![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
De cununat il cununa destui preoti. Am trecut si eu prin asta.
Sotul e reformat, eu ortodoxa - amandoi mai mult cu numele ce-i drept - dar amandoi credem in Dumnezeu, Iisus, Maica Domnului, Apostoli. Pe el l-a botezat preotul, i-a zis ca cica ii e valabil si botezul lui (nu stiu, nu ma bag) si ne-a cununat. El nici macar nu a trebuit sa se spovedeasca si impartaseasca; dar la noi in Ardeal deja asta se intampla fff des, casatoriile mixte. Si pana la urma tinem mai mult sarbatorile ortodoxe (interesant, sotul stie mai bine sarbatorile ortodoxe decat cele reformate), iar Pastele, le tinem pe amandoua. Poate nu e corect, poate de pacat, dar noi am ajuns la un punct comun in ceea ce priveste credinta. Si copiii vor fi botezati ortodocsi. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai cam confuz nenea preotul, daca era valabil, nu-l mai boteza, pentru ca este pacat si canon mare in acest sens - sa botezi de doua ori.
Acum scartz, hartz, cum o intrat in BO, partea a doua, dar macar daca ar fi practicant in adevaratul sens al cuvantului, si tu la fel, altfel mai devreme sau mai tarziu au sa apara ispitele si cand ai sa-ti dai seama ca treaba e grava, degeaba ai sa mai alergi atunci la preoti cu manunchiul de lumanari si pomelnicele si ai sa stai zi si noapte cu acatistele ca nu se stie daca se va mai schimba ceva, in majoritatea cazurilor care le-am mai auzit pe aici, a fost prea tarziu.
|
||||
|
||||
![]()
Asta n-am priceput-o nici io. Cum adica ti-s valabile doua botezuri la doua confesiuni/religii diferite?
In fine. Nu ma bag in decizia preotului. Noi pur si simplu am mers, am intrebat, l-a botezat si ne-a zis ca acum ne putem cununa. Ispite apar fie ca esti practicant, fie ca nu. Important e sa sti sa treci peste ele, si asta se intampla tot cu ajutorul lui Dumnezeu (parerea mea) si cu vointa ta, pentru ca Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si-n sac. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|