Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2011, 12:41:56
asculta-ma asculta-ma is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.07.2011
Implicit

nu v-am rugat sa imi dati copy paste-uri din biblie sau mai stiu eu ce carti/surse , ci sa imi spune-ti parerea voastra..implicit daca se poate de ce nu sunteti de acord cu mine.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 12:58:08
Nenumitul
Guest

Implicit

Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 12:51:53.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 13:34:03
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de asculta-ma Vezi mesajul
nu v-am rugat sa imi dati copy paste-uri din biblie sau mai stiu eu ce carti/surse , ci sa imi spune-ti parerea voastra..implicit daca se poate de ce nu sunteti de acord cu mine.
Intre adevar si parere sunt diferente uriase, ar trebui sa cauti adevarul nu pareri.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 13:35:32
B0gdana B0gdana is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2009
Implicit

Unde vrei sa ajungi?
Vechi 16.07.2011, 14:28:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
adica nemuritor, rational,intelept, bun, cu proprie vointa,frumos, de natura spirituala, coroana a creatiei..
Nu te supăra, dar mă văd nevoit să repet un adevăr evident al Sfintelor Scripturi: o creatură - oricât de "coroană a creației" ar fi, nu este nemuritor, ea poate cel mult să primească (condiționat) nemurirea. Singurul nemuritor este Dumnezeu. 1 Tim.6,15.16.

"... fericitul și singurul Stăpânitor, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin."
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 19:21:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu te supăra, dar mă văd nevoit să repet un adevăr evident al Sfintelor Scripturi: o creatură - oricât de "coroană a creației" ar fi, nu este nemuritor, ea poate cel mult să primească (condiționat) nemurirea. Singurul nemuritor este Dumnezeu. 1 Tim.6,15.16.
Termenul de "moarte" este folosit cu accepțiuni diferite în Biblie. Astfel, una este moartea omului, ca despărțire a sufletului de corp. Alta este ceea ce uneori e numit "moartea sufletului", care este ieșirea, sau căderea mai bine zis, din starea de grație. Această "moarte a sufletului" nu înseamnă că sufletul încetează să existe. Pentru creștini, sau, cel puțin pentru aceia care caută să urmeze învățătura apostolică (ortodocși și catolici), dogma nemuririi sufletului este dogmă fundamentală. Noi nu credem în extincția sufletelor după moarte. Dealtfel, nu credem acest lucru nici despre îngeri: și ei au, ca și Dumnezeu, viață veșnică în sensul că nu va exista niciun moment în care vreun înger va dispărea (va fi extinct).

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 21:26:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Termenul de "moarte" este folosit cu accepțiuni diferite în Biblie. Astfel, una este moartea omului, ca despărțire a sufletului de corp.
Am cerut de nenumărate ori (și iată că invariabil se ajunge în aceeași fundătură) să mi se arate negru pe alb unde scrie de "despărțirea sufletului de corp" și întotdeauna mi s-au prezentat fel de fel de versete, niciunul strict la subiect. Era și normal: nu veți găsi așa ceva în Scripturi (nici în VT, nici în NT).

Citat:
Alta este ceea ce uneori e numit "moartea sufletului", care este ieșirea, sau căderea mai bine zis, din starea de grație. Această "moarte a sufletului" nu înseamnă că sufletul încetează să existe.
Căderea din har/grație o înțeleg și eu cam în aceiași termeni, adică individul devine mort din punct de vedere spiritual, nu mai are nicio atracție pentru cele spirituale, a respins continuu lucrarea Spiritului Sfânt în inima lui (păcatul împotriva Duhului Sfânt). El trăiește în continuare fizic, însă din punct de vedere spiritual este mort (Apoc.3,1).

Citat:
Pentru creștini, sau, cel puțin pentru aceia care caută să urmeze învățătura apostolică (ortodocși și catolici), dogma nemuririi sufletului este dogmă fundamentală.
Teoria "nemuririi sufletului" este fundamentală și pentru celelalte religii, însă această asemănare nu o face să fie verificată ca adevăr, nemaivorbind de faptul că este profund nebiblică.

Citat:
Dealtfel, nu credem acest lucru nici despre îngeri: și ei au, ca și Dumnezeu, viață veșnică în sensul că nu va exista niciun moment în care vreun înger va dispărea (va fi extinct).
Ca orice creatură din vastul Univers al lui Dumnezeu, îngerii sunt dependenți de El și nu au viață veșnică necondiționată. Singur Dumnezeu este etern și are viață în Sine, are nemurire. Ați evitat elegant textul inspirat. Vi-l reamintesc:

"... Împăratul împăraților și Domnul domnilor, Cel ce singur are nemurire " (1 Tim.6,15)

Dacă doar El e Singurul nemuritor, cum ar mai putea fi altul? Iată cum glăsuiește în varianta catolică:

"Regele regilor și Domnul domnilor, singurul care are nemurirea"

La fel cum au fost momente când îngerii nu existau, la fel de bine ar putea exista momente când vor dispărea. Dumnezeu i-a creat și are acest drept suveran de a face ce voiește fără a fi împiedicat de vreo dogmă omenească.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 22:45:52
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Dumnezeu i-a creat și are acest drept suveran de a face ce voiește fără a fi împiedicat de vreo dogmă omenească.
Dogmele adventiste și iehoviste sunt omenești. Dogmele catolice sunt dumnezeiești. Între aceste dogme, un loc eminent îl ocupă nemurirea spiritelor. Sufletele oamenilor și îngerii sunt existențe irevocabile. Dumnezeu, deși este omnipotent, nu face nimic împotriva naturii Sale (vezi paradoxul cu "poate Dumnezeu să facă un bolovan atât de greu încât să nu-l poată ridica ?"). Nemurirea oamenilor, nemurirea îngerilor, țin de natura divină, întrucât sunt aspecte ale asemănării cu El.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 22:54:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

"... fericitul și singurul Stăpânitor, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin."
Perfect corect, insa este o diferenta subtila pe care matale preferi sa o ignori, Dumnezeu este nemuritor prin natura sa, sufletul omul este nemuritor prin puterea lui Dumnezeu, asa cum bine stii ca si ingerii sunt nemuritori, la acelasi mod, prin puterea si hotararea lui Dumnezeu.

Invierea este re-unirea sufletului nemuritor, spiritual, cu trupul material, nu este re-creerea celor disparuti, inclusiv a celor rai, cum predica adventistii, hulind pe Dumnezeu ca pe un creator al raului.

Last edited by AlinB; 16.07.2011 at 22:56:31.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 23:21:31
Banned

Implicit

Citat:
Dogmele adventiste și iehoviste sunt omenești.
Din fericire adventiștii nu au dogme, ei au doar doctrine biblice - adică acele adevăruri extrase doar din Scriptură.

Citat:
Dogmele catolice sunt dumnezeiești.
Numiți-le dumneavoastră cum doriți, în privința "nemuririi sufletului" nu-l veți putea convinge pe un adventist decât cu Scriptura. Dacă nu puteți aduce în sprijinul acestei "dogme dumnezeiești" 5 versete, aduceți măcar unul și veți putea contrazice "omeneasca dogmă" a stării omului în moarte.

Citat:
Între aceste dogme, un loc eminent îl ocupă nemurirea spiritelor. Sufletele oamenilor și îngerii sunt existențe irevocabile.
Vedeți? Conform Scripturii, eu nu confund sufletul (omul viu, ființa umană) cu spiritul (duhul, suflarea de viață).

Citat:
Dumnezeu, deși este omnipotent, nu face nimic împotriva naturii Sale (vezi paradoxul cu "poate Dumnezeu să facă un bolovan atât de greu încât să nu-l poată ridica ?"). Nemurirea oamenilor, nemurirea îngerilor, țin de natura divină, întrucât sunt aspecte ale asemănării cu El.
Desigur, El nu face nimic împotriva naturii Sale; însă omul e creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, nu Dumnezeu există după chipul și asemănarea omului. Deși de veacuri se încearcă crearea unei asemenea imagini.
Reply With Quote
Răspunde