![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sărbătoarea Halloween e rea nu fiindcă se adoptă imaginea unor diavoli ci fiindcă e o sărbătoare păgână. La fel este și Mărțișorul și alte sărbători românești ce trebuie respinse de către adevărații creștini, pentru că orice înfățișare a răului trebuie evitată.
Dumnezeu nu ne cheamă la o viață banală de confort și "bucurii" lumești ci la sacrificiu, răstignire, curăție deplină, exemplu de viață sfântă. Cum am zis și pe alt topic, moderații nu vor vedea fața lui Dumnezeu. Dacă s-ar mântui și cei ce trăiesc lumește atunci înseamnă că Sfinții au fost niște extremiști bolnavi. Dar în realitate calea extremă e singura cale către mântuire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I se mai spune samhain si este una din cele patru sarbatori importante ale lor (daca nu chiar prima, in orice caz cea mai populara). Deci ganditi-va, ca in paralel cu lumea proasta care nu stie ce sarbatoreste si imbraca copiii in stafii, se rostesc incantatii pentru a se lua legatura cu spiritele mortilor (draci, pe romaneste). (Nu pot sa dau linkuri.. dar exista situri ale organizatiilor vrajitoresti care dau destule detalii despre sensul acestei sarbatori). Sincer, nu vad cu ce este diferita radical aceasta sarbatoare de inchinarea la idoli care se practica acum 2000 ani. Un thread util (ca s-a mai discutat subiectul, dar mai pertinent): http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ight=halloween |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va impartasesc intr-untotul opinia Dumneavoastra .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, tu ai o viziune foarte dreapta....poate atat de verticala, incat ajunge pana la cer . Mai omule, ca sa afirmi asemenea lucruri, mai ales in conditiile in care insisti sa vietuiesti intr-o societate care se perpetueaza din voia divina ( si nu la manastire ), atunci tu ai o adevarata " viziune " lipsa pe undeva la cap.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mesajul tău e un atac la persoană cu insulte, dovedind slăbiciune și descalificându-te ca participant la dialog. Eu am explicat de ce e sucită viziunea ta, nu nu ai adus vreun argument, deci această "intervenție" a ta nu are relevanță.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 27.10.2010 at 00:11:07. |
|
|||
|
|||
![]()
La noi in Ardeal, la 1 noiembrie se pomenesc si se cinstesc toti cei ce au raposat, printr-un obicei foarte vechi: Luminatia.
Toata familia merge la cimitir, curata mormintele, se pun flori (crizantemele si tufanelele sunt traditionale), se aprind candele si lumanari, asezate oarecum artistic pe morminte. Fiecare cauta sa decoreze, cu flori si lumanari, cat mai frumos mormintele celor dragi. Preotii oficiaza slujbe de pomenire, acolo in cimitir. Unii aduc mancare, sucuri, cate un pahar de bautura, de impartit, pentru sufletele celor raposati. De la poalele dealului cimitirul se vede luminat de miile de candele pana seara, noaptea tarziu. Acesta este ocupatia noastra de halloween. Am scris intentionat cu litera mica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimeni nu canoniseste pe nimeni pentru nemersul la biserica duminica sau netinutul postului ,ne canonisim noi ca pierdem legatura cu Dumnezeu si incepem sa gandim si sa spunem rautati. Eu la biserica mi-am facut cateva prietene credincioase care ar putea sa ma ajute intr-o situatie similara celei spuse de tine. Azi Dumnezeu mi-a mai facut un dar ,pomenind unei credincioase ca nu am cu cine sa o las pe mama in cazul unui pelerinaj mai mare de o zi s-a oferit sa o ia la ea cat suntem noi doi plecati ,eu cu sotul. Sa nu aruncam cu pietre in cei credinciosi si sa ii lasam in pace si pe cei habotnici care se uita in biserica pe ici ,pe colo. Eu sa iti spun drept nu prea am intalnit asa ceva ,sau daca am mai vazut nu am luat in seama acea situatie. Fiecare sa se vada pe el ,sa fie sincer cu el si lumea se va schimba in bine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu iau altii de la noi obiceiurile noastre ,dragobete ,dragaica ,martisor si noi repede ,cum vine cineva cu un obicei din America ,gata il imprumutam. Pina acum copiii erau foarte fericiti cu ce li se oferea ,acum li se inoculeaza obiceiuri aiuristice si tendentios sataniste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Impotriva Halloween-ului | C.tin | Vrajitoria | 37 | 01.03.2017 12:56:53 |
'Pagini din istoria neamului romanesc' | Laura19 | Generalitati | 43 | 25.06.2013 12:31:16 |
Portul popular/traditional romanesc | zaharia_2009 | Generalitati | 32 | 03.09.2012 16:54:30 |
B.O.R. = MAICA SPIRITUALA A NEAMULUI ROMANESC | Blanca | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 06.08.2008 18:51:45 |
Abecedar romanesc | z3nn | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 11.03.2007 23:32:22 |
|