|
|
|||
|
|||
iubesc un barbat vaduv care a ramas cu 2 fetite
Am nevoie de sfaturi. Iubesc un barbat vaduv ramas cu 2 fetite. Am vorbit cu duhovnicul meu si mi-a spus ca diferenta de varsta acceptata intre un barbat si o femeie de Biserica Ortodoxa este de 10 ani, iar intre noi e de 11 ani. Si ca nu ar accepta sa ne uneasca in fata lui Dumnezeu iar ca parintii mei sigur nu ar fi de acord, mai ales ca ii si cunoaste. De atunci nu mai am liniste. Va rog...ajutati-ma!
|
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Daca spuneti ca ii stie si pe parintii dumneavoastra, presupun ca va cunoaste foarte bine si pe dumneavoastra, si de multe ori ei stiu ce e mai bine pentru noi, pentru ca pot vedea toata situatia intr-un mod obiectiv. Sa nu credeti in niciun caz ca va vrea raul! |
|
|||
|
|||
Citat:
Puteti gasi un preot care sa va cunune, nu e nimic atat de strict cum vi s-a spus.
|
|||
|
|||
Citat:
Pana si la romano-catolici cu prostia lor cu indisolubilitatea casatoriei dusa pana in panzele albe, macar dupa moartea sotului/sotiei, omul e liber sa se recasatoreasca, nu? E o femeie matura, nu un copchil care sa il duci de nas cu minciuna pentru ca adevarul e prea complicat sa-l priceapa, daca asta ar fi adevarul, ceea ce nu vad sa fie.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 23.08.2013 at 17:15:59. |
|
|||
|
|||
Doamne fereste, nu asta era ideea, Aline! :) Ideea era ca poate duhovnicul si parintii ei se asteapta la altceva de la ea, si anume sa nu se complice si sa inceapa de "la inceput". Nu are legatura cu religia de care apartin sau de care apartine ea, m-am gandit ca asta ar putea fi unul din motive, ca au alte "asteptari" de la ea. In niciun caz nu e pacat!
Ca deh, ce parinti vor ca puiul lor sa se complice cu cineva care "si-a inceput deja viata"? (exact cuvintele astea) Suna prostesc, stiu, dar am mai auzit cazuri. Last edited by Lady Brightside; 23.08.2013 at 17:56:09. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Le lasi sa vina, nu le ignori, insa le folosesti energia pentru a discuta cu Dumnezeu despre problema ta.
|
|
|||
|
|||
Intre 10 ani si 11 ani chiar nu este o diferenta la o casatorie.
S-ar putea sa fie alte aspecte. Ar trebui stiuta totusi explicatia duhovnicului si nu m-as lasa convinsa numai de cifra asta a varstei. Sa spuna concret care este problema. Si un duhovnic hotaraste pana la urma viata unui om? Chiar pana la a interzice casatoria? Eu asta nu reusesc s-o inteleg. Ar trebui vorbit si cu alt preot. Ca nu sunt parintii de acord, este altceva. Si acolo este mai complicat. Trebuie discutat cu ei si cu viitorul sot si pus toate cartile pe masa si pus in balanta si pe urma hotarat. Problema nu este nici aici diferenta de varsta, ci faptul ca a mai fost csatorit si are copii. Intrebari de pus: - varsta voastra/varsta copiilor (te poti ocupa de ei, ca nu este usor sa preiei copii straini, nici pentru tine si nici pentru ei). La tinerete este una, la o varsta mai inaintata a voastra este alta, daca sunt mai mici copiii e una, daca sunt mai mari, e alta. Poate tu iti mai doresti copii ai tai? - s-a refacut dupa pierderea sotiei, e pregatit sa inceapa alta viata Si in general trebuie sa vedeti potrivirea dintre voi si sa-l analizezi bine pe el. S-ar putea ca lumea sa aibe la persoana lui vreo obiectie. Trebuie intrebat si discutat. Doar interdictii, fara suport/explicatii...nu este normal. Si da, in general cu iubire se poate face totul si puteti fi fericiti. Stiu destule cazuri. Dar pot apare si regrete mai tarziu, cu toata iubire, pentru ca o casnicie nu este lapte si miere. De aceea trebuie bine analizat.
|
||||
|
||||
Citat:
Duhovnicul nu hotarase, el doar sfatuieste. Omul este liber sa faca cum crede. Poate sa mai vorbeasca cu duhovnicul, cu alti parinti, eventual si cu un episcop care poate da binecuvantarea chiar daca s-au depasit cei 10 ani, (tinand cont ca este vorba de o abatere de un an). |
|
|||
|
|||
Citat:
Si poate sa explice cineva, in primul rand duhovnicul acela de ce aceasta bariera la 10 ani? Si ce conteaza un an. Hai ca daca erau 15 ani mai spuneam, era deja mult. Si inainte vreme din cate stiu eu (din citite), cam asa se faceau casatoriile. Fata trebuia sa fie foarte tanara, iar barbatul cu armata facuta, cu serviciu, aranjat, adica ceva mai in varsta. 10 ani nu erau o problema. Ah, ce spunea glykys, mai sus ca nu e normal sa fie el de 50 si ea de 15, sau invers. Dar 10 ani...
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 24.08.2013 at 18:08:25. |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Diferenta de varsta intr-o relatie! | marius007 | Generalitati | 98 | 11.05.2018 23:19:20 |
Ce credeti despre diferenta de varsta? | Sonrisa | Nunta | 117 | 29.03.2013 19:42:18 |
Diferenta intre Paraclis si Acatist | andrutza151 | Rugaciuni | 2 | 03.03.2011 11:18:18 |
Inselarea intre soti | ionut12 | Generalitati | 5 | 25.11.2010 14:46:46 |
Diferenta de varsta | Anisia | Nunta | 18 | 31.05.2010 17:55:30 |
|