![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Capitala Imperiului Roman a fost schimbata in anul 330 de Sfantul Constantin cel Mare de la Roma la Constantinopol:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantinopol Daca doriti sa stiti a fost prezent un episcop dac la Sfantul Sinod Ecumenic de la Niceea si daca a fost prezent un episcop dac se vede de Biserica ortodoxa ca era deja foarte dezoltata pe aceste meleaguri. Stilul acesta de viata departat de natura si de traditiile religioase ortodoxe pe care niste inselati de duhuri rele il inoculeaza poporului de pe aceste meleaguri vedeti ca face ca aceste popor sa dispara,ca neamul de origine dacica de aci cunoscut acum ca romani nu iubeste acest stil de viata. Ia vedeti ce scade numarul nasterilor ca romanii nu mai au chef de viata cu toate aceste absurditati ca trebuie sa iti ia masina performanta,sa iti iei plasma,etc sa te departezi de natura creata de Dumnezeu. Daca va intrebati bunicile mai batrane o sa vedeti ca la romani cea mai mare sarbatoare era Pastile si se mergea la Biserica cu totii,si apoi Craciunul,Boboteaza etc ca nu exista obiceiul de a se aniversa ziua de nastere sau ziua onomastica. Noi am fost populatie rurala in marea ei majoritate.
|
|||
|
|||
|
Burebista - cel dintâi și cel mai mare dintre regii din Tracia
Regele dac, Burebista își începe domnia în anul 82 î.Hr. Conform istoricului Iordanes, Burebista a moștenit o puternică uniune tribală, care s-a transformat în stat odată cu supunerea treptată a tuturor triburilor și uniunilor de triburi geto-dace către autoritatea centrală. La acest proces de unificare nu au contribuit numai factori interni (aristocrația tribală și masa războinică, puterea și iscusința lui Burebista), ci și cei externi (creșterea amenințărilor celților și romanilor). Unificarea într-un regat a triburilor geto-dace s-a realizat pe două căi: pe cale pașnică, când șefii daci de trib acceptă supunerea față de Burebista de bună voie, și pe cale războinică, când se dorește păstrarea puterii tribale de către unii conducători locali (cetatea Tyras a fost arsă din temelii). Desigur, creșterea puterii militare a lui Burebista a determinat supunerea de bunăvoie a multor uniuni tribale geto-dacice. ![]() Statul dac În sec. I î. Hr., societatea geto-dacă trece printr-un proces amplu de modernizare, care a condus la apariția statului dac centralizat, care era o monarhie militară. Primul rege dac a fost Burebista (82-44 î. Hr.). Acesta a unit triburile geto-dace,prin diplomatie si lupte, cu ajutorul lui Deceneu (preot) și a creat un stat puternic, cu centrul la Sarmizegetusa Regia, în Munții Orăștie. Sub Burebista, statul dac a atins cea mai mare întindere, limitele sale situându-se, potrivit lui Strabon, la N, în Carpații Păduroși, la V, la Dunărea Mijlocie și actuala Slovacie, la S în Munții Haemus (Balcani) iar la E la gurile Bugului și la Marea Neagră. În anul 48 î. Hr. întreprinde o campanie la sudul Dunării, în Pen. Balcanică. Asigurându-și granițele, Burebista s-a implicat în războiul civil dintre Caesar și Pompei, ajutându-l pe Pompei. Caesar, învingător, a organizat o expediție de pedepsire a lui Burebista, care însă a fost întreruptă prin moartea lui Caesar în 44 î. Hr., urmată la scurt timp de moartea lui Burebista. Pacat ca azi prea multi se "inchina" catre Washington (poate George, poate DC)! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Vorbești în felul acesta de România, dar ai fi preferat să te naști într-o altă țară? Într-o Americă desfrânată și degradată? Într-un Occident aproape mort spiritual? Într-o țară arabă? Într-o nație asiatică păgână? Bucură-te că te-ai născut pe pământ românesc sfânt și Ortodox și că ai avut prilejul să urmezi rânduielile Creștine de viață. Bucură-te că faci parte din același neam cu Petre Țuțea, Corneliu Codreanu, Ion Moța, Vasile Marin. Nu te neliniști privind situația haotică și lumească din ziua de astăzi. Așa a fost voit să fie în zilele de apoi. Nu putem schimba nimic. A gândi altfel e o amăgire. Continuă și stăruie într-ale rugăciunii pe acest pământ sfânt și ai să vezi că nu greșești. Uite ce spunea Sfântul Arsenie Boca: Un cumnat, Ovidiu, a fost închis, pe vremea lui Ceaușescu, pentru trecerea frauduloasă a graniței. Am fost cu sora mea, Nela, la Părintele Arsenie ca să-i spunem. Părintele ne-a zis: Să-i pară bine că n-a fost pușcat. Apoi s-a întors către lume și a zis: Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări. Părintele nu prea era de acord să-ți părăsești țara. Unde să pleci, ce să faci? Mai ales că pentru a te muta altundeva îți trebuie degrabă pașaportul cipuit și îndrăcit. Te-ai muta în Occident? Acolo unde situația materială este puțin mai bună dar spiritual sunt la pământ? A crede că în străinătate e mai bine e doar o amăgire. Iluzia traiului mai bun vine din atașamentul nostru față de cele pământești și deșarte. Or știm cu toții că nu cele lumești contează, ci cele duhovnicești. Așadar, din acest punct de vedere, putem să găsim o țară mai sfântă decât România noastră? Lasă că e mai bine să trăim în condițiile acestea deoarece se menține trezvia minții! De ne-ar fi bine material și am sta toată ziua în negrijă și confort, mi-e că am adormi duhovnicește, am începe să nesocotim pe Dumnezeu și să dăm mai multă atenție deșertăciunilor. Ortodoxia a înflorit mai ales în vreme de prigoană și necaz. Or, tu ce alegi? Să dai bir cu fugiții și cu toți lașii și să-ți părăsești patria mumă, care ți-a insuflat toate valorile pe care tu le ai sau să rămâi și să rabzi toată situația aceasta? Nu mai da atenție politicianismul (cancerul nestăvilit), ci mai degrabă închide televizorul și deschide o carte de rugăciuni, un Jurnal al Fericirii sau chiar Sfânta Scriptură. Citește cum adevăratul creștin e acela care rabdă toate nelegiuirile și îl mărturisește pe Hristos la cele mai prăpăstioase vremuri. Este o onoare a fi român, a cunoște că sângele care curge în vinele tale e unul și același cu a celor care și-au dat viața în trecut pentru Sfânta Cruce.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|
|||
|
|||
|
Cum am mai scris nu cred ca Sfantul Stefan cel Mare sa se fi numit vreodata român.
Sfantul Stefan cel Mare a fost si este moldovean. Mi se pare o jignire sa numesti pe unii precum Mihai Viteazu , Mircea cel Batran,Sfantul Stefan cel Mare români,ca nici unii nu au dus lupte de cucerire ale teritoriilor altora. Român vine de la roman (cetatean al imperiului roman,pentru a arata originea noastra latina zice-se ) asta se stie foarte bine.
|
||||
|
||||
|
Citat:
După mentalitatea ta ar trebui să mă numesc moldovean pentru că tot neamul meu a fost din Moldova? Or Moldova nu este pământ românesc? În Unire tu nu crezi?
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai frumos i s-ar fi zis transilvania-muntenia-moldova suna mult mai frumos decat Romania. Sau cel mai frumos vechiul nume al patriei noastre atat de incercata prin tot felul de inselati de draci anume Dacia. Iar noi ne numim negresit daci. Moldovenii ardelenii si muntenii (adica dacii) traiau in mare fratie,dar de cand cu ideile dracesti au inceput sa fie dezbinati intre dansii datorita pacatelor pe care le-au adus cine stie ce inselati de draci si le fac mare publicitate: iubirea de bani,iubirea de slava desarta,iubirea de placeri pacatoase.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 26.08.2010 at 12:41:57. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca vrei sa cautati contextul istoric al cuceririi Daciei apoi ganditi-va ca Dumnezeu Iisus Hristos a fost rastignit in jurul anului 33 dc si apoi Sfantul Apostol Andrei a fost trimis la propovaduire in Dacia de catre Duhul Sfant.
Iar in jurul anilor 100 Dacia e atacata de inselatii de draci din Imperiul Roman. Iata ce zice pe wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dacia "De asemenea, chiar dacă a fost ocupată pentru o perioadă scurtă (107 - 271/276), Dacia a fost poate provincia cu cea mai intensă colonizare, cu oameni din toate provinciile imperiului, iar latina s-a impus ca o lingua franca, procesul fiind asemănător, în anumite privințe, cu colonizarea europeană a Statelor Unite și a Americii Latine."
|
||||
|
||||
|
Mihail, cand omul cade in pacat, cade singur, numai cand e vorba de mantuire nu poate face acest lucru singur. Asa ca un om cazut, nu inseamna caderea intregii Romanii. Asa ca nu e cazul sa te nelinistesti. Daca ar exista doar Parintele Arsenie Papacioc, eu as fii mandru ca sunt roman. Dar sunt mult mai multi ca el, asa ca e cazul sa te linistesti.
|
|
|
||||
|
||||
|
Le recomand celor carora le e rusine ca-s romani sa se duca in America si sa ramana acolo.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine | patricia2006 | Generalitati | 125 | 20.07.2012 14:17:07 |
| Sa nu ne fie rusine cu nimeni! | Laura19 | Generalitati | 47 | 13.04.2012 01:23:50 |
| Preotul roman | omnipod | Preotul | 21 | 09.03.2012 19:52:15 |
| Rusine! | Legionarul | Generalitati | 57 | 13.01.2011 17:24:40 |
|
|