![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, daca Domnul voieste orice este posibil, caci pana la urma un om gasit drept dupa judecata particulara dar intr-o masura redusa si aflat in rai, nu este cu mult diferit decat cel care are in el urma pacatelor mai mici si lasat in iad, deci poate fi mutat in raiul comuniunii cu Hristos pana la Judecata Universala sau poate fi ridicat de la zbucium si arderi interioare mai intense, la unele mai usoare (regrete) prin rugaciunile noastre, doar si starea de rai, respectiv iad are gradatii, in functie de faptele savarsite; asta daca credem ca Dumnezeu este drept. Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 10:20:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hmmm... stiti ca din Iad vor fi scosi toti oamenii si apoi Iadul va fi aruncat in Iazul de foc? |
|
|||
|
|||
![]()
Conform carei confesiuni religioase?
|
|
||||
|
||||
![]()
Conform unei intelegeri gresite a Sfintei Scripturi. Versetul respectiv se refera la schimbarea "formei" Iadului. Cum dupa Judecata se va innoi intreaga creatie se va innoi si Iadul. Daca pana la Judecata Univesala Iadul ca "avea competente" doar asupara sufletului, dupa Judecata suferintele vor afecta atat trupul cat si sufletul.
|
|||
|
|||
![]()
Conform Scripturilor.
Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=20 Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc. ------------------------------------------------------------------------------------- Eu asta am citit, ca Iadul a dat afara mortii care au fost judecati si cine nu a fost scris in cartea vietii a fost aruncat in Iezer. Atata pot intelege, sa ma ierte Dumnezeu ! |
|
||||
|
||||
![]()
Crezi gresit. Invatatura de credinta ortodoxa ne spune ca sufletele din iad, pot fi scoase de acolo, daca nu au pacate de neiertat, sau le poate fi diminuata suferinta prin rugaciunile celor vii. Demersul nu este inutil, cu mentiunea pe care am facut-o, ca nu se pot aplica Sf Taine celor adormiti.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Anumiti oameni pot fi scosi din iad cu rugaciunile bisericii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
|