Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2010, 02:29:41
ingerul_pazitor ingerul_pazitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Evanghelia dupa Matei Capitolul 15.

21. Și ieșind de acolo, a plecat Iisus în părțile Tirului și ale Sidonului. 22. Și iată o femeie cananeiancă, din acele ținuturi, ieșind striga, zicând: Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon. 23. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; și apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Slobozește-o, că strigă în urma noastră. 24. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel. 25. Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă. 26. El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor. 27. Dar ea a zis: Da, Doamne, dar și câinii mănâncă din fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor. 28. Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești. Și s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela.
multumesc frumos din suflet.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 05:54:12
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Dumnezeu ne indeplineste toate cele de folos!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 13:41:16
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Dumnezeu nu îndeplinește nici o rugăciune decât dacă cumva corespunde cu ceea ce știe El că ne e de folos. Când ni se spune că Dumnezeu ne va da cele ce cerem este vorba de cele necesare mântuirii.

Totuși, Mântuitorul în Scriptură ne spune că

Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie,
Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică.

Cine face voia lui Dumnezeu va primi nu doar mântuirea în veacul viitor ci și o viață mai fericită acum, în veacul acesta. Fericită în sensul atât al mulțumirii sufletești cât și, în cazul unora, sub aspectul belșugului celor materiale.
Vechi 31.01.2013, 15:14:06
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Daca nu stim ce anume si cum sa cerem de la Dumnezeu in rugaciunea particulara, sa luam aminte la ce si cum cere cu staruinta Biserica pentru fiii sai in cadrul liturgic. Vom vedea ca cerem de la El mila, iertare, pace, sfarsit crestinesc vietii noastre, painea cea de toate zilele, adica acele realitati ce ne deschid Imparatiei Cerurilor. Numai cerand si dobandind macar unele din acestea putem sa ne incredintam ca si "celelalte", necesare traiului in lume, se vor adauga noua.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 17:39:26
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Draga daffodil,Dumnezeu nu-i un chelner care sa-ti preia comanda ca la restaurant si sa revina cu ea onorata, nici nu-i un tonomat cu fise.E o Fiinta indragostita de tine din vesnicie, dinainte de a-ti fi venit tie randul sa apari pe lume.Ti-a dat un interval numit viata, cu un inceput si care se va termina candva, rastimp in care tu sa-i raspunzi la iubirea Lui. Iar a-i raspunde la iubirea Lui nu e altceva decat a vrea si tu la fel, o relatie de iubire, a-L face preocuparea ta esentiala si de acolo incolo afli tu si ce sa ceri si ce sa nu ceri si ce sa dai si ce sa faci.Daca dorintele care vrei sa ti se indeplineasca coincid cu dorintele lui Dumnezeu pentru tine, se vor implini. Daca sunt mofturi sau ceva in contradictie cu voia Lui, think again.Deci intai, comunica cu El ca sa afli care e voia Lui pt. tine.In principiu, Dumnezeu vrea sa ne dea mai mult decat ne trece noua prin cap sa-i cerem. Si mai ales altceva, ce nici cu gandul nu gandim.
Foarte frumos.Apostolul Ioan spunea: ,,Iubiților, dacă inima noastră nu ne osândește, avem îndrăznire către Dumnezeu.Și orice cerem, primim de la El, pentru că păzim poruncile Lui și cele plăcute înaintea Lui facem.Și aceasta este porunca Lui, ca să credem întru numele lui Iisus Hristos, Fiul Său, și să ne iubim unul pe altul, precum ne-a dat poruncă.Cel ce păzește poruncile Lui rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu în el; și prin aceasta cunoaștem că El rămâne în noi, din Duhul pe care ni L-a dat.".Kyrie eleison :)
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 20:10:50
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de slamdaffodil Vezi mesajul
Buna ziua!
Ce rugaciuni sau acatiste ar trebui sa citesc ca Dumnezeu sa-mi indeplineasca o dorinta?
Am o dorinta care chiar as dori sa se realizeze :)
Ce nu avem voie sa cerem de la Dumnezeu?(exemple)

Va rog ajutati-ma!

Doamne ajuta!
Nu stiu dar si eu am o dorinta, care nu e de ordin material, si de patru ani ma rog, plang si sufar pentru asta. Se pare ca nu merit sa mi se implineasca...
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 08:37:49
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Nu stiu dar si eu am o dorinta, care nu e de ordin material, si de patru ani ma rog, plang si sufar pentru asta. Se pare ca nu merit sa mi se implineasca...
Persevereaza, persevereaza cu rugaciuni si daca e spre binele tau ti se va indeplini!
Daca citesti autorul care a avut multe "convorbiri cu Dumnezeu" certamente vei capata un raspuns...
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 12:20:04
alecsandra_ldc
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
-----Dar oare ce se întâmplă cu cei care se tot roagă și nu primesc niciun răspuns de la Dumnezeu? Sau îl primesc, dar nu știu ei cum să-l „traducă”. Mi-a explicat un blând călugăr, pe numele lui Onufrie, cel care se nevoiește în Masivul Postăvarul: „Nu toți oamenii pământului au legătură cu Domnul, chiar dacă îi vezi că se închină mereu, că așa au apucat, așa au văzut la alții, imită. Ei nu simt IUBIREA, fac o cruce, repede-repede, de parcă ar cânta la o trompețică…Nu au o relație personală cu El, pentru că sunt păcătoși. Cu toate astea îi cer, îl roagă, vor mereu ceva de la El: bani, avere, sănătate… Dar nu-l pot păcăli pe Dumnezeu. El aude, dar nelegiuirile lor pun un zid între Tatăl și ei.”----

Am gasit asta pe un site si mi s-a parut relevant ca raspuns general.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 20:16:50
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandra_ldc Vezi mesajul
-----Dar oare ce se întâmplă cu cei care se tot roagă și nu primesc niciun răspuns de la Dumnezeu?
Daca omul se roaga si nu i se implineste dorinta dar persevereaza in rugaciune, nu se indeparteaza de Dumnezeu, nu carteste si asteapta...dupa ceva timp (uneori si extrem de multi ani...cum a fost si cazul Sarrei, etc.) ori se implineste dorinta ori nu mai vrea omul sa se implineasca..si in ambele cazuri este bucurie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Anul 2012: planuri, dorinte, sperante laurastifter Generalitati 25 29.12.2012 18:53:53