Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 01:52:02
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
A person who willingly, humbly, repents of sin and turns towards the cross, trusting Christ as their Savior, will be saved.That salvation is once and for all, eternal, and secure. Those who truly trust in Christ are saved once, and saved always."
Problema este următoarea: când este acest "once" ? În timpul vieții pământești sau la Judecată ? Poate că Sf Ap Paul ne-ar putea fi de folos ? Să citim din Evrei 3:14:
Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos, numai dacă vom păstra temeinic, până la urmă, începutul stării noastre întru El.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 08:36:21
Scotsman
Guest

Implicit

Cineva a spus o vorba mare "In His appointed and accepted time" cu trimitere la Romani 8:30 cu trimitere la Efeseni 1:10-12.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 09:41:51
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Problema este următoarea: când este acest "once" ? În timpul vieții pământești sau la Judecată ? Poate că Sf Ap Paul ne-ar putea fi de folos ? Să citim din Evrei 3:14:
Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos, numai dacă vom păstra temeinic, până la urmă, începutul stării noastre întru El.
Este in timpul vietii pamantesti. Versetul din evrei 3:14 care l-ai dat confirma acest lucru. Daca te uiti atent la verset vei vedea ca dovada faptului ca un om a fost facut partas a lui Hristos este aceea ca merge pe calea Domnului pana la sfarsitul vietii. Tot in evrei, in cap 13 cu ver 7 se spune asa:
Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința. ".

De ce le spune sa priveasca cum si-au incheiat viata?Tocmai pentru faptul ca atunci poti evalua viata cuiva si sa afirmi "da aceasta persoana a trait pentru Dumnezeu".
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 09:51:26
Member

Implicit

Citat:
De pe blogul unui baptist convertit, am aflat că principiul "Once saved, always saved" este, de fapt, foarte nou. În nici un caz Luther nu a susținut așa ceva. Ce-i drept, se potrivește ca mănușa pe deget cu protestantismul.

Iată articolul: http://mihaisarbu.wordpress.com/2011...-always-saved/
Nu este nou deloc, e din Sf Scriptura :). Am citit blogul acelui domn dar din argumentele lui se vede ca nu a inteles ce inseamna nasterea din nou. Iar argumentele pro osas le intoarce dupa bunul plac fara sa aiba un suport biblic pentru afirmatiile lui.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 11:22:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Nu este nou deloc, e din Sf Scriptura :).
Din ceea ce am observat, fiecare protestant înțelege ce vrea din Sf Scriptură. Ce înțelege un adventist nu seamănă de loc cu ce înțelege un penticostal. Pentru a dovedi că învățătura OSAS, adică mântuirea dinainte de Judecată este un punct de vedere vechi în protestantism, sunteți la curent cu vreo scriere a unui protestant clasic (Luther, Calvin, Melanchton, Zwingli ori alții din prima generație) care să fi susținut asta în mod explicit ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 18:14:04
anatolie
Guest

Implicit

In veci nu vor vedea Lumina. Sunt eretici si punct!
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 10:23:49
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de anatolie Vezi mesajul
In veci nu vor vedea Lumina. Sunt eretici si punct!
Iata un punct de vedere informat, obiectiv, argumentat, ziditor si edificator. La mai multe !
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 12:24:26
devatv devatv is offline
Banned

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: Deva
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru devatv Send a message via Skype™ to devatv
Smile Mintuirea nu vine printr-un merit al nostru!

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Am observat ca la neo protestantii ideea de maintuire e usoara,am vazut o emisiune pe speranta tv , un pastor spunea cu tarie ca ei sunt mantuiti (nu se mantuiesc) ,si iertati de toate pacatele prin jertfa lui Hristos indiferent daca pacatuiesc din nou ,mai pe scurt mantuirea e asigurata.Pai in credinta ortodoxa , nu i acelasi lucru , monahii petrec o viata intreaga in rugaciune , curatenie , in slujba pt Dumnezeu si tot timpul ii vezi smeriti, tot timpul in rugaciune pt iertare si mantuire, chiar daca Iisus S a jertfit pt noi, nu avem mantuirea asigurata .
Mantuirea am primit-o in dar - fara sa fi avut noi vreun merit - toti cei care avem (sau nu) nevoie de ea! Asta cred ca dorea acel pastor sa transmita. Gandeste-te la talharul de pe cruce..... o fi fost el inainte monah sau sfant? Cu siguranta ca foarte multi monahi vor putea fi mantuiti, insa nu e o garantie! Daca vrei sa fii mantuit aplica ceea ce insusi Isus Hristos afirma in Evanghelia dupa Ioan la capitolul 14 versetele 21 si 22*
"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui.
Cine nu Mă iubește, nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis."

Poruncile Lui trebuie pazite toate... fara exeptie! :)

E simplu... Alegerea manturii (care nu vine printr-un merit al nostru) ne apartine in schimb noua! Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 17:42:53
Member

Implicit

Citat:
Din ceea ce am observat, fiecare protestant înțelege ce vrea din Sf Scriptură. Ce înțelege un adventist nu seamănă de loc cu ce înțelege un penticostal.
Depinde la ce te referi cu ce intelege fiecare. In ceea ce priveste mantuirea cam toti NP inteleg la fel, si anume ca mantuirea este prin credinta in Hristos. Sunt alte puncte in care e drept ca sunt divergente insa in ceea ce priveste mesajul mantuirii toti cred la fel.

Citat:
Pentru a dovedi că învățătura OSAS, adică mântuirea dinainte de Judecată este un punct de vedere vechi în protestantism, sunteți la curent cu vreo scriere a unui protestant clasic (Luther, Calvin, Melanchton, Zwingli ori alții din prima generație) care să fi susținut asta în mod explicit ?
Principiul OSAS apare la Calvin si e o invatatura care deriva din unul din cele 5 puncte ale doctrinei calviniste(Perseverenta sfintilor). Multe din scrierile lui au la baza invataturile lui Augustin.
Zwingli din cate stiu mergea pe ideea OSAS in timp ce Luther si Melanchton nu.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 12:04:36
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de devatv Vezi mesajul
Mantuirea am primit-o in dar - fara sa fi avut noi vreun merit - toti cei care avem (sau nu) nevoie de ea!
Neamul omenesc a primit mantuirea in dar, dar oamenii pot sa "umble" dupa ea, sau pot sa fie nepasatori fata de ea...

Citat:
Gandeste-te la talharul de pe cruce..... o fi fost el inainte monah sau sfant? Cu siguranta ca foarte multi monahi vor putea fi mantuiti, insa nu e o garantie! Daca vrei sa fii mantuit aplica ceea ce insusi Isus Hristos afirma in Evanghelia dupa Ioan la capitolul 14 versetele 21 si 22*"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui.
Cine nu Mă iubește, nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis."
Talharul de pe cruce a cerut mantuirea, si-a recunoscut vina, si a dobandit mantuirea.
NP si P sunt de parere ca se pot mantui doar pe baza CREDINTEI...talharul a crezut, dar a simtit nevoia ca trebuie sa mai faca ceva...

Citat:
Poruncile Lui trebuie pazite toate... fara exeptie! :)
....si implinite!

Citat:
E simplu... Alegerea manturii (care nu vine printr-un merit al nostru) ne apartine in schimb noua! Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!
...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!: vezi Matei 25, 31-46.; pilda talantilor 25, 14-30; etc...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestanti, Luther si ........invatatura lui alecsandru Biserici Protestante 118 08.09.2015 18:50:21
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Experiente cu protestanti danyel Secte si culte 83 12.02.2013 16:18:24
Postul la [neo]protestanti Florin-Ionut Secte si culte 131 21.01.2013 14:41:56
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? grecu Biserica Romano-Catolica 21 21.07.2009 04:02:01