Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2013, 23:15:00
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si ce, vrei sa spui ca initial nu a fost de acord cu asta? E adevarat ca a incercat sa revina asupra deciziei, amenintand cu excomunicarea pe conducatorii cruciadei, atunci cand a constatat ca lucrurile au scapat de sub control
Hai că mai spun odată, ca să fie clar pentru orice cititor de bună credință:

Dacă îmi arăți tu mie unde și-a dat Papa Inocențiu al III-lea binecuvântarea pentru atacul împotriva Constantinopolului, promit să vin și să mă convertesc la ortodoxie în parohia ta.

Arată-mi când și unde. E simplu. Ce, nu vrei să câștigi un suflet pentru ortodoxie ?!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2013, 00:50:48
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Hai că mai spun odată, ca să fie clar pentru orice cititor de bună credință:

Dacă îmi arăți tu mie unde și-a dat Papa Inocențiu al III-lea binecuvântarea pentru atacul împotriva Constantinopolului, promit să vin și să mă convertesc la ortodoxie în parohia ta.

Arată-mi când și unde. E simplu. Ce, nu vrei să câștigi un suflet pentru ortodoxie ?!
Ai impresia, MihaiG (fostul Erethorn, nu?), ca aici e Loteria Vizelor? Nu , nu merge asa.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2013, 16:26:00
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Astfel vazute lucrurile, cuvintele "Biserica este Imparatia lui Dumnezeu" au cu totul alt inteles, unul mult mai propriu, decat ne-am gandit mereu.
Citat:
... de a face ca Cetatea lui Dumnezeu sa coboare peste Cetatea Oamenilor.
Citat:
..., Papa sustine o noua imparatie, menita a apara crestinatatea si a face ca legea oamenilor sa coincida cu legea lui Dumnezeu.
Din ce am citit până acum, am reținut aceste mici fragmente ca fiind baze ale mesajului esențial pe care domnul Dragomir ține să îl transmită. Totuși trebuie să recunosc că încă nu reușesc să văd foarte bine legătura dintre enunțuri și cred că ar fi bine ca domnul Dragomir să își expliciteze poziția sau ceea ce are de spus, nu de alta dar ca să și înțelegem exact ceea ce vrea să spună. Din moment ce domnul Dragomir a ținut să facă publică această poziție care nu este foarte precisă (din punctul meu de vedere) cred că ar fi normal ca lucrurile să fie clarificate, așa încât să putem avea o bază pentru a face o critică acestei poziții, în situația și în măsura în care găsește cineva că este ceva de criticat. Așteptăm deci ca micul puzzle să fie asamblat pentru a avea imaginea corectă a ceea ce domnul Dragomir ține să comunice.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2013, 17:56:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
19. CRIMELE ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII (am lăsat-o ultima, poate e cea mai gravă)

Erezia romano-catolică a promovat și susținut, nu doar câțiva ani ca și comuniștii, ci sute de ani, mai precis peste 500 de ani, crimele împotriva umanității prin blestemata INCHIZIȚIE și blestematele CRUCIADE, unde au ucis sute de milioane de oameni în total de-a lungul anilor. Putem vorbi de HOLOCAUSTUL ROMANO-CATOLIC. Au ucis în numele lui Hristos. Hai că comuniștii nu au avut nimic cu Hristos, dar mă întreb, cât de întuncat la minte să fi ca să ucizi un om în numele lui Hristos? Când Hristos ne îndeamnă să ne iubim până și dușmanii, să întoarcem și celalt obraz, să dăm cu pâine în cine dă cu pietre... Cele mai multe crime din din istoria omenirii, au fost săvârșite de romano-catolicism. Cum să ții așa ceva sub tăcere? Trebuie spus în gura mare, tuturor! De pe acoperișul casei. Trebuie evitat să facem parte din așa ceva, trebuie spus pe față. OH !... Cuvintele sunt de prisos. Îmi vine să plâng... de milă, de ciudă că nu își revin din nebunia în care se află, si să plâng pentru cei uciși, să plâng ore în șir...

ANATEMA și ereziei acesteia...
Cred că locul acestei erezii, așa cum a fost identificată de domnul Daniel_Ortodox, ar putea fi discutată aici, deși aspecte care vizează problema au fost aduse și la threadul despre Inchiziție, sau la cel despre prigonirea Ortodoxiei și a ortodocșilor de către papistășie. Cele pe care le reclamă domnul Daniel ar intra mai curând în această gândire papistășească despre imperiul bisericesc catolic și despre acea "împărăție a lui Dumnezeu mult mai proprie decât ne-am gândit", după cum ne spunea domnul Mihnea în prima postare a acestui thread; dar s-a vorbit și la threadul despre Inchiziție. Am ales să răspândesc unele dintre doleanțele domnului Daniel și pe alte threaduri în scopul de a mai descărca acel thread despre ereziile romano-catolice pe care l-a deschis. Poate ne va argumenta mai mult domnul Daniel aici, sau poate alții o vor face ...
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 16:40:25
Banned

Implicit

Până unde a putut să ajungă falsul creștinism al Apusului (de-acum globalizat)! Ce este drept, atunci când nu există creștinism autentic, creștinismul cel adevărat al Bisericii lui Hristos, unii se mulțumesc și se consolează și cu falsul creștinism al catolicismului. Ce era creștinismul apusean, și ce-a ajuns: manifestații de stradă, ale unei turme largi care merge la pieire. Avea dreptate sfântul Iustin Popovici referitor la pan-erezia falsului creștinism apusean: falsa împărăție a lui Dumnezeu propovăduită chiar și de la tronuri înalte, și de la etaje, acea falsă împărăție pe care Hristos a respins-o când a fost ispitit cu ea de Satan. Dar nu-i problemă că o primesc propovăduitorii creștinismului decăzut; apostazia catolicismului nu a fost una rapidă, dar a fost și este și devine una tot mai sigură. Când ești lipsit de viața cea adevărată în Hristos în Biserica cea adevărată nu prea mai ai multe de făcut, dacă tot vrei să îți mai dai o falsă liniștire conștiinței, decât să te bagi într-o turmă mare, amorfă, pseudo-spirituală, intrând în jocul zeului veacului acestuia; când nu ai viață în Hristos, merg și surogatele pe care le vând autoritățile catolicismului. Vorba vine, sunt și mulți (și unde-s mulți puterea crește, "iar dușmanul nu sporește") și mulți fiind începi și tu să te simți în siguranță; nu mai ai nevoie de spiritualitate, de Cruce și de Înviere, de răstignire, de moarte și de înviere mistică cu Hristos; falsa comuniune dată de prezența celorlalți, și ei la fel de nesiguri și de lipsiți de cunoaștere a adevăratei mântuiri și a adevăratei Biserici a lui Hristos, îți dă o falsă liniștire a conștiinței, specifică catolicismului, că "ți-ai făcut partea de dreptate, și de-acum te vei mântui". Câtă decadență, câtă propovăduire mincinoasă, câtă falsificare a adevăratei Evanghelii a mântuirii și a adevăratei Biserici a lui Hristos. Dacă vor merge tot în direcția asta catolicilor nu le va mai lua mult să îl primească cu osanale pe Antihristul, Falsul Profet al falsei evanghelii și al falsei mântuiri, a "mântuirii" nu prin biruința împotriva lumii și veacului acestuia, ci prin amestecarea și unirea tot mai deplină cu ea, până la mundanizarea din nefericire posibil ireversibilă. Vai de steaua catolicismului: propovăduire a falsei "împărății a lui Hristos"! După chipul lor mundanizat, după falsa lor religie și spiritualitate, după acestea și după altele asemenea și-au făurit idolul falsei împărății a lui Dumnezeu! De această falsă împărăție vor și avea parte! Împărăția cea adevărată a lui Hristos este rezervată pentru Biserica cea adevărată a lui Hristos, pentru aleșii lui Dumnezeu, nu pentru apostazia catolicismului, ce aleargă cu pași repezi spre închinarea adusă reprezentantului zeului veacului acestuia, precum și zeului. Ce roade amare poate să aibă tăgăduirea adevărului adevăratei evanghelii a mântuirii! Ce roade amare poate să aibă înlocuirea lui Hristos, a Dumnezeului-și-Om, și a tot ce implică legarea de Hristos, cu idolul umanismului papalist.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Imperiul Bizantin - filme documentare UNNOOM Generalitati 0 28.09.2012 15:15:21
Imperiul bizantin Marius22 Despre Biserica Ortodoxa in general 0 17.07.2008 17:51:50
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03