![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Frate, dar ce te determina sa nu dansezi?
Dansul vine dintr-o bucurie mare. Si la Sfanta taina a cununiei, se canta "Isaie dantuieste". Prin dans, ne exteriorizam starea de fericire. Nu are de ce sa fie pacat. |
|
|||
|
|||
![]()
Un Parinte Profesor ne spunea sa traim, sa nu fim mortaciuni. Daca suntem niste mamaligi, nu avem prea mare castig. Dumnezeu nu vrea sa fim o ceata de morocanosi, ca stricam atmosfera in Imparatie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
e adevarat ca Dzeu nu ne vrea "crestini tristi", dar amintindu-mi de pacate nu prea imi mai arde sa dansez!! Si daca imi mai privesc si sufletul cat de MULT SE TULBURA in discotecca (spre ex) iarasi imi piere pofta de dans. Acuma ca tu dansezi sau nu, eu Nu te judec. si mai spunea Pr Cleopa, daca tot consideram ca nu e asa de pacat lucrul asta, de ce nu luam muzicantii cu noi si la spovedanie??? In timp ce ne spunem pacatele sa o facem asa pe un fond muzical de hip-hop NU??? ar fi mai "linistitor".
carmen |
|
|||
|
|||
![]()
Si uite cum ne ducem la un botez sau o nunta si nu dansam, pentru ca suntem tristi si ne gandim la pacatele savarsite. Sper sa nu ma intelegeti gresit, dar...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu simt ca tine : fatarnicie si mandrie si etc . Dar nu-i bine sa ne lasam rapusi sa trecem la inactivitate . Numai infruntand pacatul il rapui ,nu retragandu-te din lume , daca in lume santem randuiti sa traim . Tanarul ar trebui sa aleaga calea de mijloc , e cea mai buna ,extremele nu sant sanatoase. Dar faceti o pauza seara si ganditi-va : Ce-am facut eu astazi si pentru sufletul meu , pentru Dumnezeu ? In tot ce faci gandeste-te si la El daca se poate .Mai tarziu vei avea mai putine de regretat . (numai pentru cine primeste sfat! ). cu drag maria |
|
|||
|
|||
![]()
am fost intrebata la un alt topic de unde stiu k a asculta muzik este un pacat si am promis k va spun dak aflu:
"114. Am cantat si ascultat cantece lumesti si sectare 115. Am jucat si mers la nunti, baluri, disco, filme, spre a pacatui." din Pelerinul Roman, de diacon Gheorghe Babut, la capitolul "Spovedania crestinilor ortodocsi". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Topicul este vorba despre dans in general. |
|
|||
|
|||
![]()
simt o dorinta de a va ascunde cumva, de a dansa si asculta muzik in continuare sub diferite pretexte.
5. Am contrazis adevarul de credinta (zicand, cutare nu-i pacat) odin, ce spui tu... poate fi sau nu poate fi adevarat. de dansat, dansezi pe muzik lumeask (muzik fiind un pacat)=> dansul pe muzik lumeask sau sectara e un pacat. se creaza o legatura... dak intelegi... intre ce asculti si miscarile pe kre le faci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faza cu ganditul la pacate care iti taie cheful de dans este o gogorita atat de mare si un fariseism atat de puturos incat mi se face greata. Domnilor, voi radeti vreodata? Va bucurati vreodata? Cum puteti sa va bucurati daca va apasa grelele pacate? Viata este una frumoasa, chiar daca suntem atat de pacatosi... Avem motive de bucurie, avem de sarbatorit atat de multe lucruri... A nu te bucura in aceasta viata este ca si cum nu L-ai fi gasit pe Dumnezeu... Ce avem de oferit? A fi sfant nu inseamna sa fii in mod deosebit precum traitorii din pustia sec. 4. Putem fi sfinti fiindca il avem inca pe Hristos in mijlocul nostru (vedeti ce zice Ica Jr. referitor la subiect...). |
|