Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2010, 13:16:32
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Mihailt, ma refer la cei care sustin sus si tare ca oricine iese castigator la alegeri (cu frauda, fara frauda, n-are-a face), ALA e si alesul lui Dumnezeu in mod automat! Mie mi se pare o imbecilitate treaba asta.

Basescu si clica lui super-imbogatita NU au ce cauta la putere si oricat de mult s-ar ruga lumea pentru ei in biserici in fiecare duminica (si se roaga!), tot nu li se va lumina mintea!! Ei s-au detasat intr-atat de lumea reala (cea descrisa de Rodica, a oamenilor la "locul lor", fara vicii, cu pofta de munca si de viata dar carora li se reteaza toate sperantele la un job decent, la asistenta medicala de calitate - vezi cazurile de pensionari adusi in stare grava la spital pt. ca au intrerupt tratamentele din lipsa de bani, in general speranta la o viata buna prin munca cinstita), incat ajung sa trimita pana si pantofi cu toc drept "ajutoare" sinistratilor din Moldova (asa a procedat Elena Udrea)!!

Cel ce iese castigator nu este alesul lui Dumnezeu ci este ingaduit de Dumnezeu sa iasa conducator. Dealtfel nu avem decat ceea ce meritam. Dumnezeu nu vrea moartea poporului roman ci vrea ca acest popor sa "se intoarca si sa fie viu" dar poporul NU si NU; cu atatea milioane de avorturi ce ne situeaza printre tarile fruntase la CRIMA, cu atata desfrau, mai ceva ca-n Sodoma si Gomora, cu atata ateism, cu atata lepadare de credinta si botez, la ce sa ne asteptam? Sa ne dea Dumnezeu numai bine?Sa ne dea Dumnezeu conducatori credinciosi care actioneaza cu frica de Dumnezeu? De unde? Caci de unde nu e....nici Dumnezeu nu are de unde sa dea.
Vechi 22.11.2010, 13:42:03
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Cel ce iese castigator nu este alesul lui Dumnezeu ci este ingaduit de Dumnezeu sa iasa conducator. Dealtfel nu avem decat ceea ce meritam. Dumnezeu nu vrea moartea poporului roman ci vrea ca acest popor sa "se intoarca si sa fie viu" dar poporul NU si NU; cu atatea milioane de avorturi ce ne situeaza printre tarile fruntase la CRIMA, cu atata desfrau, mai ceva ca-n Sodoma si Gomora, cu atata ateism, cu atata lepadare de credinta si botez, la ce sa ne asteptam? Sa ne dea Dumnezeu numai bine?Sa ne dea Dumnezeu conducatori credinciosi care actioneaza cu frica de Dumnezeu? De unde? Caci de unde nu e....nici Dumnezeu nu are de unde sa dea.
Desfraul din Romania e o nimica toata pe langa ce au alte tari din lume, crede-ma, am vazut cu ochii mei. Ba chiar traiesc intr-o tara unde homosexualii se pot casatori intre ei, unde cluburile in care se face schimb de partener sunt la fiecare colt de strada, unde prostitutia este legala si se face fara perdea.
Daca e sa ma iau dupa teoria formulata de tine, aceste tari ar trebui sa fie ruinate dpdv material, asa cum e Romania…. Insa lucrul asta nu se intampla, nu te intrebi de ce oare?

Eu nu cred ca Dumnezeu a consimtit vreodata ca Basescu e Alesul pentru Romania. In aceasta privinta ii dau dreptate lui andreicozia, e doar nivelul intelectual al votantilor de pe urma caruia are de suferit tara.
Vechi 22.11.2010, 13:54:02
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
Desfraul din Romania e o nimica toata pe langa ce au alte tari din lume, crede-ma, am vazut cu ochii mei. Ba chiar traiesc intr-o tara unde homosexualii se pot casatori intre ei, unde cluburile in care se face schimb de partener sunt la fiecare colt de strada, unde prostitutia este legala si se face fara perdea.
Daca e sa ma iau dupa teoria formulata de tine, aceste tari ar trebui sa fie ruinate dpdv material, asa cum e Romania…. Insa lucrul asta nu se intampla, nu te intrebi de ce oare?

Eu nu cred ca Dumnezeu a consimtit vreodata ca Basescu e Alesul pentru Romania. In aceasta privinta ii dau dreptate lui andreicozia, e doar nivelul intelectual al votantilor de pe urma caruia are de suferit tara.
Tarile de care vorbesti sunt majoritar ortodoxe?
Vechi 22.11.2010, 14:06:56
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Tarile de care vorbesti sunt majoritar ortodoxe?
Draga Floricica, nu cred ca are vreo importanta ce religie predomina in acele tari. De fapt eu cred ca una din problemele majore ale ortodoxiei este mandria nedisimulata conform careia nimeni in afara noastra nu se va mantui!
Dar cand nu ne putem explica anumite lucruri din jur, zicem ca "Dumnezeu are cai necunoscute"; pai de ce n-ar exista si-n cazul ne-ortodocsilor cai necunoscute, adica posibilitate de mantuire?

Tare ne mai fortam norocul tinand coada pe sus cand de fapt noi suntem precum caprele raioase...
Vechi 22.11.2010, 14:15:38
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Dar mai primeaza valorile? Peste tot? In ce procent? Cum se fac angajarile la noi, pe ce criterii?
De foarte multi ani eu lucrez in intreprinderi private; din punctul meu de vedere pot spune ca la baza contractelor semnate de mine si de catre colegii mei, a stat intotdeauna competenta. Iar aici apare riscul constientizarii propriei valori - adica mandrie abil disimulata sub masca recunoasterii valorii profesionale in diverse moduri.

Dar nu de asta vorbeam mai inainte. Personal, consider ca atitudinea unui ortodox fata de actul sinuciderii trebuie sa fie intoleranta. Consider ca a compatimi pe cineva care recurge la acest gest extrem, este un lucru deosebit de periculos; iar a initia o discutie privind actuala stare a lucrurilor avand ca punct de plecare aceasta intamplare nefericita mi se pare a fi, intr-un anume fel, o incercare involuntara de justificare a gestului respectiv.

(Nu mai pun la socoteala noile metode de sinucidere care apar.)
Reply With Quote
Vechi 22.11.2010, 14:32:01
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Dar cand nu ne putem explica anumite lucruri din jur, zicem ca "Dumnezeu are cai necunoscute"; pai de ce n-ar exista si-n cazul ne-ortodocsilor cai necunoscute, adica posibilitate de mantuire?
Dar sunt, pentru ca Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal. Aici a oferit sansa de diminuare a mandriei ajunsa la cote periculoase prin acceptarea unui post sub posibilitatile si valoarea persoanei respective.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2010, 15:12:22
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:

Judecatile lui Dumnezeu ne sunt necunoscute noua.
Cand El nu ne mai da incercari ,ispite ,scarbe drumul spre mantuire e mai anevoios.
Dupa parerea mea in aceste tari Dumnezeu nu mai are ce indrepta ,se spune "l-a parasit Dumnezeu".
Am citit in psalmul 93 :
"12. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, și din legea Ta îl vei învăța pe el,
13. Ca să-l liniștești pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului. "
Reply With Quote
Vechi 22.11.2010, 20:00:44
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Dar sunt, pentru ca Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal. Aici a oferit sansa de diminuare a mandriei ajunsa la cote periculoase prin acceptarea unui post sub posibilitatile si valoarea persoanei respective.
Nu neg ca mandria a indemnat-o pe cantareata sa comita acest gest.

Dar concret, in ce (alta) postura profesionala ti-ai fi imaginat-o pe aceasta femeie? Vanzatoare la magazin, femeie de serviciu? Ai incercat vreodata sa te angajezi pe un post pt. care esti supracalificat? Eu da, in nenumarate randuri (de ordinul sutelor), niciodata cu succes. Angajatorilor le este teama ca te vor pierde la primul job mai acatarii care iti iese in cale.

Nu incerc sa justific gestul ei, vreau doar sa inteleg care sunt solutiile concrete la disperarea oamenilor din Romania. Probabil nu e cazul acestei femei, insa cum poate sa supravietuiasca o familie in care ambii adulti au ramas someri iar copiii inca studiaza? Creditele trebuie platite (cred ca aproape nu exista familie fara credite in Romania), copiii trebuie trimisi la scoala, intretinerea trebuie achitata. Ce solutii exista pentru acesti oameni?

E simplu de expus teorii insa practica nu inceteaza sa ne dea teoriile peste cap.
Vechi 22.11.2010, 20:08:57
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Judecatile lui Dumnezeu ne sunt necunoscute noua.
Cand El nu ne mai da incercari ,ispite ,scarbe drumul spre mantuire e mai anevoios.
Dupa parerea mea in aceste tari Dumnezeu nu mai are ce indrepta ,se spune "l-a parasit Dumnezeu".
Am citit in psalmul 93 :
"12. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, și din legea Ta îl vei învăța pe el,
13. Ca să-l liniștești pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului. "
Dumnezeu i-a dat acestei femei o mare ispita, a incercat-o sa vada pana unde ii merge mandria.
Dar Dumnezeu pre-stiind ce se va intampla - ce gest va face cantareata - de ce i-a dat o ispita prea mare? Se spune ca niciodata nu-ti va fi pusa pe umeri o povara mai mare decat poti duce, nu?

In alta ordine de idei, hai sa ne uitam la "scarbele" trimise de Dumnezeu celor care nici macar n-au auzit vreodata ca ortodoxia exista pe lumea asta: tsunami-ul devastator din Asia de S-E in care au murit sute de mii de oameni; cutremurul din Haiti de anul asta; inundatiile din Pakistan de acum cateva luni... nu sunt astea semne ca Dumnezeu ii "cearta" pe acesti oameni? Ca si lor vrea sa le faca mantuirea mai usoara? Ca nu sunt uitati de catre El?
Alt exemplu: in Africa mor copiii pe rupte, uneori nici macar nu apuca sa mearga sau sa rosteasca vreun cuvant. Asta nu inseamna ca Dumnezeu cearta incontinuu continentul negru, ca exista ceva de indreptat acolo si ca acei oamenu nu reprezinta o cauza pierduta?
Vechi 22.11.2010, 20:13:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Nu neg ca mandria a indemnat-o pe cantareata sa comita acest gest.

Dar concret, in ce (alta) postura profesionala ti-ai fi imaginat-o pe aceasta femeie? Vanzatoare la magazin, femeie de serviciu? Ai incercat vreodata sa te angajezi pe un post pt. care esti supracalificat? Eu da, in nenumarate randuri (de ordinul sutelor), niciodata cu succes. Angajatorilor le este teama ca te vor pierde la primul job mai acatarii care iti iese in cale.

Nu incerc sa justific gestul ei, vreau doar sa inteleg care sunt solutiile concrete la disperarea oamenilor din Romania. Probabil nu e cazul acestei femei, insa cum poate sa supravietuiasca o familie in care ambii adulti au ramas someri iar copiii inca studiaza? Creditele trebuie platite (cred ca aproape nu exista familie fara credite in Romania), copiii trebuie trimisi la scoala, intretinerea trebuie achitata. Ce solutii exista pentru acesti oameni?

E simplu de expus teorii insa practica nu inceteaza sa ne dea teoriile peste cap.
Of...greu de spus, dar oare are cei care au prins razboaie, si au trait asa ani in sir, care abia de mancau ceva cand si cand...sau care isi pierdeau familia, ca sa nu mai spun de job...ce ar mai fi trebuit sa faca?
Reply With Quote
Răspunde