Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2011, 14:25:49
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Spune-mi, te rog, Marius, Mila (duhovniceasca) si Iubirea sunt unul si acelasi lucru? Si daca nu, atunci care din care izvoraste?
Nu stiu daca pentru om iubirea si mila sunt acelasi lucru. Stiu insa ca numai o inima iubitoare este capabila nu de mila, ci de milostenie. Nu poti milui cu adevarat alta persoana, nu te poti milostivi fata de ea, daca nu-o iubesti, si nu oricum, ci in Hristos.

Atunci, Hristos, prezent tainic in semenul nostru, ne spune dintru el, "Mila voiesc iar nu jertfa." Iar noi, daca avem dragoste curata, mila se materializeaza, devine fapta concreta, miloastenie, daca nu, ramane un sentiment izolat, sortit a se usca precum smochinul cel neroditor.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2011, 14:38:46
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Nu stiu daca pentru om iubirea si mila sunt acelasi lucru. Stiu insa ca numai o inima iubitoare este capabila nu de mila, ci de milostenie. Nu poti milui cu adevarat alta persoana, nu te poti milostivi fata de ea, daca nu-o iubesti, si nu oricum, ci in Hristos.

Atunci, Hristos, prezent tainic in semenul nostru, ne spune dintru el, "Mila voiesc iar nu jertfa." Iar noi, daca avem dragoste curata, mila se materializeaza, devine fapta concreta, miloastenie, daca nu, ramane un sentiment izolat, sortit a se usca precum smochinul cel neroditor.
Da, sunt sentimente care nu pot fi despartite...nici mila fara iubire, nici iubire fara mila. Unul fara celalalt se usuca, dupa cum bine zici.
Multumesc!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Grigorie Palama- teologul harului dumnezeiesc georgeval Generalitati 12 14.11.2013 15:37:45
Cutia milei tromica Intrebari utilizatori 1 12.08.2013 22:18:57
Teoria ramificatiilor harului catalin2 Dogmatica 3 16.05.2012 15:15:51
Caracterul universal al milei florin.oltean75 Generalitati 4 29.04.2012 22:48:40