![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
bucurandu'ma de faptura lui Dumnezeu, vazuta in toata autenticitatea ei, stau pe internet. :) Nu neg rostul descoperirilor. Este trist insa ca "descoperitorii" nu au intotdeauna dreapta masura.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu baga mana in foc pentru in care din ele ti-ar fi mai usor sa o faci.. Citat:
Ah, si sa facem diferenta intre nivelul de fapt al stiintei si imaginatia 'ortodocsilor' nostri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vrem nu vrem, traim intr-o civilizatie tehnologica. Pe masura ce ne "dezvoltam" in aceasta directie ne trezim inconjurati de obiecte pe care le folosim fara sa avem controlul asupra mecanismelor interne de functionare. Perceptia mea este ca nu trebuie sa luam totul ca fiind indreptat impotriva libertatii noastre spirituale (oricum creierul nu este radacina sufletului), mai mult acest lucru, intrinsec, ne pagubeste pentru ca incepem sa ne aparam de atacuri inchipuite chiar in momentul in care suntem atacati clipa de clipa prin metode mult mai directe. Cu alte cuvinte degeaba imi fac ziduri de aparare daca inchipuindu-mi un atac frontal, daca imi las spatele descoperit... Exista paradoxul telecomenzii: obisnuindu-ne asa mult cu telecomnezile avem impresia cazand in capcana monologului ca acest mecanism se poate aplica si oamenilor. Ei bine, sunt convins ca acest lucru nu se poate aplica oamenilor, decat daca ei vor acest lucru, dintr-un motiv sau altul. Persoana umana, aflata in dialog cu sine, in sine si cu Dumnezeu in rugaciune nu poate fi influientata intr-un fel in care si-ar putea pierde sansa la Mantuire. Mai degraba: mandria, invidia, etc... sunt cele de care trebuie sa ne ferim zi de zi... Doamne Ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ceva suspect in undele de radio ale Brasovului! | colaps3 | Generalitati | 12 | 01.02.2011 12:49:28 |
Socati de controlul mintii prin undele biometrice :-) ?... | ionion | Resurse ortodoxe on-line | 12 | 18.11.2010 23:33:56 |
Socant de socant | StefanS | Generalitati | 17 | 19.02.2008 13:32:52 |
|