Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2012, 01:08:25
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
In primul rand, cred ca ceea ce numim noi "frumos" difera mult de ceea ce este frumos in fata lui Dumnezeu.

Apoi, chiar daca oamenii frumosi atrag atentia si sunt doriti, asta nu le asigura nicidecum relatii fericite.
Am prietene care sunt extraordinar de frumoase (cateva au fost manechine profesioniste). Ai putea crede ca si-au gasit usor perechea. Nu este adevarat.
Sunt fie necasatorite, fie s-au casatorit tarziu.
Cred ca am mai scris de cunostinta mea, de o frumusete incredibila (tot fost manechin profesionist) care este inselata sistematic (adica sotul ei avea un plan elaborat prin care atragea alte femei). Asta pt ca au fost avansate pe forum teorii cum ca barbatul inseala cand nu gaseste acasa ce-si doreste.

Nu confunda frumusetea fizica cu "o sansa in plus la fericire". Nu este chiar asa.

Cred ca daca stai sa te gandesti, cele mai frumoase persoane pe care le cunosti nu sunt neaparat astfel pentru calitati fizice. Ci mai mult fascineaza o personalitate armonioasa, calm, umor, bunavointa, inteligenta etc etc..
Asta deoarece,persoanele extrem de frumoase stiu ce influenta au asupra altor"muritori de rand"si devin axate numai pe acest aspect in detrimentul altor calitati.Se comporta de parca ar fi o specie diferita(defapt asa sunt tratati de ceilalti).
Se poate spune ca sunt si ele victimele superficialitatii celorlalti.

Probabil ca frumusetea aia perfecta precum si uratenia se afla la extreme,in rest oamenii de rand ca specie se afla la mijloc,nici prea-prea nici foarte-foarte,atat cat sa nu speriem unii de altii :))
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 22.01.2012 at 01:15:11.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 04:45:20
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cred ca daca stai sa te gandesti, cele mai frumoase persoane pe care le cunosti nu sunt neaparat astfel pentru calitati fizice. Ci mai mult fascineaza o personalitate armonioasa, calm, umor, bunavointa, inteligenta etc etc..
Da, este ceea ce se numeste charisma. Insa aceasta nu este numai un dat, ceva cu care te nasti, ci este rezultatul unor ani indelungati de exercitiu si studiu, de educatie.

Mare dreptate are si Lucian, care a facut o sinteza perfecta, in doar cateva cuvinte:
"... frumusetea fizica nu e primul criteriu al casatoriei. Prima impresie (e fals ca e cea mai importanta) se bazeaza intr-adevar pe aspectul fizic, dar pana la casatorie mai e mult."

Last edited by mirela.t; 22.01.2012 at 04:48:36.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 00:35:26
carmen1980 carmen1980 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona_fidela Vezi mesajul
Doamne ajuta,

Am o intrebare, poate careva dintre dumneavoastra imi poate da un raspuns. De ce Dumnezeu nu ne-a creat pe toti frumosi(fizic), astfel incat sa aiba fiecare sanse la casatorie? Sau macar daca tot nu ne-a creat pe toti frumosi, de ce a lasat ca aspectul fizic sa fie primul criteriu care se ia in seama atunci cand vine vorba de sa-ti placa o persoana(ma refer sa-ti placa pentru a putea avea o relatie cu acea persoana, iar mai apoi, a te casatori si a intemeia o familie)? De ce a permis ca o persoana urata fizic, dar cu calitati intelectuale si morale sa fie data la o parte, fara a avea sansa la fericire, in comparatie cu o persoana frumoasa fizic, dar urata moral si cu un intelect scazut? Si mai ales barbatii, oricat de urati ar fi, au pretentii la femei frumoase. Femeile frumoase de ce nu s-ar uita si ele atunci tot doar la barbati frumosi? Multumesc. O duminica placuta! (Rog ca acele persoane care vor sa faca misto de acest subiect sa se abtina de la a scrie raspuns si sa ocoleasca acest subiect.)
Va inteleg perfect, cred ca in aceease situatie ma aflu si eu, insa cu voia lui Dumnezeu, toate se vor rezolva, apropos, de persoanele care fac misto,, si eu mi-am spus un pas al meu si unii au raspuns ironic, nu stiu cum sa sterg topicul/subiectul
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 09:14:38
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona_fidela Vezi mesajul
Doamne ajuta,

Am o intrebare, poate careva dintre dumneavoastra imi poate da un raspuns. De ce Dumnezeu nu ne-a creat pe toti frumosi(fizic), astfel incat sa aiba fiecare sanse la casatorie?

dar ganditi-va ca unii se nasc bolnavi, fiind handicapati fizic...acestia ce sa mai zica? sa fie oare Dumnezeu de vina? eu cred ca totul se datoreaza pacatului stramosesc, si toti suntem prin urmare nascuti in pacat si imperfecti, bineinteles si din punct de vedere fizic.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 09:55:02
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
dar ganditi-va ca unii se nasc bolnavi, fiind handicapati fizic...acestia ce sa mai zica? sa fie oare Dumnezeu de vina? eu cred ca totul se datoreaza pacatului stramosesc, si toti suntem prin urmare nascuti in pacat si imperfecti, bineinteles si din punct de vedere fizic.
Drept la tinta! Totul se datoreaza pervertirii ancestrale a firii, prin neascultarea protoparintilor.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2012, 00:28:20
simona_fidela simona_fidela is offline
Banned

Data înregistrării: 14.07.2010
Locație: Guildford
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Pai eu si la acestia ma refer, deci la toti oameni care nu au un fizic placut.(categorie in care din pacate ma incadrez si eu)
Reply With Quote
Vechi 23.01.2012, 00:40:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Un articol folositor pe site, din care imi permit sa citez:

Traiesc cu convingerea ca la finalul chipului acestei lumi, fiecare sot trebuie sa aiba chipul sotiei. Si invers. Cel care se va duce la judecata cu chipul sau, va da dovada de lipsa de iubire. Sa ne aducem aminte ca Fiul venind in aceasta lume, nu ne opreste niciodata la El, trimite catre Tatal sau Sfantul Duh: "Cel ce Ma vede pe Mine Il vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine (Ioan 12,45)".

Putini se mai roaga lui Dumnezeu sa le daruiasca omul caruia ii pot lua chipul, cu care poate intra in Imparatia Cerurilor.

http://www.crestinortodox.ro/editori...ta-128420.html
Vechi 23.01.2012, 02:02:10
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Traiesc cu convingerea ca la finalul chipului acestei lumi, fiecare sot trebuie sa aiba chipul sotiei. Si invers. Cel care se va duce la judecata cu chipul sau, va da dovada de lipsa de iubire.
Ooooo!... Ce frumusete, ce vorba minunata!
Sa ne traiesti Ana-Maria!
Binecuvantare, pace, bucurie!!!
Reply With Quote
Vechi 23.01.2012, 14:05:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Un articol folositor pe site, din care imi permit sa citez:

Traiesc cu convingerea ca la finalul chipului acestei lumi, fiecare sot trebuie sa aiba chipul sotiei. Si invers. Cel care se va duce la judecata cu chipul sau, va da dovada de lipsa de iubire. Sa ne aducem aminte ca Fiul venind in aceasta lume, nu ne opreste niciodata la El, trimite catre Tatal sau Sfantul Duh: "Cel ce Ma vede pe Mine Il vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine (Ioan 12,45)".

Putini se mai roaga lui Dumnezeu sa le daruiasca omul caruia ii pot lua chipul, cu care poate intra in Imparatia Cerurilor.

http://www.crestinortodox.ro/editori...ta-128420.html
Ce frumos..m-ai dat o tema de gandire foarte frumoasa!

P.S....eu cred ca vei fi o sotie deosebita, alaturi de un sot pe masura, bineinteles!
Reply With Quote
Vechi 23.01.2012, 14:40:09
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Dar sa stiti ca nu am scris eu articolul, ci adminul!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletul exista in cer independent de corpul fizic inainte de a cobori in fizic? gavriil Din Vechiul Testament 63 22.01.2016 22:43:56
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 09:24:09
Massmedia influenteaza mintile juvenile Pavel_C Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 06.04.2010 19:12:23
aspectul fizic romandragut Generalitati 42 28.07.2009 12:00:44
Cum ne influenteaza credinta,viata proprie? ory Generalitati 29 06.05.2009 10:25:14