![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie personal mi s-a intamplat ca parintele duhovnic sa-mi dea un canon muuult mai mic decat cel din lista de canoane la care avusesem eu acces. Cand l-am intrebat pe parinte de ce mi-a dat un canon atat de usor mi-a raspuns ca nu trebuie sa-l judec (adevarul e ca aveam un serviciu f solicitant la momentul acela). Dumnezeu doreste indreptarea pacatosilor, iar daca mi-ar fi dat un canon greu pe care nu l-as fi putut executa, m-ar fi indepartat si mai mult de Biserica si poate ca cine stie cand as mai fi venit din nou la spovedanie. Practic, parintele mi-a deschis o cale pe care eu o credeam greu accesibila.
Sfatul meu e sa nu te sperii de eventualul canon pe care o sa-l primesti, ai sa vezi ca lucrurile nu sunt atat de inspaimatatoare pe cat crezi, mai ales tinand cont de varsta pe care o ai. Preocupa-te sa-ti gasesti un duhovnic bun (de preferat un preot din localitatea sau zona in care locuiesti) si marturiseste-ti cu sinceritate pacatele. Doamne-ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Canonul se da in functie de gravitatea pacatului dar si de parerea de rau a penitentului si dorinta de indreptare! De pilda este oprit cineva de la Impartasanie 20 de ani. Preotul il intreaba postesti de acum toate cele 4 posturi? Crestinul daca isi ia acest angajament din cei 20 se mai scad cativa, apoi inreaba postesti miecuri si vineri pana la ora 15? Daca zice da, se mai scade din ani , faci matanii x pe zi? si tot asa pana cand se reduce oprirea la mai putini ani ca sa nu fie chiar de speriat. Dar daca penitentul nu isi ia aceste angajamente sigur ca nu i se reduce din ani. Am dat doar niste exemple dar numai preotul duhovnic stie cel mai bine tratamentul fiecaruia!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Canonul Sfantului Andrei Criteanul | Marius22 | Generalitati | 15 | 20.03.2013 22:13:23 |
Canonul | dorinastoica14 | Dogmatica | 22 | 02.08.2012 22:49:23 |
Canonul Sf. Andrei Criteanul | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 08.04.2011 19:54:40 |
Canonul Cel Mare | ioan cezar | Intrebari utilizatori | 11 | 16.03.2011 13:26:38 |
CANONUL SFANTULUI ANDREI CRITEANUL | georgeval | Generalitati | 9 | 14.04.2008 09:36:17 |
|