![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
nu e asa, ingerul mi-a venit in minte pt ca era o poza cu el pe spatele copertii cartii de rugaciuni, si mi-am amintit ca cel mai bun prieten al unui om , care tine cel mai mult la el pe lumea asta e ingerul pazitor.
A mai patit cineva sa ne povesteasca cazuri la gen, fara voci evident-numai gandul persistent care ataca? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si tu Dansan,nu te mai crede atat de "matur".Se vede oricum ca nu esti indeajuns de matur sa intelegi ca batjocura e un pacat grav.In gheena vor sta batjocoritorii,dupa cum a spus un sfant,cred ca Pavel. Si da,problema Laurentiu,era ca si eu il cam "hranisem".De aceea aveam o "stare" atat de proasta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa ne aiba in paza. |
|
|||
|
|||
![]()
Si,uneori,cand imi fac rugaciunea,sau chiar cand ma ocup de altceva,de exemplu ma uit pe forumuri,si atunci imi mai vin dar parte frumoasa acum e ca pot sa le fac fata cu ajutorul gandului cel bun,la Iisus adica.Si la oricare sfant,pur si simplu stau si ma gandesc,imi fixez in minte imaginea Mantuitorului sau a oricare alt Sfant pe care il retin si trece de parca n-ar fi fost si ma umplu de o stare de pace launtrica.Ma "sterilizeaza".
|
|
|||
|
|||
![]()
Consuela,cel mai bun prieten al unui om este decat Ingerul Pazitor?Dar cum de el nu te-a lasat in acele momente de deznadejde,daca tu crezi ca Dumnezeu te-a parasit...????!
Nu crezi ca Ingerul vine cu ingaduinta lui Dumnezeu...:)?Deci Dumnezeu L-a trimis,poate tocmai pt.ca nu ai renuntat la El,din moment ce ai luat cartea de rugaciuni,si te-a facut sa o iei tocmai cu Ingerul pe spatele ei,ca sa-l poti chema ...:).Dumnezeu stie intotdeauna prin ce vine SALVAREA noastra...:). |
|
|||
|
|||
![]()
mai fratilor,eu am avut mari probleme cu gandurile de hula de nu mai imi venea sa ma duc sa ma spovedesc,tulburata,zi si noapte,mahnire ca niciodata,pana la urma am fost la spov m-a linistit,trebuie sa cant in momentele alea.dar tot mai vin din cand in cand
|
|
|||
|
|||
![]()
aceste retzete de indreptare sunt adevarate, asha mi se pare shi mie daca ma gandesc la unele pacate in care am ajuns in trecut, fiind un fel de stadii ale patimirii
de pe site (cum se nasc patimile): "Isihie Sinaitul numara patru: atacul, insotirea, consimtirea, fapta sensibila. Sfantul Ioan Damaschin numara sapte trepte: atacul, insotirea, patima, lupta, robirea, consimtirea, faptuirea." dar ce ma nemultzumeshte este faptul ca te potzi apuca sa practici acest lucru total defectuos (cum mi se intampla shi mie pana imi vine rau shi ma intristez) si iresponsabil deoarece aceste lucruri sunt ajutatoare doar dupa zeci de ani de straduintze cand monahii aveau shi indrumatori shi maimari pe care se puteau sprijini shi nu se apucau asha de capul lor doar ca li se pare ca ar sti ce fac... deci sa fim siguri ca daca ne apucam sa facem asha ceva vom face aiurea dar totushi nu trebuie sa disperam... defapt aceste retzete sunt un fel de shosele pe care trebuie sa circulam cu tractorashul sau cu trotineta ca altfel ajungem la alte curente prozelitiste eretizand in neshtire... deci chiar daca pare simplu, shoseaua 47 s-ar putea sa ne fie mai dificila decat simplul route66 cunoscut de toata lumea, devenit chiar o moda. ??? :satisfied::satisfied::satisfied::satisfied::satis fied: |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
chiar si voci si sunete de tot felul se pot alunga cu muzica Bisericeasca . Pune-ti o caseta sau CD sau ce ai in casa . Daca ai o Sf. Liturghie e si mai bine . Banuiesc ca nu merge la toata lumea , dar alinare aduce la toti care cauta linistea :) Daca ai si casti chiar ca nu mai au pe unde sa intre :D Post ,rugaciune si spovedanie in acelasi timp , pana trece tulburarea . Poate asta e cel mai important . cu drag maria |
|
|||
|
|||
![]()
Cand Hristos este in minte nu mai au loc vocile. Si daca inca nu este in minte sa il chemam cu rugaciunea Iisuse Fiul LUi Dzeu milostiv fii mie pacatosului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da sylvie, asa este , ingerul vine cu ingaduinta lui D-zeu, dar D-zeu e pentru toti, ingerul e numai pt tine, astfel ca de multe ori ingerul vazand o situatie dificila a ta (pt ca sta cu tine zi de zi), cere voie la D-zeu sa te ajute si in functie de situatie si de staruinta ingerului D-zeu ii da voie.
De multe ori unii Sfinti garanteaza la D-zeu pt anumite suflete sa le ajute sau sa le scoata din iad si D-zeu le lasa pentru staruinta Sfintilor, la fel cu Ingerul. Deci eu cred asa : cel mai bun prieten (si apropiat si la propriu si spiritual)e ingerul pazitor iar cel mai bun lucru pe care l-a facut D-zeu pt noi dupa creatia noastra (sanatosi, normali) e trimiterea ingerului pazitor. Iar ref la lupta cu gandurile nu inteleg cum a divagat in voci. Eu am zis din start ca nu e vorba de voci, ce nu s-a inteles? Deci gandul nu poate fi inlaturat cu casete audio si casti pentru ca nu e o voce! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Goneste gandurile | costel | Generalitati | 76 | 17.07.2013 22:18:26 |
Lupta cu ecumenismul e lupta cu dracul | spre_rasarit | Generalitati | 106 | 12.04.2011 21:13:50 |
Lupta pasiva vs. lupta activa | catalin755 | Generalitati | 22 | 28.06.2010 16:35:42 |
Razboiul nevazut cu gandurile | Florin-Ionut | Pocainta | 17 | 23.05.2009 16:07:39 |
Dumnezeu ne stie si gandurile... | silverstar | Generalitati | 3 | 29.09.2008 23:23:05 |
|