![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intrucat nu putem spune ca nu au fost filozofi crestini care sa debata temele astea... De fapt suntem plini de argumentari si de explicatii, pe care ar trebui sa le mai bagam in seama din cand in cand, in ciuda filozofilor care nu au fost crestini... Asta daca vrem sa ni-l explicam pe Dumnezeu.... Daca vin sectantii, ateii, cu tot felul de argumentari, iar noi sa nu stim o boaba despre Dumnezeu... normal ca ne pierdem si ne facem pacate mari... De aia, daca vrem sa aducem asemenea intrebari... trebuie intai sa ne documentam... pentru ca nu numai noi ne-am intrebat acest lucru... ci si altii... care au fost din intamplare sfinti parinti... si pe care i-a ajutat Dumnezeu sa inteleaga... ar trebui sa lepadam egoismul acesta de cautare a lui Dumnezeu, fara de Dumnezeu... Depinde ce fel de lecturi... si cum luam aminte la ele... si cum reactionam dupa ce le-am citit...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Adica acolo, ma refeream la faptul ca Sfintii il cunosc pe Dumnezeu, iar Acela ii invata pe ei, de vorbesc despre El... altfel nu ar fi fost posibila intemeierea Bisericii... adica in Duh ( acuma)
Trebuie sa luam toti aminte la Dumnezeu, cat de mult putem, ca altfel, vorbim inafara Lui... ( si eu, acuma, de exemplu ma tem ca vorbesc inafara Lui ) Citat:
Practic cum poti sa iubesti ceva ce nu cunosti? Nu are sens.... De asta se impiedica sectarii, si ateii... unii stricand Legea lui Dumnezeu, altii zicand ca nu este... Daca nu li S-a descoperit ( ei si necredinciosi, nu L-au cautat, s-au multumit cu necredinta lor) zic ca nu este.... Intelegi? Astfel, El tie ti S-a aratat, de Il iubesti, si te rogi Lui si Il crezi pe El ca Este... practic, tu poti sa Il cercetezi pe El, si chiar sa si sa Il intelegi, dar in masura in care tu Il cauti sa ajungi la El si El te primeste la Sine... altfel, nu... De aia ii bine sa ne temem de crestinismul nostru, si si eu ma tem cateodata, ca nu Il caut si nu Il cercetez, si nu ii fac voia.... Citat:
dar asta nu inseamna numai sa te intrebi... faci voia lui Dumnezeu, si El iti mai arata si raspunsul Sau... Vezi, descoperirea de care ti-am zis...
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu nu este facut de oameni... altfel s-ar numi idolatrie...
Iar Biblia nu este o colectie de basme... citatul tau reneaga credinta ortodoxa...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citatul nu este al meu . |
|
||||
|
||||
![]()
Simplu, tu cum ai stabilit aia?
Se vede...
|
|||
|
|||
![]()
Ce sa stabilesc ? Apropo, nu sunt ortodox, am umblat la setari si din greseala aparuse ortodox la religie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici depinde de tine. Ce vrei sa stii, daca vrei sa crezi ca exista Dumnezeu, si cum exista... etc...
|
||||
|
||||
![]()
Intr-o parte destul de mare credinta ortodoxa, se bazeaza pe Biblie...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se gandeste cineva in serios la Casatoria alba ? | Silencer | Nunta | 53 | 25.11.2011 18:02:43 |
"cel ce gandeste altfel" | Dobra Daniela | Generalitati | 13 | 03.02.2011 12:34:03 |
|