Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2011, 23:05:45
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cel mai bine este să vă adresați unui preot. Explicați pe scurt situația și cereți sfat, iar apoi respectați sfatul lui.
Este de ajutor pentru fiecare dintre copiii ei, ca mama să se spovedească și să ducă o viață cât mai plăcută lui Dumnezeu.
La 40 de zile se poate face un Parastas, unde să fie pomenite sufletele celor mai apropiate rude ale pruncului decedat și se specifică apoi "cu tot neamul lor adormit". Din acestea face parte și sufletul acelui prunc. Dacă există vreun prunc din familie care a murit botezat, cu atât mai mult nu trebuie uitat de pe listă. De asemenea nu uitați și de rudele spirituale, care sunt finii și nașii.
La fel când se împarte de pomană se spune de sufletul lui... și a pruncului care a murit înainte de naștere, cu tot neamul lor adormit.
Dacă cineva ar spune că faceți degeaba aceste pomeni, gândiți-vă că orice parastas este de folos pentru cei adormiți din familie. Nu poate fi ceva rău și nici pierdere de timp nu este. Trebuie să nădăjduim în mila lui Dumnezeu, mai ales că moartea pruncului nu ați dorit-o și nu a depins de nimeni.

Last edited by Carmen FUNIERU; 04.07.2011 at 23:10:34.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 23:27:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Dacă există vreun prunc din familie care a murit botezat, cu atât mai mult nu trebuie uitat de pe listă.
De ce sunteți de părere că pruncii botezați ar trebui pomeniți ? Nu este ca și când am trece pe pomelnic numele sfinților ? Cred că trebuie mai degrabă să ne rugăm lor, nu pentru ei. Ei nu pot fi decât în Rai, la Ospățul cel Veșnic.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 23:53:32
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De ce sunteți de părere că pruncii botezați ar trebui pomeniți ? Nu este ca și când am trece pe pomelnic numele sfinților ? Cred că trebuie mai degrabă să ne rugăm lor, nu pentru ei. Ei nu pot fi decât în Rai, la Ospățul cel Veșnic.
Chiar daca sufletele acelor copilasi se afla in Rai, le sunt folositoare rugaciunile celor de aici. Pentru ca, pana la Judecata Finala, ei pot inainta in comuniunea cu Dumnezeu, pot progresa in slava dumnezeiasca.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 00:24:07
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
M-am referit la pomenirea pruncilor botezați tocmai în sensul că ei pot ajuta mult pe cei nebotezați. Rugând pe Dumnezeu să-i pomenească, evidențiem și îi amintim că avem în familie sfinți mijlocitori. Și așa cum ei au ajuns în Rai, cerem ca tot neamul lor adormit să dobândească Raiul.

Last edited by Carmen FUNIERU; 05.07.2011 at 00:27:51.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 13:42:38
dany.deea dany.deea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.02.2011
Implicit sa iti dea Dumnezeu putere si sa iti mangaie sufletul!

Nu stiu daca iti e de folos ce iti spun dar multumeste-I lui Dumnezeu pt cei doi copii si nu incerca sa intelegi de ce nu a fost sa fie sa ai si fetitele langa tine...uneori,noi oamenii nu avem puterea sa intelegem ŽŽ DE CE?ŽŽ fiindca judecata lui Dumnezeu e diferita de cea a oamenilor.noua poate ni se pare ca nu e drept,nu e corect,ne intrebam ššde ce tocmai mie? sau cu ce am gresit?šš...dar Dumnezeu stie cu ce scop a luat fetitele la el!
mai gandeste.te si la varianta ca putea sa fie mai rau,Doamne fereste puteai sa mori tu la asa sarcina cu probleme si iti ramanea baietelul cel mare orfan,sau puteai sa ramai fara nici un bebelus din cei patru sau si mai rau...
Roaga.te Maicii Sfinte sa te mangaie,Ea stie durerea unei mame care sufera dupa copilul ei si roaga.te sa ai rabdare si intelepciune si cu timpul ...nu vei uita...dar incearca sa te bucuri de cei doi copii pe care ii ai si nu te mai chinui cu remuscari,mai bine spune.ti ca ššasa a fost voia lui Dumnezeušš(asa cum ne invata rugaciunea Tatal Nostru)
In incheiere,nu iti spun nimic ,doar iti recomand sa asculti o priceasna care sper ca iti va spune mai multe decat am scris eu aici http://www.youtube.com/watch?v=4DX2x...eature=related.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 22:54:21
cristian sergiu's Avatar
cristian sergiu cristian sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.06.2011
Implicit

"e inger sau nu"

sunt lucruri pe care noi pamantenii nu le vom stii niciodata
Reply With Quote