Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2013, 08:37:58
Eduard S Eduard S is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.05.2013
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Eu am spus de ce cartea lui Enoh o consider valabila, pentru ca ce scrie acolo se leaga cu potopul si mai important pentru ca descrie Judecata de Apoi asa cum este descrisa si in Apocalipsa lui Ioan.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 15:57:18
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eduard S Vezi mesajul
Eu am spus de ce cartea lui Enoh o consider valabila, pentru ca ce scrie acolo se leaga cu potopul si mai important pentru ca descrie Judecata de Apoi asa cum este descrisa si in Apocalipsa lui Ioan.
pe langa astea, mai scrie si alte lucruri, care nu prea sunt ....biblice ! si nu prea au legatura cu Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 19:14:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
pe langa astea, mai scrie si alte lucruri, care nu prea sunt ....biblice ! si nu prea au legatura cu Dumnezeu.
mai "traiesti" amice?!
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 20:55:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul

Profetul de carton stie, nu?
Vechi 24.01.2014, 19:20:31
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Deci?

Am citit si eu recent "Cartea lui Enoh". Cateva intrebari:

1. Biserica Ortodoxa interzice sau reneaga scrierile apocrife? Din cate stiu eu, scrierile apocrife nu sunt recomandate deoarece te pot indeparta de la esenta trairii crestine, iar cei mai putin intelepti pot sa ajunga intr-o extrema mistica si risca sa cada in erezie.

2. Este Enoh un prooroc recunoscut de Biserica Ortodoxa? (alaturi de ceilalti patriarhi si prooroci din V.T)

Sunt unele lucruri care mi s-au parut foarte intrigante, in rest mi se pare ca totul e cam in acelasi ton cu profetiile V.T:

1. Imperecherea ingerilor cu fiicele oamenilor. Adica, ingerii sunt duhuri si nu pot lua trup si atunci ramane doar varianta ispitirii. Nu stiu daca se interpreteaza literal sau simbolic aici. (Desigur, sunt doar curiozitati optionale pentru mine, insa poate vine cine cu o lamurire a unui Sf. Parinte, daca exista.)

2. Descoperirile facute oamenilor de catre ingerii cazuti. Demult m-am intrebat de ce progresul din ultimele secole a adus atatea beneficii omului insa l-a indepartat spiritual de Dumnezeu. Cand analizez rational prezentul, vad multe lucruri bune dar undeva in cuget simt ca are doua taisuri. Gen, sa zic asa in gluma: (avem frigiderul, dar avem si bomba atomica). Sa fie totul bine planuit de catre ispititor incat a reusit sa puna lucrurile intr-o lumina asa de buna incat sa nu mai avem discernamant? (pana si cei alesi sa nu mai vada asta sau sa renege unele lucruri care ii revolta si pe cei credinciosi). Si ca sa continui paranteza: uneori simt ca raul a ajuns (si evolueaza) sa aiba o finete atat de adanca incat prea putini vor mai avea harul de a-l (pre)vedea.

P.S: Am devenit foarte pesimist dupa ACEASTA lectura in care sunt evidentiate pedepsele lui Dumnezeu. Insa, din fericire, urmatoarea carte care am ales-o a fost "Serghei Bukov - Lumina neinserata"; o sa incerc sa citez (aprox.) din memorie: "Pacatele noastre sunt doar o picatura in oceanul milostivirii lui Dumnezeu" si (aici improvizez un pic, nu imi amintesc exact): "Doar Sfintii au focul aprins nestavilit, noi cei mai putin credinciosi suntem ca o flacara plapanda in bataia vantului. Va trebui sa luptam toata viata sa o tinem vie caci ne gura necredintei abia asteapta sa o inghita. (imi cer scuze daca m-am indepartat prea tare de text).

Doamne ajuta!
Vechi 19.02.2014, 10:34:18
cata.cata cata.cata is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2014
Implicit ce sa zik

va spun de la inceput ca nu sunt ortodox si nu postez ca sa impun ceva ci doar parerea personala referitor la cartea asta a lui Enoh.Am citit mai jos ce sa postat si sant cateva erori cred din necunoastere.referitor la punctele insemnate de claudiu :
1 ca angeri sau inperechiat cu fetele oamenilor este scris si in vechiul testament care este valabil si la Biserica Ortodoxa.si o groaza de insemnari cand oameni au primit oaspeti in casa si nici nau stiut ca au gazduit ingeri
2.la antrebarea dac este E noh recunoscut ca proroc de Biserica Ortodoxa ,,eu,, zic ca da pt ca este un verset in Noul Testament care zice ca a prorocit
3. referitor la descoperiri nu pot zice ca are partea buna dar cel rau stie sa foloseasca lucruri bune cu ajutorul raului din noi sa faca rau ex poti ucide un om cu un creion,raul nu ete in tot ce sa construit ci in noi
4 referitor la cartea care este enunta ,,Serghei Bukov - Lumina neinseratata ,,are dreptate mila lui Dumnezeu este nenarginita si poate ierta tot dar sa nu uitam ca si Dreptatea Lui este la fel pedepseste tot pacatul aici rolul lui Hristos ca la luat asupra lui dar de pedepsit tot trebuia pedepsit.Si sa mai zis de ce nu este acceptata cartea anseamna ca Dumnezeu a vrut asa ca dac vroia sa stie lumea ,noi nu puteam face nimik
Sper ca nu am suparat pe nimeni ,am spus doar ce gandesc,dac este bin sau rau nu eu trebuie sa evaluez
Reply With Quote
Vechi 20.02.2014, 09:34:06
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Imi poate a si mie cineva un link sau ceva care duce la Cartea lui Enoch? Ca nu am dat de ea; ori nu am cautat-o destul de bine, ori nu vad de ochi...

Multumesc anticipat.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2014, 12:58:31
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Imi poate a si mie cineva un link sau ceva care duce la Cartea lui Enoch? Ca nu am dat de ea; ori nu am cautat-o destul de bine, ori nu vad de ochi...

Multumesc anticipat.
Ti-o trimit eu. Daca e in engleza, e ok?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 23:23:52
sergiuran's Avatar
sergiuran sergiuran is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

M-am uitat pe acest topic si desi e vechi voi adauga si eu ceva.
Nu pot sa nu ma intreb: daca aceasta carte a lui Enoh nu era acceptata pe timpul lui Vasile cel Mare de ex sau Sf Ioan Gura de Aur sau Sf Grigorie Palama si totusi acestia s-au sfintit cum au facut-o atunci cat de 'necesara' este aceasta carte?? Poate au dreptate cei care au exclus-o! Cu siguranta cand au facut-o nu au facut-o ca "asa s-au gandit ei cu mintea lor omeneasca" cum a scris cineva mai sus! Unora nici nu le trece prin minte ca cineva (de fapt mai multi) se rugau asiduu inainte sa ia o asemenea decizie. Evident ca si ei intelegeau ca ar fi poate pacat sa nu includa o carte data de la Dumnezeu si poate chiar au fost luminati de Duhul Sfant sa nu o faca.
Mai sunt si multi care nu inteleg ca ce scrie in acea carte poate a fost partial "furat" din alte carti. Ce te faci daca de fapt cel care a compus aceasta carte a lui Enoh a furat ideile din alte carti si le-a amestecat cu minciuni, dupa tehnica deja consacrata? Poate in Evanghelii sunt citate din acele surse de unde s-a inspirat si cel care a scris aceasta carte a lui Enoh?
Sunt multe posibilitati si sunt sigur ca exista si studii clare care arata de ce nu e inclusa si aceasta carte. Ca nu le stim noi.... asta e altceva..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine vrea sa aiva arsa cartea pacatelor: Cartea lui Iosif tamplarul spre_rasarit Generalitati 1 29.12.2011 13:04:00
De unde as putea cumpara Cartea lui Enoch ? Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 5 09.09.2011 01:22:46
Cartea lui Enoh, cartea despre Dumnezeu si despre ingeri Templier Knight Generalitati 5 12.07.2011 16:38:02
Cartea de istorie vs Cartea Vietii cornel cornel Intrebari utilizatori 0 18.01.2011 16:01:21
Cartea Apocalipsei Danut7 Din Noul Testament 3 04.01.2010 08:18:03