![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Last edited by ioanna; 05.09.2011 at 14:29:49. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=stefan florin;396880]
Citat:
" Domnul Dumnezeu la facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7) Cand omul moare, suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Suflarea de viata (ruach - in ebraica VT sau pneuma - in greaca NT) este acea putere de viata pe care o da Dumnezeu si este ceva impersonal si inconstient. Suflarea de viata, care se intoarce la Dumnezeu cand omul moare, nu are nici simturi, nici ratiune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unul ar fi faptul ca in general femeile nu prea erau bagate in seama si ca atare rar se scria despre ceea ce faceau ele pentru comunitate, ca atare activitatea Maicii Domnului a fost pusa sub tacere. Insa faptul ca in timp cultul Maicii Domnului a atins o asemenea amploare arata ca profetia Sfintei Fecioare ascunde un mister mult mai adanc chiar decat cel acceptat de catolici (care au mers cu veneratia Sfintei Fecioare mai departe decat ortodocsii prin Imaculata conceptie). Si prin profetie ma refer la aceasta: "Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul. Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile. Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui. Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El." TOATE neamurile o fericesc pe Maica Domnului? Nu inca dar va veni pentru ca profetia ei se va implini de la un capat al altuia al pamantului atunci cand pamantul intreg "se va teme" de Cel Puternic cu nume sfant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cunosc situația voastră și vă compătimesc. Să te turmentezi cu apă chioară e dramatic !
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 05.09.2011 at 14:44:42. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=grasu77;396888]
Citat:
Deci suflarea de viata are sau nu constiinta? |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=grasu77;396888]
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Adriana3;396896]
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|