![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
nu v-am rugat sa imi dati copy paste-uri din biblie sau mai stiu eu ce carti/surse , ci sa imi spune-ti parerea voastra..implicit daca se poate de ce nu sunteti de acord cu mine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 12:51:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Intre adevar si parere sunt diferente uriase, ar trebui sa cauti adevarul nu pareri.
|
|
|||
|
|||
![]()
Unde vrei sa ajungi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"... fericitul și singurul Stăpânitor, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"... Împăratul împăraților și Domnul domnilor, Cel ce singur are nemurire " (1 Tim.6,15) Dacă doar El e Singurul nemuritor, cum ar mai putea fi altul? Iată cum glăsuiește în varianta catolică: "Regele regilor și Domnul domnilor, singurul care are nemurirea" La fel cum au fost momente când îngerii nu existau, la fel de bine ar putea exista momente când vor dispărea. Dumnezeu i-a creat și are acest drept suveran de a face ce voiește fără a fi împiedicat de vreo dogmă omenească. |
|
||||
|
||||
![]()
Dogmele adventiste și iehoviste sunt omenești. Dogmele catolice sunt dumnezeiești. Între aceste dogme, un loc eminent îl ocupă nemurirea spiritelor. Sufletele oamenilor și îngerii sunt existențe irevocabile. Dumnezeu, deși este omnipotent, nu face nimic împotriva naturii Sale (vezi paradoxul cu "poate Dumnezeu să facă un bolovan atât de greu încât să nu-l poată ridica ?"). Nemurirea oamenilor, nemurirea îngerilor, țin de natura divină, întrucât sunt aspecte ale asemănării cu El.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Invierea este re-unirea sufletului nemuritor, spiritual, cu trupul material, nu este re-creerea celor disparuti, inclusiv a celor rai, cum predica adventistii, hulind pe Dumnezeu ca pe un creator al raului. Last edited by AlinB; 16.07.2011 at 22:56:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Din fericire adventiștii nu au dogme, ei au doar doctrine biblice - adică acele adevăruri extrase doar din Scriptură.
Numiți-le dumneavoastră cum doriți, în privința "nemuririi sufletului" nu-l veți putea convinge pe un adventist decât cu Scriptura. Dacă nu puteți aduce în sprijinul acestei "dogme dumnezeiești" 5 versete, aduceți măcar unul și veți putea contrazice "omeneasca dogmă" a stării omului în moarte. Citat:
Citat:
|
|