![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
foarte frumos spus iosif. sunt perfect de acord:)
|
|
|||
|
|||
![]()
voi chiar nu stiti ce sunt alea nepotrivirile fizice!
niste prostanaci habotnici au stat ani impreuna fara relatii ca e pacat, s-au casatorit si au constatat dupa nunta cea grandioasa ca nu pot avea relatii din cauza dimensiunilor neportivite absolut deloc. nu se poate trece peste ele, trebuie sa existe un procent oarecare de compatibilitate. toate conteaza si fizic si emotional si intelectusl. nu am exclus niciunul. e foarte greu sa gasesti o pers compatibila la toate 3! e usor de vorbit. |
|
|||
|
|||
![]()
atunci nu te mai mariti, nu iti mai intemeiezi o familie, pt ca nu le poti avea pe toate.draga mea, nu exista perfectiune decat la Dumnezeu.nu o sa gasesti perfectiunea daca asta cauti. psihologii sunt de acord cu faptul ca daca ar exista comunicare si deschidere din partea amandurora, atunci s-ar trece peste incompatibilitati, pt ca s-ar afla care este problema si s-ar putea remedia.asta cu conditia ca cei doi sa vb liber si deschis.
a alege sa te pastrezi pana la casatorie, nu este habotnicie, ci vointa, pt ca nu este usor, crede-ma.sunt ispite permanent.imi pare rau ca vad ca tu nu esti destul de matura pentru a putea accepta si parerile altora. si chiar nu este nevoie sa jignesti p nimeni. ca sa reproduc ce a zis iosif, daca iubesti pe cineva destul de mult incat sa vrei sa te casatoresti cu el, ce faci renunti din start pe criteriul ca nu e neaparat compatibil?! ???si daca urmeaza sa te casatoresti, de ce sa furi practic cireasa de pe tort incercand totul inainte de nunta?unde este surpriza placuta din noaptea nuntii?placerea de a descoperi pe celalalt.ar fi o noapte ca oricare alta, nu? |
|
|||
|
|||
![]() "daca iubesti pe cineva destul de mult incat sa vrei sa te casatoresti cu el, ce faci renunti din start pe criteriul ca nu e neaparat compatibil?! " am zis daca nu e deloc compatibilitate fizica. si daca nu te trezesti tu si continui sa visezi se va trezi partenerul si te lasa cu ochi-n soare pe buna dreptate! "atunci nu te mai mariti, nu iti mai intemeiezi o familie, pt ca nu le poti avea pe toate.draga mea, nu exista perfectiune decat la Dumnezeu.nu o sa gasesti perfectiunea daca asta cauti." toti cauta sa le fie cat mai bine, toti au tendinta sa ceara fara sa vada daca ofera ceva la fel, problema e balanta intre ce poti oferi si ce ceri sa fie echilibrata si in plus tine f mult si de noroc . sa apara pers potrivita cat de cat sau sa zic mai clar suportabila pe termen lung, la monentul oportun ca in numeroase cazuri apare prea tarziu si atunci se ajunge la divorturi (tocmai pt ca nimeni nu e perfect). "si daca urmeaza sa te casatoresti, de ce sa furi practic cireasa de pe tort incercand totul inainte de nunta?" ca sa nu ai surprize de netrecut ca altfel numai cu cirese si torturi ramai cum au patit aia. "ar fi o noapte ca oricare alta" oricum e o noapte ca oricare alta. "si chiar nu este nevoie sa jignesti p nimeni. " chiar nu am intentii de a jigni ca nu e constructiv, vreau doar sa gasim adevarul din confruntarea de idei si prin comparatia ideilor cat mai diferite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai un numar anume de "pretendenti" la care te opresti sau incerci pana la sfarsit? Daca toti cei care si-au inceput activitatea sexuala inaintea casatoriei (insemnand ca daca "s-au luat" sunt compatibili din cele 3 puncte de vedere), de ce exista divorturi? De ce nu e toata lumea fericita, ca doar si-a incercat si si-a rasincercat partenerul?! Aaa, ca poate devine alcoolic, nasol, dar nu l-ai incercat totusi (din toate punctele de vedere...) Si inca ceva, nu confundati pe unii oameni care din nestiinta fac 10 copii, cu crestinii pentru ca cei din urma au auzit de abstinenta (pe care sunt convinsa ca o practica)... Precum zice Steindhardt, Dumnezeu nu ne cere sa fin prosti, "ci treji la minte" Asa ca ia aminte si nu confunda... |
|
|||
|
|||
![]()
poate ca sunt eu prea idealista, dar eu nu vad noaptea nunti ca oricare alta noapte.nu cred ca trebuie sa fie ca oricare alta noapte. trebuie sa fie deosebit,nu neaparat perfect.care mai este farmecul acelei nopti daca deja stii ce te asteapta?tocmai ca acel mister ca nu stii exact cum o sa fie da tot farmecul acelei nopti.crede-ma ca nu mai visez de mult la printul pe cal alb, nu vreau sa-mi fur singura practic caciula, pt ca apoi sa regret. asta este parerea mea si ma astept sa-mi dea cineva dreptate.:)
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca 2 oameni se iubesc cu adevarat, pot sa treaca peste "nepotrivirea sexuala". Dar din pacate in majoritatea cazurilor, conteaza prea mult SEXul. Si daca nu divorteaza, se ajunge la cearta sau la inselat.
|
|
|||
|
|||
![]()
asta este parerea mea si ma astept sa-mi dea cineva dreptate.
imi cer scuze, vroiam sa fie "si nu ma astept sa-mi dea cineva dreptate":D;) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noaptea nuntii... nu numai noaptea aceea, ci toata casatoria si descoperirea celuilalt... are parintele Michel Evdokimov, in cartea sa "Les Chretiens Ortodoxes", niste cuvinte foarte frumoase... si el e casatorit! Nu vorbeste din basme! |
|
|||
|
|||
![]()
lui erzbet si consuelei le recomand cartea par charlie shedd "scrisori caterinei".este o carte exceptionala, plina de optimism si invataminte(desi acest charlie shedd nu este preot ortodox). poate asa li se mai raspunde la unele intrebari.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Relatiile sexuale inainte de casatorie | Simona-Marilena | Nunta | 119 | 22.05.2014 14:29:31 |
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie | caty_deea | Nunta | 76 | 21.01.2013 11:57:04 |
Consecintele abuzurilor sexuale | AGabriela | Generalitati | 16 | 24.01.2012 12:24:00 |
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) | StefanS | Generalitati | 65 | 23.02.2010 11:31:30 |
sex inainte de casatorie | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 87 | 09.05.2007 11:38:59 |
|