Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2007, 22:54:03
Mihai-g Mihai-g is offline
Member

Data înregistrării: 01.06.2006
Implicit

Frate, dar ce te determina sa nu dansezi?
Dansul vine dintr-o bucurie mare. Si la Sfanta taina a cununiei, se canta "Isaie dantuieste". Prin dans, ne exteriorizam starea de fericire. Nu are de ce sa fie pacat.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2007, 22:58:20
Mihai-g Mihai-g is offline
Member

Data înregistrării: 01.06.2006
Implicit

Un Parinte Profesor ne spunea sa traim, sa nu fim mortaciuni. Daca suntem niste mamaligi, nu avem prea mare castig. Dumnezeu nu vrea sa fim o ceata de morocanosi, ca stricam atmosfera in Imparatie.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 08:01:20
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Makavelli
Nu sunt deloc fatarnic quasar doar ca... asa sunt eu si sunt ferm convins ca, compensez pe alte parti. Mai bine zis ar fi ca sunt anormal, dar nu fatarnic, nu se potriveste pt ca ma cunosc destul de bine cred eu. (Wicked Mind :p probabil)
Dar nu m-am referit la tine,m-am referit la noi toti,ei bine poate ai dreptate,poate tu nu sti fatarnic,dar eu ma simt asa,de exemplu uneori mi si intampla sa invat pe cineva de bine,s-au sa-i vorbesc despre Hristos,si peste o ora eu sa fac un pacat,poate al maniei,sau al mandriei,sau cate si mai cate nu fac,in situatia asta cum sunt?Pai eu ma vad un om fatarnic si in multe alte feluri,pe de o parte dau lectii,pe de alta parte nu le stiu nici eu bine...Off
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 08:22:00
D.C. D.C. is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.05.2007
Implicit

e adevarat ca Dzeu nu ne vrea "crestini tristi", dar amintindu-mi de pacate nu prea imi mai arde sa dansez!! Si daca imi mai privesc si sufletul cat de MULT SE TULBURA in discotecca (spre ex) iarasi imi piere pofta de dans. Acuma ca tu dansezi sau nu, eu Nu te judec. si mai spunea Pr Cleopa, daca tot consideram ca nu e asa de pacat lucrul asta, de ce nu luam muzicantii cu noi si la spovedanie??? In timp ce ne spunem pacatele sa o facem asa pe un fond muzical de hip-hop NU??? ar fi mai "linistitor".
carmen
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 09:04:41
IC IC is offline
Member

Data înregistrării: 21.02.2007
Implicit

Si uite cum ne ducem la un botez sau o nunta si nu dansam, pentru ca suntem tristi si ne gandim la pacatele savarsite. Sper sa nu ma intelegeti gresit, dar...
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 09:18:59
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de quasar
Dar nu m-am referit la tine,m-am referit la noi toti,ei bine poate ai dreptate,poate tu nu sti fatarnic,dar eu ma simt asa,de exemplu uneori mi si intampla sa invat pe cineva de bine,s-au sa-i vorbesc despre Hristos,si peste o ora eu sa fac un pacat,poate al maniei,sau al mandriei,sau cate si mai cate nu fac,in situatia asta cum sunt?Pai eu ma vad un om fatarnic si in multe alte feluri,pe de o parte dau lectii,pe de alta parte nu le stiu nici eu bine...Off
Doamne ajuta!
Imi plac ideile tale ,quasar .

Si eu simt ca tine : fatarnicie si mandrie si etc .
Dar nu-i bine sa ne lasam rapusi sa trecem la inactivitate .
Numai infruntand pacatul il rapui ,nu retragandu-te din lume , daca in lume santem randuiti sa traim .

Tanarul ar trebui sa aleaga calea de mijloc , e cea mai buna ,extremele nu sant sanatoase. Dar faceti o pauza seara si ganditi-va :

Ce-am facut eu astazi si pentru sufletul meu , pentru Dumnezeu ?
In tot ce faci gandeste-te si la El daca se poate .Mai tarziu vei avea mai putine de regretat .
(numai pentru cine primeste sfat! ).

cu drag
maria
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 10:22:28
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

am fost intrebata la un alt topic de unde stiu k a asculta muzik este un pacat si am promis k va spun dak aflu:

"114. Am cantat si ascultat cantece lumesti si sectare
115. Am jucat si mers la nunti, baluri, disco, filme, spre a pacatui."

din Pelerinul Roman, de diacon Gheorghe Babut, la capitolul "Spovedania crestinilor ortodocsi".
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 10:36:10
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
am fost intrebata la un alt topic de unde stiu k a asculta muzik este un pacat si am promis k va spun dak aflu:

"114. Am cantat si ascultat cantece lumesti si sectare
115. Am jucat si mers la nunti, baluri, disco, filme, spre a pacatui."

din Pelerinul Roman, de diacon Gheorghe Babut, la capitolul "Spovedania crestinilor ortodocsi".
Oricum lista respectiva este depasita rau... Insa si asa, fii atenta cum pune problema: `spre a pacatui`... Aici tu stii mai bine pt. ce canti sau dansezi...

Topicul este vorba despre dans in general.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 10:49:57
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

simt o dorinta de a va ascunde cumva, de a dansa si asculta muzik in continuare sub diferite pretexte.
5. Am contrazis adevarul de credinta (zicand, cutare nu-i pacat)
odin, ce spui tu... poate fi sau nu poate fi adevarat.

de dansat, dansezi pe muzik lumeask (muzik fiind un pacat)=> dansul pe muzik lumeask sau sectara e un pacat. se creaza o legatura... dak intelegi... intre ce asculti si miscarile pe kre le faci.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2007, 11:17:03
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
simt o dorinta de a va ascunde cumva, de a dansa si asculta muzik in continuare sub diferite pretexte.
5. Am contrazis adevarul de credinta (zicand, cutare nu-i pacat)
odin, ce spui tu... poate fi sau nu poate fi adevarat.

de dansat, dansezi pe muzik lumeask (muzik fiind un pacat)=> dansul pe muzik lumeask sau sectara e un pacat. se creaza o legatura... dak intelegi... intre ce asculti si miscarile pe kre le faci.
Nu inteleg de ce o muzica decenta si dansul pe o astfel de muzica poate fi considerat pacat. Exista niste prejudecati... Dansul este si o forma de socializare... Dansul poate fi unul decent (sunt atatea genuri si tipuri...). Modul in care dansezi poate deveni sau nu un pacat. Daca dansezi ca sa ii arati unuia sau altuia cum iti misti corpul ca sa sugerezi de fapt ce partida buna ati putea `trage` in mod cert este pacat. insa daca vad doi tineri ca danseaza pt. ca le place pur si simplu sau cum zicea cineva mai sus de doi bunici care ar dansa - e o prejudecata grosolana sa sustii ca este pacat.

Faza cu ganditul la pacate care iti taie cheful de dans este o gogorita atat de mare si un fariseism atat de puturos incat mi se face greata. Domnilor, voi radeti vreodata? Va bucurati vreodata? Cum puteti sa va bucurati daca va apasa grelele pacate? Viata este una frumoasa, chiar daca suntem atat de pacatosi... Avem motive de bucurie, avem de sarbatorit atat de multe lucruri... A nu te bucura in aceasta viata este ca si cum nu L-ai fi gasit pe Dumnezeu...

Ce avem de oferit? A fi sfant nu inseamna sa fii in mod deosebit precum traitorii din pustia sec. 4. Putem fi sfinti fiindca il avem inca pe Hristos in mijlocul nostru (vedeti ce zice Ica Jr. referitor la subiect...).
Reply With Quote
Răspunde