![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos, numai dacă vom păstra temeinic, până la urmă, începutul stării noastre întru El.
|
|||
|
|||
![]()
Cineva a spus o vorba mare "In His appointed and accepted time" cu trimitere la Romani 8:30 cu trimitere la Efeseni 1:10-12.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința. ". De ce le spune sa priveasca cum si-au incheiat viata?Tocmai pentru faptul ca atunci poti evalua viata cuiva si sa afirmi "da aceasta persoana a trait pentru Dumnezeu". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Din ceea ce am observat, fiecare protestant înțelege ce vrea din Sf Scriptură. Ce înțelege un adventist nu seamănă de loc cu ce înțelege un penticostal. Pentru a dovedi că învățătura OSAS, adică mântuirea dinainte de Judecată este un punct de vedere vechi în protestantism, sunteți la curent cu vreo scriere a unui protestant clasic (Luther, Calvin, Melanchton, Zwingli ori alții din prima generație) care să fi susținut asta în mod explicit ?
|
|||
|
|||
![]()
In veci nu vor vedea Lumina. Sunt eretici si punct!
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata un punct de vedere informat, obiectiv, argumentat, ziditor si edificator. La mai multe !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui. Cine nu Mă iubește, nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis." Poruncile Lui trebuie pazite toate... fara exeptie! :) E simplu... Alegerea manturii (care nu vine printr-un merit al nostru) ne apartine in schimb noua! Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Zwingli din cate stiu mergea pe ideea OSAS in timp ce Luther si Melanchton nu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
NP si P sunt de parere ca se pot mantui doar pe baza CREDINTEI...talharul a crezut, dar a simtit nevoia ca trebuie sa mai faca ceva... ....si implinite! ...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!: vezi Matei 25, 31-46.; pilda talantilor 25, 14-30; etc...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Postul la [neo]protestanti | Florin-Ionut | Secte si culte | 131 | 21.01.2013 14:41:56 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|