![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Acum ca sa nu fiu ca un fariseu, vreau sa specific ca discutia purtata nu este cu patima. Sunt doar pareri personale care nu vreau sa afecteze persoane. Practic poate vorbind si examinand problema ne tocim coltii si ne avem ca fratii. Cum de altfel si trebuie.
Eu in primul rand trebuie sa va iubesc, inainte de a va cere voua asta. |
|
|||
|
|||
![]()
acum o sucesti...
cred k eu nu am dragostea kre o au ceilalti crestini sau monahi... sincer, pe ce te bazezi knd spui k nu avem dragoste? ai stat macar o ora intre noi?... k sa nu zic o zi... dar bineinteles prezenta sau lipsa dragostei nu reflecta adevarul... in toate religiile exista dragoste mai mult sau mai putin... chiar si ateii au. dak noi combatem anumite idei nu inseamna k va combatem pe voi, k oameni. cu voi chiar nu avem nimic... chiar vorbeam cu un parinte si am adoptat o atitudine superioara fata de "cei de pe nou"... iar sfintia sa mi-a dat peste nas spunandu-mi "e lasa... dak suntem pe vechi nu inseamna k noi suntem sfinti.." Citat:
dupa cum spunea PS Flavian intr-o predica (presupun k se adresa bisericii oficiale) "si noi vrem sa ne unim cu voi, dar nu ne cereti sa facem compromisuri! reveniti voi la vechea si dreapta credinta si atunci ne vom unii", caci Sf Marcu de Efes spunea "Nu exista concesie in materie de credinta" ;) stii cate incercari au facut cei de pe vechi pt a readuce calendarul oficial la normal? ... nici eu nu le stiu pe toate, dar stiu k au fost... si mai stiu k obstacolele au fost mereu aceleasi: politice. deci incercari pt unire n-au fost numai din partea oficialilor ci si a "neoficialilor" ortodocsi :p ;) |
|
|||
|
|||
![]()
aaa vorbeai de dragoste? stai k mi-am amintit... uite Biserica oficiala, kre vezi Doamne serbeaza Pastele odata cu noi din "dragoste pt noi" (nu recunosc ca ar cadea sub blestemul Sfintilor Parinti dak l-ar sarbatori in alta zi... dar cum au cazut deja, nu vad ce rost mai are... ma rog), se baga de atatea ori peste planurile celor de pe vechi.
va dau doar un singur exemplu ca sa nu va plictisesc. BOSV a incercat sa obtina locuri in invatamant si... au reusit de cateva ori... dar de fiecare data a intervenit biserica oficiala si n-au mai reusit... apoi citesc prin ziar si pe net k "stilistii sunt analfabeti"... foarte "frumos"... dar nu ma mir. unde e dragostea BOR fata de BOSV? si cu toate astea BOSV nici nu si-a spalat rufele in public si nici nu i-au jignit in vreun fel pe cei kre s-au bagat... desi au venit cativa ziaristi sa le puna intrebari. |
|
|||
|
|||
![]()
a tacea, a ierta, a iubi
Frumos spus. Timpul va cerne. Ce e de la Dumnezeu se va vedea. Cine`l cauta pe Dumnezeu Il va gasi. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
nu te lasa impresionat de ce va alege majoritatea... caci scris este "Biserica a inceput in catacombe si va sfarsi in catacombe"...
|
|
|||
|
|||
![]()
Din prea multa iubire sa nu cadem in neadevar.
Inchipuiti-va ca cel drag spune ca va iubeste insa stiti ca va minte. Cum simtiti iubirea lui? Din pacate nu credinciosii din BOR au hotarat reformele ci cativa autoconsiderati in Biserica, politic influentati de fapt. Nu se mai roaga nimeni la calendar. BOR si-a facut rugaciunea la noul calendar la vremea ei si acum tace pentru ca isi permite, are puterea lumeasca de partea ei. Stiti ce aduce in sufletul unui credincios o icoana si totusi nu ne rugam icoanei. Ne rugam sfantului din icoana. Stiti ce mult ne infrumuseteaza sufletul o manastire si totusi nu ne rugam manastirii. Nu se roaga nimeni calendarului insa putem recunoaste buna randuiala a vechiului calendar bisericesc. Dumnezeu sa ne ajute sa vedem nu doar pe omul din Hristos ci si dumnezeirea Lui! |
|
|||
|
|||
![]()
Citand krabu:
"Vom avea Craciunul vara." Vreau sa prezint un fapt concret, care se intampla in zilele noastre. Noi serbam Nasterea Domnului(nu craciunul) pe 25 decembrie/7 ianuarie in plina iarna, iar cei din Polinezia(daca exista ortodocsi acolo) serbeaza la aceeasi data, dar e o diferenta...la ei e vara. Iata ca acest motiv de a schimba calendarul cade. Poate Dumnezeu a randuit ca dupa cateva mii de ani de la Inaltarea SA si cei care au serbat Nasterea Domnului vara sa o serbeze iarna, si invers. E posibil ca aceasta sa fie asemeni unei rasplatiri de la Dumnezeu pt cei ce au pastrat randuielile scrise si nescrise ale Sf Parinti. asta este o parere... DECI motivul acesta, ca vom tine Nasterea Domnului vara, nu e plauzibil. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
altfel fiecare am schimba cate ceva si am ajunge exact ca catolicii care nici macar nu stiui ce inseamna dumnezeu sau biserica..merg la slujba sau la biserica ca la un muzeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand a venit vorba indreptarii calendarului,multe Patriarhii Ortodoxe au fost de acord,insa,unele,au vazut in aceasta o incercare de catolicizare a Bisericii Ortodoxe.Intre Patriarhiile care merg cu calendarul pe stil vechi,pomenim:Patriarhia Antiohiei,Patriarhia Rusa,Patriarhia Serbiei.
Despre Bisericile Ortodoxe de stil vechi,nu e cazul sa mai completam,nici sa mai comentam. |
|