Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2010, 17:19:24
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o copila Vezi mesajul
Si, sincer, nu am incredere sa las copila singura cu el, adica e stangaci, nu se descurca cu ea, nu poate sa ii dea mancare, ea e mofturoasa, e agitata. Nu s-a implicat de la inceput si acum e greu.
De cand si pana cand stangacii sunt oameni de neincredere????
Inca stangaci se descurca mult mai bine cu pictura si scultura, cei mai mari artisti erau stangaci (Leonardo da Vinci, Raffaello Sanzio, Michelangelo, Picasso, Mozart).
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 17:21:29
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
De cand si pana cand stangacii sunt oameni de neincredere????
Inca stangaci se descurca mult mai bine cu pictura si scultura, cei mai mari artisti erau stangaci (Leonardo da Vinci, Raffaello Sanzio, Michelangelo, Picasso, Mozart).
:))
se referea la faptul ca sotul e cam neindemanatic...
Vechi 08.07.2010, 17:48:31
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
:))
se referea la faptul ca sotul e cam neindemanatic...
dar stangaciul nu este neindemanatic.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 17:58:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Pana acum citeam doar newsletter-ul de la crestinortodox ptimit pe mail dar, simt nevoia sa vorbesc cu un prieten si m-am gandit ca aici imi pot gasi asa ceva.
Am 29 ani, sunt casatorita de 1 an si jumatate, si avem o fetita de 11 luni.
Pe sotul meu l-am cunoscut prin intermediul internetului, intr-o perioada in care amandoi eram "in aer" cu viata sentimentala. Am gasit repede puncte comune si multe multe asemanri intre noi, si mai ales dorinta de a ne intemeia o familie si de a avea copii. Pot spune ca asta a fost motivul pentru care am ramas impreuna. Iubire...? Nu stiu, am ajuns sa cred ca nu stiu ce e iubirea. Mama mea, de la bun inceput, nu l-a placut pe alesul meu. Eu am inceredere in ea, este o femeie rationala care a trecut prin multe in viata si care s-a chinuit, alaturi de tata, Dumnezeu sa-l odihneasca, sa ne creasca. Nu am ascultat de mama, eu stiam mai bine.Soacra mea.........soacra soacra, poama acra! Dupa un an de la casatorie am realizat ca eu pentru ea sunt femeia in plus din viata lor. Sotul ei a murit, fiica ei locuieste in Germania, asa ca fiul era langa ea. Am stat la ea o perioada, dar.........sotul meu nu isi indeplinea indeletnicirile in casa, pentru ca era mama lui, eu cu copil, cu curatenie noastra (cei 2 +copil), cu mancarea (la fel), si ce mai trebuia. Sotul....la lucru, si din cand in cand mai taia lemne. Nu am mai putut, copila avea de suferit, nu aveam timp pentru ea, nu mai aveam timp de mine. Am rabufnit, bineinteles, eu cu soacra. Sotul....."nu ma bag, va rezolvati problemele". Am pus conditia ori ne mutam de aici, ori ne despartim...si asa am plecat de acolo. De 5 luni stam in gazda, aproape de familia mea, mama si fratele cu sotia.
Treburile in casa le-am impartit, cu copila stau mai mult eu. Il vad ca incearca sa faca ceva dar nu ii iese. Adica, el nu a fost invatat de mama lui sa faca nimic, l-am invatat eu, dupa lungi si exasperante certuri, pentru ca...."astea sunt treburi de femeie"......dar, ca sa fiu eu multumita (zice el) face si asta. Si totusi, ceva nu merge. Nu mai comunicam aproape deloc, simt ca nu ne mai leaga nimic, seara, la culcare, fiecare se introarce pe partea lui de pat si asa adormim, aproape ca nici nu ne atingem. Nu stie sa se comporte.....cu mama mea e certat, daca eu m-am certat cu mama lui, sa fie si el cu a mea. Desi.....ai mei ne-au ajhutat foarte mult, inclusiv cu bani. Ai lui......mai putin, ca n-au de unde, dar si mama mea e pensionara cu 1000 roni pensie. Spuneam ca nu stie sa se comporte, ragaie in public, trage aere (scuzati explicitatea), vorbeste cu mine cu "ma" si "ba", simt ca nu ma respecta. Cu toate cunostintele din partea mea se poarta urat, astfel ca lumea incepe sa ne ocoleasca. El nu prea are prieteni......oare de ce?
O sa ziceti...bun, n-ai vazut astea de la inceput? raspuns: nu, am fost prea naiva, n-am stiut la ce sa ma uit la un barbat, ce sa caut la el. Acum as stii.....dar e prea tarziu. Ne certam des, cateodata uitam ca e si copila de fata, oare cum va creste ea? este si gelos, desi nu i-am dat nicioadat nici un motiv. Si este si foarte dificil, orice discutie o intoarce in favoarea lui. Tipa, ne aud toti vecinii.
Nu va cer sa imi rezolvati voi dilema, vreau doar pareri, impresii asupra celor scrise, poate din afara se vede altfel, poate voi vedeti ceva ce eu nu-mi dau seama. Am incercat sa va prezint cat se poate de exact situatia. Vina mea (pt ca trebuie sa am si eu una, nu?) este ca sunt prea cicalitoare si cer prea mult......Asa o fi, dar cand nu esti obisnuit sa faci nimic orice lucru ti se pare enorm.

Nu vreau sa para patetic, dar aproape ca am ajuns sa nu ma mai bucur de viata, fiecare zi e inca una in care probabil iar ne vom certa, iar grija treburiloe casnice, a banilor......nu mai am rabdare nici cu fetita care acum are multa nevoie de mine.

Incotro ma indrept?

Singurul lucru concret pe care îl citesc eu aici este că soțul dv cam râgâie. Sunt atâtea femei care chiar au de ce se plânge: soții lor sunt fustangii, sunt bețivi, le snopesc în bătaie, nu muncesc sau muncesc dar banii ajung la sala de jocuri și nu acasă. Ei bine, soțul dv... râgâie. Cam puțin pentru un divorț. Parcă și văd ședința de judecată: "împricinata copilă, care este motivul pentru care dv doriți să divorțați ?", la care, cu demnitate vă ridicați și răspundeți: "onorată instanță, motivul este acela că soțul meu râgâie!".

Acuma, vorbind în registru serios: ceea ce citesc eu printre rânduri este că, de fapt, nu vă (mai) iubiți soțul. Cam devreme s-a întâmplat asta. Din fericire, iubirea este în mult mai mică măsură un sentiment, așa cum cred cei mai mulți, decât un efect al voinței. Noi iubim atunci când avem un orizont de așteptare (când inima ne e deschisă) și vrem să iubim. Nu este mai puțin adevărat că această voință vine de la Dumnezeu. El e izvorul vieții, el e și izvorul iubirii. Despre asta cred că ar fi bine să vorbiți cu Dumnezeu. Să-I spuneți: "Doamne, te rog, dă-mi iubire, că fără ea eu mă usuc !".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 17:58:23
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
dar stangaciul nu este neindemanatic.
Este un alt mod de a spune... Utilizarea cuvantului "stangaci" cu un sens figurat...
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 18:17:24
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelina02 Vezi mesajul
De ce sa-mi vina vremea?Sa stau eu la comanda unui baiat?Mai bine infiez un copil si traiesc linistita.
Vei vedea. Sper sa nu uiti acest scurt dialog.
Vechi 08.07.2010, 18:24:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
M-ai zapacit Anna, cu cele 10 minute pentru spalatul vaselor. Eu o mai ajut pe nevasta-mea la spalat vase dar imi ia cam 2 ore lucrul asta. E drept ca nu sint chiar indemanatec dar ma straduiesc.
Sa nu descurajam tanara sotie
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 18:40:24
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Implicit

Citat:
Pana acum citeam doar newsletter-ul de la crestinortodox ptimit pe mail dar, simt nevoia sa vorbesc cu un prieten si m-am gandit ca aici imi pot gasi asa ceva.
Am 29 ani, sunt casatorita de 1 an si jumatate, si avem o fetita de 11 luni.
Pe sotul meu l-am cunoscut prin intermediul internetului, intr-o perioada in care amandoi eram "in aer" cu viata sentimentala. Am gasit repede puncte comune si multe multe asemanri intre noi, si mai ales dorinta de a ne intemeia o familie si de a avea copii. Pot spune ca asta a fost motivul pentru care am ramas impreuna. Iubire...? Nu stiu, am ajuns sa cred ca nu stiu ce e iubirea. Mama mea, de la bun inceput, nu l-a placut pe alesul meu. Eu am inceredere in ea, este o femeie rationala care a trecut prin multe in viata si care s-a chinuit, alaturi de tata, Dumnezeu sa-l odihneasca, sa ne creasca. Nu am ascultat de mama, eu stiam mai bine.Soacra mea.........soacra soacra, poama acra! Dupa un an de la casatorie am realizat ca eu pentru ea sunt femeia in plus din viata lor. Sotul ei a murit, fiica ei locuieste in Germania, asa ca fiul era langa ea. Am stat la ea o perioada, dar.........sotul meu nu isi indeplinea indeletnicirile in casa, pentru ca era mama lui, eu cu copil, cu curatenie noastra (cei 2 +copil), cu mancarea (la fel), si ce mai trebuia. Sotul....la lucru, si din cand in cand mai taia lemne. Nu am mai putut, copila avea de suferit, nu aveam timp pentru ea, nu mai aveam timp de mine. Am rabufnit, bineinteles, eu cu soacra. Sotul....."nu ma bag, va rezolvati problemele". Am pus conditia ori ne mutam de aici, ori ne despartim...si asa am plecat de acolo. De 5 luni stam in gazda, aproape de familia mea, mama si fratele cu sotia.
Treburile in casa le-am impartit, cu copila stau mai mult eu. Il vad ca incearca sa faca ceva dar nu ii iese. Adica, el nu a fost invatat de mama lui sa faca nimic, l-am invatat eu, dupa lungi si exasperante certuri, pentru ca...."astea sunt treburi de femeie"......dar, ca sa fiu eu multumita (zice el) face si asta. Si totusi, ceva nu merge. Nu mai comunicam aproape deloc, simt ca nu ne mai leaga nimic, seara, la culcare, fiecare se introarce pe partea lui de pat si asa adormim, aproape ca nici nu ne atingem. Nu stie sa se comporte.....cu mama mea e certat, daca eu m-am certat cu mama lui, sa fie si el cu a mea. Desi.....ai mei ne-au ajhutat foarte mult, inclusiv cu bani. Ai lui......mai putin, ca n-au de unde, dar si mama mea e pensionara cu 1000 roni pensie. Spuneam ca nu stie sa se comporte, ragaie in public, trage aere (scuzati explicitatea), vorbeste cu mine cu "ma" si "ba", simt ca nu ma respecta. Cu toate cunostintele din partea mea se poarta urat, astfel ca lumea incepe sa ne ocoleasca. El nu prea are prieteni......oare de ce?
O sa ziceti...bun, n-ai vazut astea de la inceput? raspuns: nu, am fost prea naiva, n-am stiut la ce sa ma uit la un barbat, ce sa caut la el. Acum as stii.....dar e prea tarziu. Ne certam des, cateodata uitam ca e si copila de fata, oare cum va creste ea? este si gelos, desi nu i-am dat nicioadat nici un motiv. Si este si foarte dificil, orice discutie o intoarce in favoarea lui. Tipa, ne aud toti vecinii.
Nu va cer sa imi rezolvati voi dilema, vreau doar pareri, impresii asupra celor scrise, poate din afara se vede altfel, poate voi vedeti ceva ce eu nu-mi dau seama. Am incercat sa va prezint cat se poate de exact situatia. Vina mea (pt ca trebuie sa am si eu una, nu?) este ca sunt prea cicalitoare si cer prea mult......Asa o fi, dar cand nu esti obisnuit sa faci nimic orice lucru ti se pare enorm.

Nu vreau sa para patetic, dar aproape ca am ajuns sa nu ma mai bucur de viata, fiecare zi e inca una in care probabil iar ne vom certa, iar grija treburiloe casnice, a banilor......nu mai am rabdare nici cu fetita care acum are multa nevoie de mine.

Incotro ma indrept?
Problema este ca fetita e foarte mica, altfel ai fi mers la serviciu si cred ca timpul petrecut acolo te-ar fi facut sa vezi altfel lucrurile. Nu am inteles daca sotul tau lucreaza sau nu. Din punctul meu de vedere, faptul ca un barbat are astfel de atitudini si comportamente fata de sotia lui impreuna cu care are si o fetita la varsta cand creste si parca te bucuri sa vezi minunea lui Dumnezeu sub ochii tai, este absolut inadmisibil. Poate ca le ai si tu pe ale tale, dar asta nu justifica toate cele mentionate de tine in niciun fel. O mare parte din vina o ai tu, imi pare rau sa iti spun, spui ca ai fost naiva, ai acceptat sa ai un copil cu el mai inainte sa va casatoriti(am dedus din varsta fetitei, voi fiind casatoriti doar de 1 an si jumatate) fara sa stii prea bine ce fel de om este. Durerea este ca pe langa tine, va suferi si cea mica, este groaznic sa traiti cu un astfel de om, daca nu ia nicio masura sa se schimbe, iar schimbarile din cate stii sunt rare. Daca v-ar iubi intr-adevar ar face-o. Iar daca nu se intrevede nimic, sfatul meu ar fi sa pui capac relatiei si sa-ti cresti frumos copilul, nu terorizata de individ. Se spune ca ceea ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparta, dar oare a unit Dumnezeu ceva in acest fel de relatie? Nu cred. Ma doare sufletul pentru tine si mai ales pentru aia mica, nicio femeie din lume si niciun copilas nu ar trebui sa suporte un om atat de dificil precum ai descris mai sus. Gandeste-te la un viitor frumos al tau si al ei si nu mai trage dupa tine specimenul. Prin comportamentul lui el s-a separat de Dumnezeu, e alegerea lui. M-as bucura sa mai aud vesti de la tine, pozitive bineinteles!

Last edited by Pandion; 08.07.2010 at 18:52:26.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 20:01:04
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Implicit

Sfatul meu este sa nu cedezi asa de usor pt. ca din cate ai relatat sunt probleme peste care ai putea trece. Incearca sa te reindragostesti de el, macar pt. un timp ignora-i comportamentul care te revolta si fa efortul de a parea macar ca te simti bine. Pe un barbat nu o sa il schimbi niciodata in bine aparand mereu in fata lui imbufnata, cicalindu-l. Doreste-ti din tot sufletul sa fii fericita ( in special pt. cea mica) indiferent de comportamentul sotului.
Daca ar fi fost vorba despre violenta sau consum de alcool, crede-ma ca as fi prima care ti-as spune: divorteaza! Dar aici nu e cazul. Si atata timp cat mai e ceva pt. care merita sa lupti, lupta! Curaj si cu Dumnezeu inainte!
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 20:15:18
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sa nu descurajam tanara sotie
Daaaa, de acord!