![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu ne indeplineste toate cele de folos!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu nu îndeplinește nici o rugăciune decât dacă cumva corespunde cu ceea ce știe El că ne e de folos. Când ni se spune că Dumnezeu ne va da cele ce cerem este vorba de cele necesare mântuirii.
Totuși, Mântuitorul în Scriptură ne spune că Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie, Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică. Cine face voia lui Dumnezeu va primi nu doar mântuirea în veacul viitor ci și o viață mai fericită acum, în veacul acesta. Fericită în sensul atât al mulțumirii sufletești cât și, în cazul unora, sub aspectul belșugului celor materiale.
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu stim ce anume si cum sa cerem de la Dumnezeu in rugaciunea particulara, sa luam aminte la ce si cum cere cu staruinta Biserica pentru fiii sai in cadrul liturgic. Vom vedea ca cerem de la El mila, iertare, pace, sfarsit crestinesc vietii noastre, painea cea de toate zilele, adica acele realitati ce ne deschid Imparatiei Cerurilor. Numai cerand si dobandind macar unele din acestea putem sa ne incredintam ca si "celelalte", necesare traiului in lume, se vor adauga noua.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu dar si eu am o dorinta, care nu e de ordin material, si de patru ani ma rog, plang si sufar pentru asta. Se pare ca nu merit sa mi se implineasca...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca citesti autorul care a avut multe "convorbiri cu Dumnezeu" certamente vei capata un raspuns... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am gasit asta pe un site si mi s-a parut relevant ca raspuns general.Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Daca omul se roaga si nu i se implineste dorinta dar persevereaza in rugaciune, nu se indeparteaza de Dumnezeu, nu carteste si asteapta...dupa ceva timp (uneori si extrem de multi ani...cum a fost si cazul Sarrei, etc.) ori se implineste dorinta ori nu mai vrea omul sa se implineasca..si in ambele cazuri este bucurie.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Anul 2012: planuri, dorinte, sperante | laurastifter | Generalitati | 25 | 29.12.2012 18:53:53 |
|