Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2010, 19:26:45
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Oricum... mi-a ramas in minte o anumita intrebare adresata pe acest thread: Oare cu cine s-ar fi casatorit Mantuitorul, cu o femeie desfranata...sau cu una cuminte ( facand referire la o usera de pe forum, care avea pretentia normala de a afla un baiat cuminte, fara anumite atitudini si experiente incompatibile cu ea si cu stilul ei de viata in acest moment)?...si m-a frapat faptul ca parca in directia aia...se uitase de Fecioara Maria ca un indiciu foarte clar...practic ne mai fiind nevoie de alte comentarii si ipoteze pe langa aceasta evidenta.
Mantuitorul nu S-ar fi insurat cu nici o femeie. Adica nu S-ar fi insurat deloc.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 19:45:17
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Mantuitorul nu S-ar fi insurat cu nici o femeie. Adica nu S-ar fi insurat deloc.
Bine, iti dai seama ca intrebarea e foarte ciudata..dar la concluzia asta a ajuns cineva care s-a insurat cu o femeie care ar fi avut anumite experiente in trecut...tot citind pe aici diverse postari, si ajungand sa isi imagineze ca o desfranata e mai presus decat o fata cuminte care vrea si ea...cum e ideal si crestinesc de altfel, un om cuminte cu care sa fie pe aceeasi lungime de unda!!!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 08:51:59
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Bine, iti dai seama ca intrebarea e foarte ciudata.. dar la concluzia asta a ajuns cineva care s-a insurat cu o femeie care ar fi avut anumite experiente in trecut. Tot citind pe aici diverse postari, si ajungand sa isi imagineze ca o desfranata e mai presus decat o fata cuminte care vrea si ea... cum e ideal si crestinesc de altfel, un om cuminte cu care sa fie pe aceeasi lungime de unda!
A pune problema care este "mai sus", nu imi pare un lucru bun.
Este evident ca binele si curatul este cu mult mai inalt decat raul si intinatul, insa numai Domnul stie care este cu adevarat curat si care este intinat, iar nu omul. Poate unii sunt curati din politete sau buna crestere, din rusine sau altceva, iar nu pentru Domnul si pentru nevointa cea intru sfintenie. Si tot asa. Domnul singur cunoaste inimile oamenilor.

Si mai facem o greseala. Noi taxam prezentul, privind spre trecut.
Domnul insa rasplateste sfarsitul, privind spre intreaga viata, adica atat spre trecut cat si spre viitor.

Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 09:17:05
ella87ella ella87ella is offline
Member

Data înregistrării: 10.12.2008
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
A pune problema care este "mai sus", nu imi pare un lucru bun.
Este evident ca binele si curatul este cu mult mai inalt decat raul si intinatul, insa numai Domnul stie care este cu adevarat curat si care este intinat, iar nu omul. Poate unii sunt curati din politete sau buna crestere, din rusine sau altceva, iar nu pentru Domnul si pentru nevointa cea intru sfintenie. Si tot asa. Domnul singur cunoaste inimile oamenilor.

Si mai facem o greseala. Noi taxam prezentul, privind spre trecut.
Domnul insa rasplateste sfarsitul, privind spre intreaga viata, adica atat spre trecut cat si spre viitor.
Ce frumos ai raspuns doar "Domnul singur cunoaste inimile oamenilor".
Vechi 16.03.2010, 09:25:46
ella87ella ella87ella is offline
Member

Data înregistrării: 10.12.2008
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ella87ella Vezi mesajul
Eu am vrut sa pun povestiri despre desfranate pentru a da putere celor care au fost desfranati sau sunt desfranati, si eu sunt o desfranata pe cale de indreptare.
Nu am uitat de Fecioara Maria,de fecioria,sfintenia,puritatea,vrednicia ei si ea e alaturi de desfranatii care doresc sa se indrepte.
Si eu inainte judecam si taiam si daca mi-ar fi spus cineva ca eu nu o sa-mi pastrezi fecioria pana la casatorie ma faceam foc si para(niciodata sa nu judeci, ca nu sti cand si tu vei cadea sau te vei afla in situatia celuilalt) si a venit si ispita in fatza caruia am fost slaba si putin credincioasa, l-am intalnit pe el, si uite asa am cazut in pacat,am trait 3 ani in desfrau alaturi de el,crezand ca traiesc iubirea, si ce m-a trezit la realitate, faptul ca el ma inshela, umbla si cu altele, nu i-am fost deajuns doar eu , si faptul ca imi cerea chestii necuvincioase,e greu sa realizezi ca omul pe care l-ai iubit nu a existat, a fost doar un prefacut...si ce este mai greu sa crezi ca Dumnezeu te poate ierta(ispita e mare, celalalt iti sopteste pacatoaso chiar crezi ca poti fi iertata, chiar crezi ca meriti sa fi iertata dupa tot ce ai facut, crezi ca ai puterea de a te schimba, crezi ca cineva te va mai iubi, crezi ca meriti iubire din partea cuiva)e greu sa te ierti pe tine insuti si pe cel langa care ai trait toate , e greu sa l ierti.

Last edited by ella87ella; 16.03.2010 at 16:04:42.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2010, 22:02:34
Vladimir-Adrian Vladimir-Adrian is offline
Banned

Data înregistrării: 22.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ella87ella Vezi mesajul
Si eu inainte judecam si taiam si daca mi-ar fi spus cineva ca eu nu o sa-mi pastrezi fecioria pana la casatorie ma faceam foc si para(niciodata sa nu judeci, ca nu sti cand si tu vei cadea sau te vei afla in situatia celuilalt) si a venit si ispita in fatza caruia am fost slaba si putin credincioasa, l-am intalnit pe el, si uite asa am cazut in pacat,am trait 3 ani in desfrau alaturi de el,crezand ca traiesc iubirea, si ce m-a trezit la realitate, faptul ca el ma inshela, umbla si cu altele, nu i-am fost deajuns doar eu , si faptul ca imi cerea chestii necuvincioase,e greu sa realizezi ca omul pe care l-ai iubit nu a existat, a fost doar un prefacut...si ce este mai greu sa crezi ca Dumnezeu te poate ierta(ispita e mare, celalalt iti sopteste pacatoaso chiar crezi ca poti fi iertata, chiar crezi ca meriti sa fi iertata dupa tot ce ai facut, crezi ca ai puterea de a te schimba, crezi ca cineva te va mai iubi, crezi ca meriti iubire din partea cuiva)e greu sa te ierti pe tine insuti si pe cel langa care ai trait toate , e greu sa l ierti.
ella87ella, chestia cu inselatul nu e o chestie asa neobisnuita. Am citit un studiu facut pe americani, parca, din care reiesea ca infidelitatea (la un moment dat al vietii) atinge 60% pentru barbati si 40% pentru femei. La noi o fi vreo 40-50% pentru barbati (caci noi suntem mai traditionalisti ca americanii), asa ca tot raman jumatate din barbati din care poti alege.
In privinta tipului trebuie sa-l ierti (pentru ca si tu sa fii iertata de Dumnezeu pentru pacatele trecute si viitoare) si sa-l uiti, mai ales ca din ce spui tu nu era om de incredere. Vei cunoaste pe cineva si poate vei pretui mai mult caracterul decat alte calitati, si vei fi un pic mai vigilenta, mai realista si va fi bine, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 21:41:33
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

voi spuneti ca femeile sunt desfranate(unele din ele)dar barbatii?pe ei nu ii mai acuza nimeni?eu am intalnit fete cuminti dar baieti cuminti nu...scuzati-ma daca aduc acuzatii pe nedrept
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 12:31:45
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
voi spuneti ca femeile sunt desfranate (unele din ele) dar barbatii? pe ei nu ii mai acuza nimeni? eu am intalnit fete cuminti dar baieti cuminti nu... scuzati-ma daca aduc acuzatii pe nedrept
Citeste tot topicul.

Se spune adesea ca intre baiat si fata nu exista nici o diferenta la Domnul, amandoi trebuind sa se aduca pe sine neintinat de desfranare in momentul savarsirii Tainei Cununiei, iar nu doar fata, cum gresit gandesc si spun multi oameni lipsiti de minte.

Daca nu ar fi fete desfranate, nici baietii nu ar mai fi, caci nu ar mai avea cum sa isi puna in fapta gandurile si caderile.
Daca nu ar fi baieti desfranati, nici fetele nu ar mai fi, caci ar cauta si nu ar gasi pe nimeni spre a face... prostii.

Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 18:20:30
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Familia lui Iisus, fratii si surorile Lui erau de religie Iudaica, adica erau observatori a obiceiurilor din scrierea de baza a iudaismului, Torrah, in care legea de baza a barbatilor era aceea de a se casatori si a procrea. Altfel ai fi fost diferit de toti ceilalti si nu pica prea bine.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 18:57:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Familia lui Iisus, fratii si surorile Lui erau de religie Iudaica, adica erau observatori a obiceiurilor din scrierea de baza a iudaismului, Torrah, in care legea de baza a barbatilor era aceea de a se casatori si a procrea. Altfel ai fi fost diferit de toti ceilalti si nu pica prea bine.
Daca vorbesti de familia lui Iisus Hrisos, atunci da; ca iudei erau pentru casatorie si procreere. Dar noi vorbeam aici de Iisus Hristos, Mantuitorul nostru, la care posibilitatea de a pacatui nu exista; nici dorinta de a se casatori, caci el nu avea de ce sa-si caute "jumatatea" (idee citita de curand pe forum), El fiind Om si Dumnezeu totodata, conceput si nascut fara de pacat.
Intrebarea pusa era: "Oare cu cine s-ar fi casatorit Mantuitorul, cu o femeie desfranata...sau cu una cuminte".
Raspunsul este: cu niciuna; adica deloc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ce fel de om v-ati casatori? aradeanu Generalitati 179 21.07.2014 17:22:04
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
cine ma ajuta? Hartford Muzica Bisericeasca 4 30.09.2010 04:03:37
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05