![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate 90% din opozitie care i se face Papei, ma refer in tarile catolice ii este titlu de glorie in fata lui Dumnezeu.
Corectati-ma daca gresesc, dar protestele astea sunt pentru ca Papa este inca un exponent a unor valori morale care nu vor sa moara in fata secularismului. Oricate greseli am vedea ca ortodocsi in Papa si catolicism, atat timp cat exista protestele astea inseamna ca acolo a mai ramas ceva din crestinism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Mesajul dvs. îmi amintește de un articol al domnului Patapievici: "Noua Europă și vocea care lipsește: creștinismul". Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca o ironie, deși "specialiștii"se feresc să vorbească deschis, arhetipul politic al UE este imperiul roman, chiar acela pe care l-a "cucerit" în mod pașnic Biserica transformându-l apoi în oikumena creștină. Prin urmare, UE este, voalat, revanșa așteptată timp de aproape două milenii pe care cezarul își imaginează că și-o ia în fața lui Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
In mesajul meu de pe prima pagina am scris motivele principale de protest, cel putin din punctul meu de vedere: protestele sunt in general ale homosexualilor, celor ce doresc liberalizarea (adica femei preoti, contraceptie, avort, acceptarea divorturilor), ateilor, dar si a celor ce sunt revoltati de cazurile de pedofilie din BC.
Sa nu uitam ca in occident exista o reacie puternica legata de cazurile de preoti pedofili. In Germania de exemplu exista aceasta reactie. De exemplu pe forumul catolic cineva spunea de situatia preotilor din Irlanda, care au probleme din cauza asta. Tot in mesajul meu mai aratam ca doar incepand cu Papa Ioan Paul II au inceput aceste vizite in alte tari, pana atunci ei nu faceau aceste vizite. E si un fel de reclama, propaganda. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și eu sunt de acord cu dvs pentru că, așa cum scria și Mihailc, cei care își exprimă nemulțumirea față de vizita Papei se manifestă, de fapt, împotriva credinței noastre creștine. ![]() ![]() Dumnezeu să-i ierte și să-i lumineze!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei care se opun vizitei papei în țările lor nu protestează din dragoste pentru Ortodoxia noastră, ci doar fiindcă sunt atei sau eretici și știu că papa este reprezentantul uneia dintre cele mai răspândite confesiuni creștine. Pe ei nu-i preocupă dogmatica ortodoxă sau catolică (fiind, în majoritate, lipsiți de cultură teologică și indiferenți față de creștinism), ci doresc să-și manifeste aversiunea față de religie. De aceea, consider că este mult mai indicat să ne solidarizăm cu frații noștri creștini de alte confesiuni (desigur, fără a ne relativiza în vreun fel credința), decât să contribuim la planurile adversarilor lui Hristos. Catolicii sunt creștini asemenea nouă, iar promotorii secularismului, ostili sau indiferenți față de adevărul revelat, încearcă "să-L exileze pe Dumnezeu în cer" (Sf. Iustin Popovici), protestând față de orice formă de manifestare publică a credinței creștine. Desigur, este posibil ca în rândul protestatarilor să se numere și ortodocși (deși pare greu de crezut), dar parlamentarii germani, despre care autorul topic-ului scrie că au refuzat să ia parte la festivitățile organizate cu ocazia vizitei papei, sunt, în opinia mea, adepții ideologiei secularismului.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vizita la muntele Athos | marius din | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 31.10.2012 12:09:44 |
Vizita papala in 2013 ? | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 13.09.2012 21:04:03 |
Primul tweet al Papei | Daniel_7 | Biserica Romano-Catolica | 0 | 29.06.2011 20:49:28 |
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei | Pr.Coriolan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 08.07.2010 13:54:27 |
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 39 | 18.02.2010 20:48:00 |
|