Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2007, 12:35:59
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:
În prealabil postat de calator
daca masoneria si-ar dori sa loveasca in BOR cum ar reusi mai bine daca nu infiltrand unele idei despre cum inalti prelati sunt masoni...O tactica f deasteapta Cine stie poate ca si asta este rolul unora care vin pe forumuri si plaseaza asa cate un semn mare de intrebare vizavi de biserica noastra
Masoneria loveste in B.O.R. infiltrandu-se in varful ierarhiei bisericesti.
mai da de unde stiti voi te pomenesti ca le da deverintza de apartenentza la masonerie sau or avea engolpione cu ochiul atotvazator sau cu compasul
Reply With Quote
Vechi 16.12.2007, 12:39:04
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

scuzati *adeverinta:)
Reply With Quote
Vechi 17.12.2007, 11:44:50
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:

Masoneria loveste in B.O.R. infiltrandu-se in varful ierarhiei bisericesti.
I-ai prins tu pe ierarhii masoni, ne-ai spus ca i-ai prins, nu ne spui clar care sunt si care nu, nu aduci nici argumentele.... Interesant....
Presupun ca faci ast6a ca sa nu-ti deconspiri "metodele specifice".... ???

Din pacate, tu urmezi principiu al lui Beaumarchais: "Calomniati, calomniati, ceva ramane!"
Iar vorbesti aiurea ca sa te afli in treaba?Sau vrei sa-ti maresti numarul de posturi?Spuneai ca e bine ca B.O.R.participa la intalnirile ecumeniste,ca sa aiba un cuvant de spus.Ma faci sa rad.B.O.R. tace ca pestele si ne vinde credinta pe sub masa ereticilor,ei nu spun nimic in apararea ortodoxiei,ci fac compromisuri grave acceptand de exemplu primatul papal.Este exact ca in lojile masonice,unde,in numele lui Dumnezeu,fiecare poate sa spuna orice aberatie,nu se discuta diferentele pentru a nu se produce zazanie intre membri.Ca o comparatie cunoastem noi bine in politica un model de papagal,unde ce spune un om e imitat la virgula de ceilalti.Ma refer la Basescu si Boc impreuna cu cei din P.D.,P.D.L sau cum s-o mai numi.Asa e si la aceste intalniri,ereticii dau tonul iar ceilalti,adica noi,ortodocsii spunem ca ei si il slavim pe papa.Asa ca nu mai face pe prostul sau crede pe noi prosti.Sf.Parinti nici nu ar fi acceptat asemenea intalniri,daramite sa mai accepte asemenea compromisuri.Asa ca sa va spalati pe cap cu patriarhul vostru,deoarece eu nu-l recunosc ca patriarh,cum nu-l recunosc nici pe Basescu de presedinte.

P.S.Cum stim noi ca sunt masoni in biserica?Simplu.Ecumenismul e produsul masoneriei,iar ecumenistii trebuie cautati printre masoni.Voila.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2007, 12:39:21
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
Iar vorbesti aiurea ca sa te afli in treaba?Sau vrei sa-ti maresti numarul de posturi?Spuneai ca e bine ca B.O.R.participa la intalnirile ecumeniste,ca sa aiba un cuvant de spus.Ma faci sa rad.B.O.R. tace ca pestele si ne vinde credinta pe sub masa ereticilor,ei nu spun nimic in apararea ortodoxiei,ci fac compromisuri grave acceptand de exemplu primatul papal.Este exact ca in lojile masonice,unde,in numele lui Dumnezeu,fiecare poate sa spuna orice aberatie,nu se discuta diferentele pentru a nu se produce zazanie intre membri.Ca o comparatie cunoastem noi bine in politica un model de papagal,unde ce spune un om e imitat la virgula de ceilalti.Ma refer la Basescu si Boc impreuna cu cei din P.D.,P.D.L sau cum s-o mai numi.Asa e si la aceste intalniri,ereticii dau tonul iar ceilalti,adica noi,ortodocsii spunem ca ei si il slavim pe papa.Asa ca nu mai face pe prostul sau crede pe noi prosti.Sf.Parinti nici nu ar fi acceptat asemenea intalniri,daramite sa mai accepte asemenea compromisuri.Asa ca sa va spalati pe cap cu patriarhul vostru,deoarece eu nu-l recunosc ca patriarh,cum nu-l recunosc nici pe Basescu de presedinte.

P.S.Cum stim noi ca sunt masoni in biserica?Simplu.Ecumenismul e produsul masoneriei,iar ecumenistii trebuie cautati printre masoni.Voila.
Ma faci sa rad. Amar. Amesteci Biserica si politica...

BOR nu a recunoscut primatul papal, si a avut o parere oficial in acest sens, un comunicat care respingea afirmatiile de genul celor emise de tine. Exita postat si pe forum un comunicat oficial in acest sens! Dar sunt unii, care isi zic "ecumenisti", care se folosesc de "zvonistica" pentru a discredita BOR. Iar tu esti unul dintre acestia. Afirmai ca esti "pe picior de plecare"...de ce mai ataci BOR?

Sf. Parinti au particitat la Sinoadele ecumenice pentru a lamuri/apara invatatura de credinta. Ce s-ar fi intamplat daca ierarhii s-ar fi "delimitat" de eretici fara sa fi avut o opinie, un cuvant, o "palma" de dat? Ortodocsii care participa azi la intruniri ecumenice acelasi lucru: dau martiria Ortodoxiei. Dar cum perioada "palmuirilor" (chiar si fizice) a trecut, metodele sunt altele (dialogul).

Vorbesti de "vanzarea credintei pe sub masa". Ai un exemplu concret? Eu ti-am exemplificat cu avantaje (materiale, legislative, spirituale) ale participarii BOR la aceste discutii. In schimb, tu nu aduci nici un argument in favoarea celor spuse de tine.

Dar, cum spuneam, tu urmezi principiu al lui Beaumarchais: "Calomniati, calomniati, ceva ramane!"
Reply With Quote
Vechi 17.12.2007, 14:09:09
Senior Member

Implicit

Ca sa stii si tu,biserica e deja amestecata cu politica,mai grav cu masoneria.Biserica nu trebuie separata de stat,dar trebuie ca statul sa fie subordonat bisericii,nu invers cum e la noi.Asta s-a vazut si in decorarea patriarhului de presedinte antefactum,deoarece abia fusese ales.Nu stiu tie daca ti-a ramas ceva in cap,dar de ortodoxia noastra se va alege praful si pulberea cu acest ecumenism.Acum ati fost avertizati,cand veti tipa va fi prea tarziu...
Reply With Quote
Vechi 17.12.2007, 15:38:33
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
Ca sa stii si tu,biserica e deja amestecata cu politica,mai grav cu masoneria.Biserica nu trebuie separata de stat,dar trebuie ca statul sa fie subordonat bisericii,nu invers cum e la noi.Asta s-a vazut si in decorarea patriarhului de presedinte antefactum,deoarece abia fusese ales.Nu stiu tie daca ti-a ramas ceva in cap,dar de ortodoxia noastra se va alege praful si pulberea cu acest ecumenism.Acum ati fost avertizati,cand veti tipa va fi prea tarziu...
Habar n-ai ce vorbesti! Numeste-mi o tara (crestina) unde statule este subordonat Bisericii.

Faptul ca un patriarh ortodox este medaliat de presedintele tarii nu poate decat sa fie un motiv de bucurie. Si daca "premierea" este in sens invers este motiv de bucurie.
Te deranjeaza ca presedintele tarii recunoste meritele unui patriarh oerodox. Eu cred ca este foarte bine ce s-a intamplat!

Se pare ca ai lipsit la lectiile despre "Simfonia puterilor" (Justinian, imparatul bizantin).

Oricum, in postul anterior am pus niste intrebari la care nu ai raspuns....

Cat despre ce mi-a ramas in cap....cred ca suficient cat sa nu cred ca de Ortodoxie nu se va alege praful.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2007, 17:58:52
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Daniel, sa nu uitam ca :
"diavolul este semanatorul tulburarii, al confuziei, al indoielii, al derutei, al ametelii si al haosului. Interesul lui de prima instanta este sa ne ravaseasca mintea"

Mirean intr-un fel are dreptate aici prin faptul ca cere exemple clare insa acestea nu vor veni ca in trecut sub forma confiscarii averilor mamastiresti, prigonirea calugarilor si a preotilor ci prin muzeificare, EU mina-n mina cu dracu asa lucreaza...baga fonduri puternice pentru a muzeifica Ortodoxia, asta-i noua lor gaselnita...deci la genul acesta de apostazie sa fim atenti insa cu CALM si continuind sa nu ne tulburam si sminti cu treburi care nu ne privesc INCA.
Atita timp cit se tin Predaniile....trebuie sa ne bucuram si sa zimbim, SA NE INDREPTAM UNII PE ALTII, sa ne informam, sa cerem dovezi clare de apostazie daca exista, sa mergem la Biserica linistiti SI SA ASCULTAM CU ATENTIE CE SPUNE PREOTUL! prin preoti vom sti ce si cum...
Reply With Quote
Vechi 17.12.2007, 18:46:32
Senior Member

Implicit

Mirene,esti culmea.Tocmai asta am zis si eu,ca azi biserica e subordonata statului NU asa cum ar trebui sa fie,adica invers.Vad ca citesti si intelegi numai ce vor muschii tai.Daca e motiv de bucurie decorarea patriarhului inainte de a face ceva,ai o mare problema.Tocmai asta arata aservirea lui politica si chiar masonica.In ce tara din lume e decorat cineva fara sa faca nimic???Esti aiurea.

P.S.Vad ca esti de acord cu mine ca de ortodoxie se va alege praful.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2007, 12:50:39
Senior Member

Implicit

Prin aceste intalniri ecumeniste masonii vor sa relativizeze dreapta credinta si s-o distruga,nu sa-i aduca pe eretici la adevar.Asa cum nici americanii n-au facut aici baze militare ca sa vanda hot dog,ci sa aduca armament nuclear.Dar va veti da seama prea tarziu...
Reply With Quote
Vechi 18.12.2007, 15:04:16
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:) A citit cineva cartea"pantecul desfranatei"?Este o carte document in care un ierarh BOR destainuie cum a intrat in masonerie pe vremea comunistilor,seful masoneriei fiind Sadoveanu.Este interesanta si in acelasi timp tulburatoare.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44