Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2013, 15:38:41
ignatiu ignatiu is offline
Banned

Data înregistrării: 18.09.2011
Implicit

A fost oare Petru primul episcop de Aniochia? Sa ne rugam la el.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2013, 07:32:04
Banned

Implicit

Potrivit lui Serghei Razumovski, voluntarii se înscriu pentru a pleca în Siria, așa cum, în 1876-1877, voluntari și firavele armate ale popoarelor ortodoxe participau alături de armata rusă la lupta pentru independența României, eliberarea Bulgariei, Serbiei și Greciei de sub jugul otoman. „Când Bulgaria era înecată în sânge de turci, din toată Rusia au venit voluntari. Acești oameni nu au mers pentru rații, medalii sau distincții, ci pentru apărarea credinței ortodoxe" a spus Razumovski.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_05_30/C...t-europenilor/
Reply With Quote
Vechi 13.07.2013, 11:03:23
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit Stiri din Siria

Din pacate toate puterile care intervin in Siria (SUA, Rusia, etc) vizeaza numai propriile scopuri economice si politice si propriile interese, nici una nefiind interesata de prosperitatea poporului sirian.
Poate ar trebui ca sirienii sa fie lasati sa-si rezolve singuri problemele, pe principiul "neamestecului in treburile interne ale unui stat suveran si independent". De-a lungul istoriei, orice interventie straina in lumea araba nu a adus beneficii si prosperitatea pentru popoarele arabe.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2013, 20:56:09
Banned

Implicit

Cum traiesc oamenii in Siria. Doamne ce ne asteapta oare pe noi?

http://www.youtube.com/watch?v=mcFAz...layer_embedded
Reply With Quote
Vechi 16.07.2013, 08:58:17
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Stiri din siria

In Siria cat a fost regimul lui Haffez al Assad a tinut lucrurile sub control si a fost si o dezvoltare socio-economica. Insa arabii pur si simplu nu sunt si acolo nu ar functiona un regim "democratic"" de tip occidental, pur si simplu din cauza ca specificul lumii arabe nu este compatibil cu asa ceva!
Aici este si greseala statelor vestice (SUA in primul rand) pentru ca nu vor sa inteleaga ca un sistem economic care merge la Berlin sau Londra sau New York nu merge la Amman sau Bagdad sau Damasc!
Ideea asta ca pe intreg Globul trebuie sa fie un singur sistem economic si social este complet idioata si nu cred ca va putea vreodata fi pusa in practica.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2013, 20:36:47
Banned

Implicit

Un ziar publica cu titlul:

Bis zum Triumph des Koran (pana la victoria coranului)
Gotteskrieger wollen kein weltliches Regime in Syrien akzeptieren(razboinicii lui Dumnezeu nu vor un regim lumesc in Syria)

Cum este presentata in ro. situatia?

Sute de luptatori bine antrenati ai talibanilor au intarit randurile rebelilor. Se afla la mai putin de 2000 de km de Bucuresti. O seara placuta si linistita!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2013, 20:40:07
Banned

Implicit

Die Entscheidung liegt jetzt bei Obama (decizia depinde de presedinte)
Weil die Rebelllen immer schwächer werden: Die USA erwägen Einsatz von Waffengewalt in Syrien (pentru ca rebelii sunt tot mai slabi, USA vrea sa intervina)

http://www.bild.de/politik/ausland/b...4258.bild.html
Reply With Quote
Vechi 21.07.2013, 21:09:33
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Din câte știu, Episcopul ortodox de Alep este încă în captivitate - după vreo 80 zile.
Să ne rugăm pentru el, și pentru toți creștinii prigoniți. Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2013, 02:10:38
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ignatiu Vezi mesajul
Cum traiesc oamenii in Siria. Doamne ce ne asteapta oare pe noi?

http://www.youtube.com/watch?v=mcFAz...layer_embedded
Astfel de scene am trăit chiar noi românii, mult mai amplu, în decembrie 89.
În zilele de 21 și 22, la Spitalul Municipal unde participam ca voluntar în comitetul studențesc, soseau în fiecare oră mai multe blindate cu soldați răniți sau morți. Câteva zile la rând au tot sosit răniții și morții... Noi făceam cu rândul la camera de gardă, pentru a-i ajuta pe brancardieri să care corpurile mai mult sau mai puțin însuflețite. Era un du-te vino permanent, mai ales noaptea...
Chirurgii operau în continuu, unii nu au dormit 4-5 zile în șir.
Din păcate au murit totuși o mulțime de oameni, pe listele lipite cu mâna mea pe geamul de la intrarea în spital erau în 27 decembrie 280 de nume. Decedați. La care se adăugau în morga spitalului alte zeci de cadavre, neidentificate... Le-am văzut cu ochii mei într-o noapte când, coborînd la subsol, am crezut că am dat de o toaletă. Dar intrînd am rămas năucit în fața unui maldăr de trupuri neînsuflețite, puse la grămadă unul peste altul, să fi fost 30-40 de cadavre.

Poate nu știți, dar în Spitalul Municipal eram pregătiți în orice moment pentru a suporta o ambuscadă. Se trăgea încontinuu din macaralele de peste râul Dâmbovița, din clădirea neterminată, mamutul acela din beton. Dimineața număram găurile din pereți, înlăuntrul spitalului, minunîndu-ne că nu a fost ucis nici unul dintre noi.
Mai greu era de cei internați pe secțiile de cardiologie, neurologie și terapie intensivă. Cum or fi suportat, sărmanii, doar Bunul Dumnezeu mai știe...

S-au spus multe brașoave despre decembrie 89. Una din cele mai mari este că au murit "doar" un oarecare număr de oameni. Au murit cu mult mai mulți. Cât încă sunt în viață sunt dator s-o spun.
O altă minciună e că nu au fost teroriști, nici servicii secrete din alte țări. Am fost silit să dau jos de pe un gard, în curtea spitalului, doi oameni care aveau să vorbească mai apoi (când nu se băteau), în camera unde i-am găzduit, toată noaptea într-o limbă arabă, nu știu care, în vreme ce toate calmantele psihotrope administrate de medici nu își făceau efectul. Bănuiți, desigur, ce însemna aceasta.... Precizez că nu erau înarmați.

Last edited by cezar_ioan; 22.07.2013 at 02:14:44.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2013, 21:42:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Astfel de scene am trăit chiar noi românii, mult mai amplu, în decembrie 89.
Am trait si scene in care vin si spun toti crestinii sa plece la Beirut, s-au vor fi omorati?
Reply With Quote
Răspunde