Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2011, 15:48:54
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Cum gandeste Dumnezeu?
Cum vor oamenii .
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 15:51:42
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Dragul meu, fără supărare, reacția ta denotă nu numai o slabă cunoaștere a filosofilor în cauză, dar cred că și lecturi sărăcăcioase în domeniul creștinismului.
Cred ca mai degraba in domeniul crestinismului...
Intrucat nu putem spune ca nu au fost filozofi crestini care sa debata temele astea...
De fapt suntem plini de argumentari si de explicatii, pe care ar trebui sa le mai bagam in seama din cand in cand, in ciuda filozofilor care nu au fost crestini... Asta daca vrem sa ni-l explicam pe Dumnezeu....
Daca vin sectantii, ateii, cu tot felul de argumentari, iar noi sa nu stim o boaba despre Dumnezeu... normal ca ne pierdem si ne facem pacate mari... De aia, daca vrem sa aducem asemenea intrebari... trebuie intai sa ne documentam... pentru ca nu numai noi ne-am intrebat acest lucru... ci si altii... care au fost din intamplare sfinti parinti... si pe care i-a ajutat Dumnezeu sa inteleaga... ar trebui sa lepadam egoismul acesta de cautare a lui Dumnezeu, fara de Dumnezeu...

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Oricum, lecturile nu mântuie.
Depinde ce fel de lecturi... si cum luam aminte la ele... si cum reactionam dupa ce le-am citit...
Vechi 19.02.2011, 16:12:03
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
si cum luam aminte la ele... si cum reactionam dupa ce le-am citit...
Permitem să rețin asta, ai dreptate, depinde cum reacționăm după ce am citit. Trebuie să citim cât de mult, dar mântuirea nu vine în urma lecturilor creștine, ci așa, cum bine ai spus, "cum luăm aminte la ele", mântuirea se datorează, în primul rând, modului în care reacționăm la cele citite și la ceea ce ne oferă viața zi de zi.

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 16:13:41
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu te inteleg. Cum adica, eu vorbesc in afara lui Dumnezeu?
Adica acolo, ma refeream la faptul ca Sfintii il cunosc pe Dumnezeu, iar Acela ii invata pe ei, de vorbesc despre El... altfel nu ar fi fost posibila intemeierea Bisericii... adica in Duh ( acuma)
Trebuie sa luam toti aminte la Dumnezeu, cat de mult putem, ca altfel, vorbim inafara Lui...
( si eu, acuma, de exemplu ma tem ca vorbesc inafara Lui )

Citat:
Faptul ca-L iubim, ca suntem crestini, ca ne rugam Lui si credem in existenta si puterea Lui nu inseamna insa si ca-l intelegem sau "ca ni s-a descoperit" (ce vrei sa spui de fapt cu expresia asta).
Practic tu nu poti sa il cunosti pe Dumnezeu daca nu ti S-a descoperit... adica ti-a aratat : "Hei tu, Eu sunt Dumnezeul tau...", prin ceva concret... asta inseamna a ti se descoperi Dumnezeu... si practic, cunoscandu-L, tu il cercetezi, zicand : Tu esti Doamne? si El iti arata...

Practic cum poti sa iubesti ceva ce nu cunosti? Nu are sens.... De asta se impiedica sectarii, si ateii... unii stricand Legea lui Dumnezeu, altii zicand ca nu este... Daca nu li S-a descoperit ( ei si necredinciosi, nu L-au cautat, s-au multumit cu necredinta lor) zic ca nu este.... Intelegi?

Astfel, El tie ti S-a aratat, de Il iubesti, si te rogi Lui si Il crezi pe El ca Este... practic, tu poti sa Il cercetezi pe El, si chiar sa si sa Il intelegi, dar in masura in care tu Il cauti sa ajungi la El si El te primeste la Sine... altfel, nu...

De aia ii bine sa ne temem de crestinismul nostru, si si eu ma tem cateodata, ca nu Il caut si nu Il cercetez, si nu ii fac voia....

Citat:
Sunt multe lucruri de la El pe care nu le stim, nu le intelegem si ne intrebam si Il si intrebam "de ce Doamne?". Si nu ni se spune/arata de ce a decis asa?
Te intrebi de ce nu ai copil, sau nu te-ai casatorit, sau te-ai despratit, sau de ce ti-a luat aia, sau de ce esti bolnav tu sau altcineva drag.
Sau de ce a luat la El persoana X sau Y.
Toate sunt numai intrebari ale noastre dar...fara raspuns.
De aia cred ca eu ca a fost pusa intrebarea initiala. Nu fara rost. Öumea incearca sa-I afle gandirea, voia, deciziile.
Ca nu putem este altceva.
Tu nu intrebi niciodata "de ce?"?
Nu e chiar asa... la toate intrebarile noastre se afla un raspuns... atata sa nu le faci in prostie, adica sa-ti bati joc, cum fac altii... ce crezi ca eu nu ma intreb? Toata lumea se intreaba... dar nimeni nu stie si nu poate gasi raspuns ca nu intreaba ce trebuie, sau daca intreaba, n-o face in dragostea de Dumnezeu, lui Dumnezeu...
dar asta nu inseamna numai sa te intrebi... faci voia lui Dumnezeu, si El iti mai arata si raspunsul Sau...

Citat:
Sigur, prin anumite lucruri simtim prezenta Lui.
Vezi, descoperirea de care ti-am zis...
Vechi 19.02.2011, 16:19:30
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Cum vor oamenii .
Dumnezeu nu este facut de oameni... altfel s-ar numi idolatrie...

Iar Biblia nu este o colectie de basme... citatul tau reneaga credinta ortodoxa...
Vechi 19.02.2011, 16:36:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
Dumnezeu nu este facut de oameni...

citatul tau reneaga credinta ortodoxa...
Cum ai stabilit asta ?

Citatul nu este al meu .
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 16:45:51
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum ai stabilit asta ?

Citatul nu este al meu .
Simplu, tu cum ai stabilit aia?

Se vede...
Vechi 19.02.2011, 16:48:08
Senior Member

Implicit

Ce sa stabilesc ? Apropo, nu sunt ortodox, am umblat la setari si din greseala aparuse ortodox la religie.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 16:53:17
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce sa stabilesc ? Apropo, nu sunt ortodox, am umblat la setari si din greseala aparuse ortodox la religie.
Cel mai mult am presupus... dupa cum ai spus tu... ca nu esti ortodox...

Aici depinde de tine. Ce vrei sa stii, daca vrei sa crezi ca exista Dumnezeu, si cum exista... etc...
Vechi 19.02.2011, 16:55:32
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum ai stabilit asta ?

Citatul nu este al meu .
Intr-o parte destul de mare credinta ortodoxa, se bazeaza pe Biblie...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se gandeste cineva in serios la Casatoria alba ? Silencer Nunta 53 25.11.2011 18:02:43
"cel ce gandeste altfel" Dobra Daniela Generalitati 13 03.02.2011 12:34:03