Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2011, 14:25:06
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Chiar mi-ar placea sa stiu cati dintre ortodocsii care scriu aici nu considera ca fiind erezii anumite dogme catolice, si cati dintre ei cred ca ar exista mantuire si in afara BO.
Adriana, dar pe cati ortodocsi crezi ca-i intereseaza dogmele altora? Daca ai studiat si ai convingerea si credinta ca Ortodoxia poseda Adevarul intreg, ai certitudinea ca te poti mantui, de ce sa te mai intereseaze dogmatica celorlalti, de ce sa studiezi daca e trunchiata fata de a ta, daca au adaugat ceva in plus si eventual sa o combati? Totul in Ortodoxie straluceste de frumusete, e o bogatie spirituala imensa incat nu-ti mai doresti ceva "in plus", caci stii ca ea te implineste. Iti prezinti propria ta credinta si raspunzi de fiecare data atunci cand cineva ti-o ataca, cand se arunca cu insinuari, insa tu ai credinta ta si o pastrezi pana la moarte, caci stii ca esti in interiorul Adevarului Lui Hristos. N-am innebunit sa stau eu sa inteleg dogma predestinarii protestante Am incercat, e prea alambicata, un usor non-sens, zic eu, insa important e sa o inteleaga protestantii, nu eu. Pentru mine dl. Scotland the Brave are un suflet ortodox si imi este suficient sa stiu asta. In Ortodoxie exista suficienta lumina pentru cei care doresc sa creada si umbre pentru a-i orbi pe cei care nu cred.

Last edited by ioanna; 05.09.2011 at 14:29:49.
Vechi 05.09.2011, 14:30:41
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

[quote=stefan florin;396880]
Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Scuze. Nu mai stiu ce m-ai intrebat. Aminteste-mi si iti raspund pe loc.[/Q

Dupa cunostintele tale, ce intelegi tu prin nsuflare de viata?
Suflarea de viata (sau duhul de viata) este una din "componentele" sufletului viu ( a fiintei in intregime).

" Domnul Dumnezeu la facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7)

Cand omul moare, suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu care a dat-o (Eclesiastul 12:7).

Suflarea de viata (ruach - in ebraica VT sau pneuma - in greaca NT) este acea putere de viata pe care o da Dumnezeu si este ceva impersonal si inconstient. Suflarea de viata, care se intoarce la Dumnezeu cand omul moare, nu are nici simturi, nici ratiune.
Vechi 05.09.2011, 14:35:47
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Interesant este faptul ca tocmai Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au scris absolut nimic despre acest presupus eveniment (nici despre teleportarea lor, de pe unde erau imprastiati, la inmormantarea Maicii Domnului).

Ma leg de acest aspect doar pentru a arata de ce nu te poti intelege cu mine (sau alti adeventisti). Eu am o credint crestin - apostolica, bazata pe invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Acestea imi sunt arhisuficiente pentru castigarea mantuirii si pentru viata mea de credinta de zi cu zi. Tu ai nevoie de multe istorisiri inchipuite (ale tale si ale altora) pentru ati desfasura marturisirea de credinta. Si, toate aceste inchipuiri, le invelesti intr-un ambalaj de elocventa si eruditie, incercand sa arati ce orizont larg ai tu si ce ingust privesc adventistii. Totusi, cu tot orizontul tau larg si gandirea ta profunda, nu ai reusit sa pricepi ceea ce spune clar si pe inteles ( in doua versete legate), un Sfant Apostol.

In concluzie, nu ne vom intelege niciodata. Ramai cu istorisirile tale ar eu raman cu invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli.

P.S. Totusi, daca vrei, poti sa-mi explici de ce Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic despre "mutarea Maicii Domnului"? Nu or fi avut o imaginatie bogata ca a ta? Sau, care este explicatia?
Pot incerca eu niste raspunsuri.
Unul ar fi faptul ca in general femeile nu prea erau bagate in seama si ca atare rar se scria despre ceea ce faceau ele pentru comunitate, ca atare activitatea Maicii Domnului a fost pusa sub tacere. Insa faptul ca in timp cultul Maicii Domnului a atins o asemenea amploare arata ca profetia Sfintei Fecioare ascunde un mister mult mai adanc chiar decat cel acceptat de catolici (care au mers cu veneratia Sfintei Fecioare mai departe decat ortodocsii prin Imaculata conceptie). Si prin profetie ma refer la aceasta:

"Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul.
Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu,
Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile.
Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui.
Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El."

TOATE neamurile o fericesc pe Maica Domnului? Nu inca dar va veni pentru ca profetia ei se va implini de la un capat al altuia al pamantului atunci cand pamantul intreg "se va teme" de Cel Puternic cu nume sfant.
Vechi 05.09.2011, 14:36:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
p.s.2 citeste cu atentie urmatoarele versete cu care trebuiau completate cele postate de tine:
"19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai.
20. Că Tatăl iubește pe Fiul și-I arată toate câte face El și lucruri mai mari decât acestea va arăta Lui, ca voi să vă mirați.
21. Căci, după cum Tatăl scoală pe cei morți și le dă viață, tot așa și Fiul dă viață celor ce voiește.
22. Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului.
23. Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis.
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia."
Am citit. Se vorbeste despre INVIERE (readucerea la viata a celui care a murit). Ce trebuia sa mai inteleg?
Vechi 05.09.2011, 14:41:09
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Vezi ce face bautura?
Cunosc situația voastră și vă compătimesc. Să te turmentezi cu apă chioară e dramatic !

Citat:
Am crezut ca voi fi primit ca un oaspete drag, cu scuzele de rigoare pentru greseala cu datul afara
Așa crede și dracu după exorcizare!

Citat:
De ce nu intri sa animezi discutiile de pe forumul nostru?
Din lipsă de interes! La nivelul ăla intelectual discutam la grădiniță!

Citat:
Repetarea este mama invataturii.
Există și alte tratamente, mai eficace, pentru sincope de memorie, dacă după atâta timp nu ți-a folosit metoda "papagalul dezlănțuit"!

Citat:
Si totusi am venit si cu argumente noi .Vechi si "expirat" este faptul ca sunt tot din Scriptura si deranjeaza.
Nu-i nimic proaspăt în discursul tău Vașinec, nu te amăgi singur! Doar numele sub care bântui pe-aici e mereu nou!

Last edited by Mihailc; 05.09.2011 at 14:44:42.
Vechi 05.09.2011, 14:41:29
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

[quote=grasu77;396888]
Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul

Suflarea de viata (sau duhul de viata) este una din "componentele" sufletului viu ( a fiintei in intregime).

" Domnul Dumnezeu la facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7)

Cand omul moare, suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu care a dat-o (Eclesiastul 12:7).

Suflarea de viata (ruach - in ebraica VT sau pneuma - in greaca NT) este acea putere de viata pe care o da Dumnezeu si este ceva impersonal si inconstient. Suflarea de viata, care se intoarce la Dumnezeu cand omul moare, nu are nici simturi, nici ratiune.

Deci suflarea de viata are sau nu constiinta?
Vechi 05.09.2011, 14:42:22
Banned

Implicit

[quote=grasu77;396888]
Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul

Deci, ca sa inteleg si eu mai bine: daca suflarea de viata nu are nici simturi si nici ratiune si se intoarce la Dumnezeu, trupul merge in pamant unde putrezeste si unde nu exista absolut nimic, pe cine/ce va judeca Domnul la Judecata Sa in cazul asta? Un trup recreat in care repune suflarea de viata cea fara ratiune (si fara vina, nu?) care de la El vine? Sau ce anume va fi judecat? Si pe ce baza?
Vechi 05.09.2011, 14:43:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Pot incerca eu niste raspunsuri.
Unul ar fi faptul ca in general femeile nu prea erau bagate in seama si ca atare rar se scria despre ceea ce faceau ele pentru comunitate, ca atare activitatea Maicii Domnului a fost pusa sub tacere. Insa faptul ca in timp cultul Maicii Domnului a atins o asemenea amploare arata ca profetia Sfintei Fecioare ascunde un mister mult mai adanc chiar decat cel acceptat de catolici (care au mers cu veneratia Sfintei Fecioare mai departe decat ortodocsii prin Imaculata conceptie).
Faceti referire la cultul Maicii Domnului. Cunoasteti cand a aparut a acest cult (in ce secol) si care sunt originile lui?

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si prin profetie ma refer la aceasta:

"Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul.
Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu,
Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile.
Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui.
Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El."

TOATE neamurile o fericesc pe Maica Domnului? Nu inca dar va veni pentru ca profetia ei se va implini de la un capat al altuia al pamantului atunci cand pamantul intreg "se va teme" de Cel Puternic cu nume sfant.
Considerati ca profetia despre "fericirea Maicii Domnului" nu a fost valabila pentru vremea Sfintilor Apostoli si de aceea, acestia nu "au fericit-o"? Sau, problema este ca noi nu intelegem ce inseamna "ma vor ferici toate neamurile". S-a gandit Maica Domnului la dezvoltarea unui cult a persoanei sale?
Vechi 05.09.2011, 14:46:22
Banned

Implicit

Citat:
Faceti referire la cultul Maicii Domnului. Cunoasteti cand a aparut a acest cult (in ce secol) si care sunt originile lui?

Considerati ca profetia despre "fericirea Maicii Domnului" nu a fost valabila pentru vremea Sfintilor Apostoli si de aceea, acestia nu "au fericit-o"? Sau, problema este ca noi nu intelegem ce inseamna "ma vor ferici toate neamurile". S-a gandit Maica Domnului la dezvoltarea unui cult a persoanei sale?
Inainte sa va raspund, vreau sa ma lamuresc despre credinta apostolica: in Biblie ati gasit in ce mod o fericeau apostolii pe Sfanta Fecioara ca sa puteti face la fel?
Vechi 05.09.2011, 14:52:20
Banned

Implicit

[quote=Adriana3;396896]
Citat:

Deci, ca sa inteleg si eu mai bine: daca suflarea de viata nu are nici simturi si nici ratiune si se intoarce la Dumnezeu, trupul merge in pamant unde putrezeste si unde nu exista absolut nimic, pe cine/ce va judeca Domnul la Judecata Sa in cazul asta? Un trup recreat in care repune suflarea de viata cea fara ratiune (si fara vina, nu?) care de la El vine? Sau ce anume va fi judecat? Si pe ce baza?
Va judeca pe omul inviat. Asa cum din tarana si suflare de viata, a fost facut un suflet viu, constient, activ, etc. tot asa va fi si la inviere. Numai ca nu vor fi create alte fiinte ci vor fi recreate cele care au existat.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38