Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2010, 18:42:58
copacel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Eu ma refer la a avea ceva in comun in materie de credinta si invatatura...
Uite un exemplu de invatatura si credinta comuna: credinta in viata vesnica ce o vom mosteni dupa inviere.

"11. Astept invierea mortilor.

12. Si viata veacului, ce va sa fie. Amin."
(Crezul)
Vechi 26.02.2010, 19:02:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Din punct de vedere al invataturilor, am observat ca se propovaduieste aceeasi Evanghelie. Multe din invataturile adventiste, referitoare la Evanghelie, pot sta la un loc cu invataturile din credinta ortodoxa (le gasesti chiar pe acest site).

Faptul ca in Biserica Ortodoxa se propovaduieste altceva, este problema celor care propovaduiesc. Inseamna ca nu cunosc sau nu respecta "Invatatura de credinta ortodoxa" si Evanghelia.
Hai ca-i tare, cu alte cuvinte faptul ca ortodocsii nu invata ca adventistii e din vina ortodocsilor ca de fapt invatatura noastra este exact ca cea adventista dar nu reusim sa o intelegem ca atare.

Citat:
Eu as putea, foarte usor, sa propovaduiesc Evanghelia lui Hristos, in biserica adventista, inspirandu-ma din "Invatatura de credinta ortodoxa". Am citit cateva capitole care m-au surprins in mod placut.
Pai sigur ca ar fi foarte usor culegand un cuvant de ici sau dincolo, asa cum iti convine dar vezi tu, asta este problema ca din credinta ortodoxa nu poti lua doar ce-ti convine.

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Uite un exemplu de invatatura si credinta comuna: credinta in viata vesnica ce o vom mosteni dupa inviere.

"11. Astept invierea mortilor.

12. Si viata veacului, ce va sa fie. Amin."
(Crezul)
Asa si?
Crezi ca asteptam aceeasi Inviere?
Eu nu cred.

Adventistii o vad intr-un fel, ortodocsii o asteapta altfel.
Vechi 26.02.2010, 19:04:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu știu, probabil tu stăpânești mai bine fenomenul. Dar stai așa... credeam că avem aceeași atitudine vis a vis de vrăjitoare și ocultism...
Nu-i bai, si diavolul poate face miracole pentru omul obisnuit, asta nu inseamna ca diavolul si Dumnezeu au ceva in comun.
Vechi 26.02.2010, 19:11:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă ar fi așa cum zici (dar stai liniștit, nu e așa) ar însemna că Biserica Ortodoxă nu este o biserică creștină.
Din punct de vedere protestant, nu este, asa cum nici din punct de vedere ortodox ei nu sunt crestini ci eretici.
Vechi 26.02.2010, 19:24:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate creștin, topicul este "Ce avem în comun?", dumneata încerci să prezinți și ce avem în comun în lucruri ce ne separă. Păcat că vezi partea întunecată a soarelui...
Dacă ești sigur de afirmația ta, prezintă câteva lucruri în care Evanghelia e diferită la adventiști față de ortodocși (dar limitează-te doar la Evanghelie!), și te vei convinge că nu e așa.
Ai chiar aici un exemplu, foarte graitor:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...52&postcount=8
Vechi 26.02.2010, 19:26:19
copacel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Pai sigur ca ar fi foarte usor culegand un cuvant de ici sau dincolo, asa cum iti convine dar vezi tu, asta este problema ca din credinta ortodoxa nu poti lua doar ce-ti convine.

Dar tu de ce iei doar ce-ti convine? Eu macar sunt adventist, pe cand tu esti ortodox.

Daca vrei, te pun in fata multor invataturi ortodoxe pe care nu le respecti (nici macar la nivel ideologic).

Citat:
Asa si?
Crezi ca asteptam aceeasi Inviere?
Eu nu cred.

Adventistii o vad intr-un fel, ortodocsii o asteapta altfel.
Stii care este diferenta? Adventistii asteapta invierea. Ortodocsii nu o mai asteapta ca se duc in rai sau iad imediat ce mor. Au luat-o inaintea revenirii Domnului Iisus Hristos, a invierii impreuna cu mostenirea vietii vesnice, promise de Mantuitorul.

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi". (Ioan 6:40)

"Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi."(Ioan 14:3)

Frumoase fagaduinti pentru cei care asteapta ziua revenirii Mantuitorului si a invierii celor din morminte.
Vechi 26.02.2010, 23:34:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Din punct de vedere protestant, nu este, asa cum nici din punct de vedere ortodox ei nu sunt crestini ci eretici.
Ei, uite, din nefericire asta n-o mai pot pune în contul lucrurilor comune. Din punct de vedere protestant și chiar neoprotestant, Biserica Ortodoxă e privită ca o biserică creștină în ciuda anumitor învățături și practici necreștine (hai să nu le numim eretice).
Vechi 26.02.2010, 23:37:24
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ai chiar aici un exemplu, foarte graitor:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...52&postcount=8
Nu prea e grăitor deloc.
Nu e nici Evanghelie și nici antiteză ortodoxie-adventism. Până la urmă ce ai vrut să zici? Poate ai dat un link greșit...
Vechi 27.02.2010, 12:28:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ei, uite, din nefericire asta n-o mai pot pune în contul lucrurilor comune. Din punct de vedere protestant și chiar neoprotestant, Biserica Ortodoxă e privită ca o biserică creștină în ciuda anumitor învățături și practici necreștine (hai să nu le numim eretice).
Stii care-i treaba? Biserica Ortodoxa nu e responsabila de sentimentul de Revenire la ceva...dar oare de ce BC, Biserica Protestanta impreuna cu sectele celalte au simtit mereu o nevoie acuta de a reforma, modifica, reveni, oare asta nu ar insemna destul de clar ca primesc anumite semnale de la Dumnezeu, tocmai pentru ca s-au indepartat mereu si mereu...dar ceea ce e dubios e faptul ca vor sa si revina, dar nu renunta la ceea ce i-a indepartat!?!

Stii cum vad eu ratacirea asta, exact asa cum se chinuie o insecta sa se elibereze din panza paianjenului...dar nu mai stie cum o data ce a fost condusa intr-acolo!....oi vei, oi vei!
Vechi 27.02.2010, 12:53:10
susica's Avatar
susica susica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Implicit ,,Dumnezeu cu noi,,

Citat:
rog pe cineva să posteze pe puncte crezul ortodox, să vedem dacă avem ceva în comun.
Mulțumesc.
,,Pe Dumnezeu dragutu si pe Maica Domnului,, IISUS HRISTOS,FIUL LUI DUMNEZEU,,cred doamne ,ajuta necredintei mele,,

~~~~~~~~~~~Crezul - Simbolul credinței ~~~~~~~~~-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~SfantaTreime~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cred intr-unul Dumnezeu Tatal atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si al nevazutelor.

Si intr-unul Domn Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, unul nascut, care din Tatal s-a nascut inainte de toti vecii; lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut; cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut;

Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din cer si s-a intrupat din Duhul Sfant si din Maria Fecioara si s-a facut om;

Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, a patimit si s-a ingropat;
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;

Si S-a suit in ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii, a carui imparatie nu va avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care din Tatal purcede; cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si marit, carele a grait prin prooroci.

Si intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Marturisesc un botez pentru iertarea pacatelor.
Astept invierea mortilor.
Si viata veacului ce va sa vie. amin !si ne inchinam de 3 ori facem 3 inchinaciuni,

Last edited by susica; 27.02.2010 at 13:00:21.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42