![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga dillema, as vrea sa mai pot sa am un copil, oricum ar fi, dar pentru mine e prea tarziu. Am insa doi copii minunati. Ceea ce-ti doresc si tie.
Copiii proveniti din relatii intamplatoare sunt aruncati la orfelinate. Sunt oameni in lumea aceasta mare care au infiat copii abandonati si imi aduc aminte de o familie din SUA, care avea 3 copii si au luat un copil handicapat din Romania. Au spus, ca acest copil le-a adus fericirea in familie. I-am vazut la TV intr-o emisiune. Eu iti inteleg nelinistea, dar noi nu stim ce copil se naste si in ciuda necazurilor, din cauza unui eventual handicap, cate bucurii mai aduce un asemenea copil. De cand a aparut pe forum acest topic, am citit ce a scris Dr. Kenneth McAll in "Vindecarea arborelui genealogic" ed. Harisma, printre altele despre avort. M-am cutremurat. Doar nestiinta poate scuza avortul. Dar cine citeste despre cercetarile oamenilor de stiinta, din care a rezultat clar ca FATUL ARE VIATA DIN MOMENTUL CONCEPERII, nu mai poate face avort voit fara mustrari de constiinta. Poate nu la varsta tineretii, cand sunt alte prioritati. Dar vine un moment in viata fiecaruia in care te gandesti la greseli si atunci inevitabil te gandesti si la aceste greseli. Nu ajuta sa acuzam pe cineva. Ajuta sa spunem oamenilor, femeilor care e adevarul. Din pacate nu s-a stiut de la inceput ca fatul are viata atat de timpuriu. Dar acum se stie. Sa nu ne astupam urechile, ci mai degraba sa ne gandim la consecintele faptelor noastre. Consecintele nu le alegem noi; mai ales pe cele negative. Cand treci strada pe rosu, nu e obligatoriu sa te calce masina, dar nu poti fi surprins daca se intampla. Incalcarea acestei reguli simple poate avea urmari fatale. La fel si a concepe un copil. Imi pui intrebari la care nu pot raspunde. Pe mine Dumnezeu m-a tinut departe de extrauterine, violuri... Doamne fereste, ca nu doresc nimanui. Daca ducem o viata curata, Dumnezeu are grija de noi. La tinerete viata inseamna mult. Acum mi-as da viata pentru un copil. Dar decizia aceasta este foarte personala si necesit multa dragoste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa sa fie!As vrea sa mentionez un amanunt care mie mi s-a parut a fi destul de important si concludent,si care pe toti ne-ar putea pune pe ganduri intr-o oarecare masura:am aflat ceva mai tarziu,la funeraliile Printesei Diana(Lady Di),transmise la T.V.ca se adauga 1 un an in plus pe cruce,sau pe steagul decedatului, acesti ani fiind nu varsta indicata in buletin,ci se adauga cele 9noua luni sau 7sapte luni(pt.cei nascuti prematur),acesta fiind acel an in plus adaugat pe cruce,pe steagul defunctului,s.a.m.d.
Si daca nu ar fi pacat,atunci de ce toate,care fac intrerupere de sarcina,se intristeaza,au un gol in inima si suflet,simt ca le lipseste ceva, sau mai exact cineva,de ce plang si se caiesc,daca acesta nu ar fi un pacat ci o inchipuire,o fantasma,imaginatie, sau o parere egoista de a pune capat zilelor unui nenascut care isi cere dreptul la viata si caruia nu i se acorda acest drept, din egoism sau din cu totul alte motive(lipsurile:lipsa banilor,a intelegerii sotului si apropiatilor care influenteaza in mod negativ la luarea unei decizii gresite si in pripa? |
|
|||
|
|||
![]()
Este clar ca nici dillema nu este fericita, o sa-i treca si furia pe barbati si preoti :) Se va linisti ...
Doamne ajuta! Liviu |
|
|||
|
|||
![]()
Dillema,am fost putin suparata,dar mi-am dat seama ca am gresit.Nu-ti cer altceva decat sa ma ierti.
Jeny,iti multumim ca ne faci intotdeauna bine. Colors,sa speram ca Dillema va vedea altfel lucrurile si intr-adevar se va linisti. Hristos s-a inaltat! |
|
|||
|
|||
![]()
Sa-ti fie rushine Coloros, neghiob orb ... si iarta-ma ca te-am facut asha in aceasta zi de sarbatoare, totusi te mai respect pt poeziile tale frumoase!:(:hmmm:
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, Sebastiana, desi pare ca viziunile tale ar fi neimportante ca foarte multe din ele vin de la cel rau sa shtii ca s-ar putea sa fie si de la Domnul... desi imi par oarecum de la cel rau, pentru ca adevarata conceptie vine un pic inaintea dragostei... deci doar pentru asta imi par viziunile tale neadevarate... dar cred ca sfanta Sebastiana te ocroteshte cum si pe mine ma ocroteshte sfantul Maxim marturisitorul...
|
|
|||
|
|||
![]()
???Vsovi,eu am spus o parere si nu cred ca un Sfant sau vreo Sfanta dintr-o icoana care are Sfanta Cruce in mana dreapta si mataniile in mana stanga, si care te invata lucruri bune,poate fi ceva de la cel rau,cu atat mai mult cu cat imi spunea destul de clar,sa fac voia Lui Dumnezeu si nu pe a mea,iar dupa aceea eu ma trezeam linistita, si nu speriata sau ingrozita.Crezi ce vrei tu,nu am de gand sa iti dau explicatii suplimentare,caci nu cred ca este cazul.Tot ce stiu in legatura cu ac.Topic,este ca avortul ramane tot crima pana la urma,oricum am spune noi ca e alba,ca e neagra,Dumnezeu nu ingaduie crima prin porunca data de EL:"sa nu ucizi".
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, Sebastiana, asta ne-a invatzat, dar am scris greshit si te rog sa ma iertzi, si trebuie sa amintesc cum ca asha ne-a invatzat un m.batran si inca cineva ca in general visele nu sunt prea bune fiindca sunt cusute cu atza alba banuiesc, asta am vrut sa zic, dar apoi am observat ca asha cum am scris se referau mai mult la visele tale... care asha cum le descri am impresia ca ai dreptate in ce zici... eu n-am ajuns la a 6 sau a 7 porunca sunt doar la a 4 ??? deci mai am pana acolo (ajung peste cateva zile), asha ca nu te supara pe mine :dontgetit::)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avortul- canon de pocainta | annajanette | Generalitati | 192 | 11.12.2013 21:45:32 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
AVORTUL | roxanica | Generalitati | 170 | 16.02.2008 23:00:39 |
|