români organizează Tabăra Națională Studențească 'Părintele Teofil Părăian' în perioada 19-29 iulie, informează Ziarul Lumina. Ca în fiecare an, Mănăstirea Oașa din Arhiepiscopia Alba Iuliei oferă studenților un cadru atât natural, cât și duhovnicesc deosebit, chemându-i împreună la slujbe, conferințe și discuții pe teme duhovnicești, repetiții de muzică psaltică și cântece patriotice, dar și integrarea lor în viața de obște prin munca de ascultare în cadrul mănăstirii. Este o tabără studențească gândită special pentru tinerii plini de frământări, cu sete de cunoaștere și mai ales de a trăi. Timp de 15 ani, studenții au fost îndrumați de părintele Teofil, iar după trecerea sa la cele veșnice, tradiția conferințelor a fost dusă mai departe de preoții de la Mănăstirea Oașa, ucenici ai părintelui Părăian. Părintele stareț Iustin Miron împreună cu părintele Pantelimon Șușnea, ca vrednici urmași și ucenici ai părintelui Teofil Părăian de la Mănăstirea Brâncoveanu, vor împărtăși studenților din înțelepciunea și experiențele lor în cadrul conferințelor și discuțiilor. De ziua Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, doctorul fără de arginți, când se sărbătorește hramul mănăstirii, tinerii vor participa activ prin cântarea în strană la Sfânta Liturghie, iar în zilele următoare vor merge în drumeție pe munte împreună cu monahi ai mănăstirii, bucurându-se de frumusețea lumii create și de comuniunea dintre ei. Oameni de cultură invitați la metocul Mănăstirii Oașa Tot sub organizarea ASCOR, în perioada 19-27 septembrie, la Schitul 'Sfântul Ioan Evanghelistul' din localitatea Găbud, metoc al Mănăstirii Oașa, are loc Tabăra Națională 'Civilizația Românească'. Printre invitații speciali ai acestei perioade se numără Horia Roman Patapievici, președintele Institutului Cultural Român, fizician, eseist și scriitor de renume, și Ioan Sorin Apan, etnolog, profesor și fondatorul Seminarului Teologic Ortodox 'Dumitru Stăniloae' din Brașov. 'Anul acesta am hotărât să schimbăm puțin tematica taberei din septembrie, care până acum era o a doua etapă a taberei 'Părintele Teofil Părăian'. Astfel, ne-am gândit să promovăm în rândul studenților mai multe din valorile noastre culturale naționale', ne-a spus Oana Prajea, unul dintre organizatori. Tabăra, care se va încheia cu hramul Sfântului Ioan Evanghelistul, își propune să îi învețe pe studenți despre rugăciune și muncă, despre bucurie și simplitate. Prin întâlnirile cu invitații speciali, tabăra își propune promovarea culturii, civilizației și spiritualității ortodoxe românești și redescoperirea identității naționale și a celei spirituale a tinerilor. Înscrierile pentru tabăra 'Părintele Teofil Părăian' au loc până în data de 12 iulie, iar pentru tabăra 'Civilizația Românească' - până pe 18 iulie. Cei interesați pot cere mai multe detalii folosind următoarele date de contact: tel.: 0744.361.943 (Oana Prajea), email: ascor_oradea@yahoo.com.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
stiri | dorinel78 | Stiri, actualitati, anunturi | 318 | 11.06.2014 16:16:17 |
Pe scurt din lume (stiri mai noi si mai vechi) | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 173 | 13.05.2014 06:46:57 |
Stiri, spectacole, evenimente culturale pentru cei din Bucuresti | glykys | Stiri, actualitati, anunturi | 160 | 05.04.2014 22:07:21 |
Baptistii stiu de dinainte ca o sa apara stiri indreptate impotriva BOR | metanoia2 | Generalitati | 13 | 23.11.2009 16:23:51 |
|