![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie mare atentie cu tipul acesta de rugaciune. Da, poate sa fie o rugaciune inalta daca e si o Prezenta, daca chiar niciun cuvant nu ar putea reda ceea ce simti. Dar poate sa fie inselare ca sa ramai fara sa mai pronunti sau sa citesti cuvintele Psaltirei sau ale altei rugaciuni. Iar de forma aceasta din urma se bucura diavolul. Nivelul tau spiritual il cunoaste numai duhovnicul tau, deci discuta cu el aspectul acesta. E un subiect prea delicat ca sa fie expus aici, fiindca pot sa se apuce unii sa creada ca se roaga stand in fata icoanei in tacere. Mai trebuie sa urmaresti daca esti in afara gandurilor in tacerea aceea. Altfel, degeaba e tacere daca e vuiet interior. Si apoi sa stii ca tacerea aceea nu inlocuieste rugaciunea citita. Incearca sa vezi daca avand un program de rugaciune permanent (sa zicem o ora - doua pe zi) daca in afara lui se instaleaza tacerea de care vorbesti. Daca da, s-ar putea sa fie una buna, daca nu, atunci e inselare. Oricum, vorbeste cu duhovnicul! Elena |
|
|||
|
|||
![]()
Elena ,multumesc ca m-ai completat ,ai vazut neputinta mea !
Eu nu stiu mai nimic ,ghidul meu e Maica Siluana ,cine are nevoie de sfat , gaseste de toate pentru toate .Daca am mai zis vreodata cate ceva demn de luat in seama....tot de la ea .Din cauza asta m-am si mirat ca m-a intreabat pe mine . Iertare pentru incompetenta! cu drag maria |
|
|||
|
|||
![]()
Cand nu mai ai puterea sa citesti din cartea de rugaciuni, ia icoana Maicii Domnului si strange-o tare in brate si spune-i din inima ta ce te doare. Si daca iti vine sa plangi, bucura-te, si lasa lacrimile sa cada.
Nu esti singura, n-ai fost nici o clipa. Liviu |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, eu stiu ca Tu mai poti aprinde cenusa sufletelor reci,
Cand cu suflarea Ta fierbinte spre ele milostiv te-apleci; Din suflet, eu Te rog fierbinte, mai sufla iar in stinsu-mi jar, Mai este poate vreo scanteie si poate s-o aprinde iar! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ganduri de Duminica
Intelepciune ,draga mea Cu ce te voi asemana ? Esti un inger ,o minune ,sau un izvor viu ? Cum arati ? Tare mult asi vra sa stiu ! Din Potirul Tau cel Sfant Da oamenilor de pe pamant ! Ce-asi putea sa fac si eu Sa nu ma ocolesti mereu ? Care e secretul tau ? De unde vii, de unde te nasti mereu ? Din durere si din chin , Incercari sau dor Divin , Din suspin sau pocainta, Invatatura sau credinta ? Te rog nu intarzia , Bate si la poarta mea ! Cine sta la masa ta ? Poate dragostea sau bucuria , Sau poate pacea sau rabdarea, credinta, blandetea ,infranarea ? Asi dori de s-ar putea Sa fiu si eu sluga ta ! Toate vin si toate trec Rani adanci se nasc in piept , Ce nu se vor vindeca Pana la venirea Ta . cu drag maria |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu de unde......
Forta de a scrie poemul, vine doar din poem!! Stau in spatele ferestrelor inchise Ma minunez de ele.. De cat de bine stiu ele sa ma ascunda... Sa ma apere, de tot !!ce nu as putea face dincolo de ele. Nu fac parada in fata mea... Vad spitalul... Cea mai fidela imagine, A ferestrelor mele...... Vad spitalul,in care am plans pentru prima oara. Stiind ca, Nu e ultimul meu plans. Ziua a acoperit soarele Si..ma intreb .. De unde mai are forta Poemul Sa-mi dea sa il scriu.... |
|
|||
|
|||
![]()
Maica Domnului sa-ti rasplateasca si tie dupa sufletul tau bun Jenica. Maria iti multumesc pentru poeziile frumoase si pentru credinta ta blanda si linistita.
Sa-i dea Dumnezeu putere si Anei sa treaca de incercarile si suferinta de acum. Sa ajunga la limanul bucuriei, pacii launtrice si al iubirii, tamaduitor a toata otrava lumii acesteia, Hristos Dumnezeu. Liviu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ana |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum s-a dorit sa se indemne la ura interetnica in Covasna si ce a iesit | mihailt | Generalitati | 30 | 28.12.2012 20:18:13 |
Apel catre suflete! | cat_ioan5 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 08.02.2011 09:59:22 |
Sapte suflete | aureliapopescu | Generalitati | 6 | 08.04.2010 12:41:43 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
PARINTELE ARSENIE BOCA MARE INDRUMATOR DE SUFLETE | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 12.01.2009 01:18:43 |
|