![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut mereu la televizor imagini cu oameni care se inghesuie si se bat sa ajunga la sfintele moaste,la patriarh sau la alte prilejuri de mare sarbatoare religioasa.Este bine sa faca asa?Desi preotii le explica,cu calm,ca e loc pentru toata lumea,ca ajunge pentru toata lumea,oamenii se imping si toti incearca sa ajunga mai repede,uneori se imping in jandarmi.Acum intrebarea:este bine si o mare dovada de credinta sa faci asta sau nu?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Imbulzeala arata nivelul de educatie al celor care o practica. De multe ori ma intalnesc cu persoane in varsta care au fost ,,cineva'' la viata lor! Insa raman uimit de lipsa de maniere si taranismul de care dau dovada. Sa stiti ca degeaba se ridica poporul roman in slavi, el in fundament este un popor extrem de needucat si cel mai bine sesizeaza asta cei care ii depasesc granitele si iau contact cu alte natii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este buna imbulzeala spre cele sfinte. Stim ca "Imparatia Cerurilor se ia cu asalt", insa nu cu imbulzeala si dat din coate, ci prin razboi duhovnicesc. Iar imbulzeala arata tocmai lipsa acestui razboi launtric.
Mai este totusi un aspect. Personal, prefer imbulzeala de la noi si din alte tari ortodoxe, indiferentismului religios din Apus. Sunt, ce e drept, dovada unui organism bolnav, dar viu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine zici! Au si apusenii imbulzelile lor... la reducerile de preturi. Or fi romanii necivilizati, needucati, nesimtiti dar eu ii iubesc din toata inima mea. Prefer, am preferat sa traiesc "imbulzita" si "inghesuita" printre ei decat printre "icebergurile" din "lumea civilizata". Este un lucru urat sa vorbim de rau poporul din care ne tragem. Este ca si cum i-am vorbi de rau pe cei din familia noastra. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un lucru urat sa observi ce se intampla in jurul tau si sa te faci ca ploua. Este un lucru urat sa admitem ca aceasta este o stare de normalitate (imbulzeala, imbranceala etc.)doar pentru ca si noi suntem romani. Este un lucru urat sa iti vorbesti de rau propriul popor, atata timp cat are o atitudine ireprosabila din acest punct de vedere. Dar sa observi realitatea si sa ai curajul sa o exprimi in cuvinte, nu este deloc un lucru urat.Ci realist, chiar daca este atat de trist.. Last edited by Melissa; 17.05.2011 at 11:41:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca sunt numerosi cei ce isi manifesta prezenta la evenimentele religioase intr-un mod necivilizat, mai putin crestin, e bine ca totusi nu sunt absenti. Se apropie de Hristos, asa ciungi, ologi, schiopi, orbi, paralitici, leprosi cum sunt. Vin sa fie vindecati de neputintele lor. Nu stim noi cum lucreaza Dumnezeu vindecarea fiecaruia. Poate ca pleaca mai indreptati la casele lor decat cei politicosi, civilizati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce dai dovada cand intri in fata ,smintind pe fratele tau ,decat de egoism ,deci de o lipsa de iubire pentru aproapele ? Eu cred ca ortodocsii practicanti nu se imbulzesc ,stau linistiti la rand. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Despre telefonul mobil-este folositor? | ionut12 | Generalitati | 31 | 05.07.2013 14:36:51 |
eu nu inteleg ceva: despre evrei | annajanette | Generalitati | 10 | 17.05.2010 00:38:50 |
Cere este opinia ta despre USA ? | Eutifiev_EMI | Generalitati | 44 | 20.07.2008 00:38:54 |
|