![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asemenea! Sa te mai bagi si alta data in seama, tot ca acum!
|
|
||||
|
||||
![]()
Stai liniștită. O s-o fac indiferent că deranjează sau nu sufletele sensibile din preajmă.
|
|||
|
|||
![]()
Fa-o, daca-ti place sa te bagi aiurea-n seama!
Se pare ca esti singurul care l-a luat in serios pe Florin-Ionut: "Fă ceva, nu sta degeaba!" Bravo! ![]() Last edited by crinrin; 07.03.2016 at 15:16:11. |
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi minunat să locuim cu toții la casă cu grădină. Măcar un 1500 de mp acolo, nu cu gardul la cîțiva metri de pereți. Doar că majoritatea celor care scriem pe aici nu cred că trăim la casă, așa că m-am referit la activitățile care se pot face la bloc.
Chiar și așa, există organizații care se implică în activități de genul haide să plantăm un milion de puieți în jurul orașului sau orice altceva presupune mișcare constructivă în aer liber. E mare lucru să ieși cu copilul tău să plantezi niște copăcei undeva, fie și într-un loc sălbatic. După care să-i vizitezi de-a lungul timpului pentru a le urmări evoluția, eventual să le duci un bidon cu apă dacă e secetă... Idei sînt, doar că trebuie să ne facem vreme pentru ele. Să reconsiderăm prioritățile și să conștientizăm că activitățile astea ”minore” clădesc altfel un suflet de copil, dacă de mic e deprins cu treaba, cu activitatea în și pe lîngă casă. Da, chiar și a-i învăța de mici cum se face mîncarea contează pentru mai tîrziu. Mai întîi să știe cum, apoi să și facă la modul practic. Altfel se trezesc după căsătorie că nu știu nici să coacă niște cartofi în cuptor.
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar, educatia pentru cele practice incepe din copilarie. Esti educat sa devii priceput si harnic sau dimpotriva.
Primul pas cred ca e legat de strangerea si ordonarea jucariilor. Greu lucru pentru copii, ei au tendinta sa le lase imprastiate. Le gasesti cine stie pe unde... Apoi sunt micile treburi din casa. Spalatul vaselor, gatitul (supravegheat, focul e periculos...:)), aranjarea hainelor, a rufelor dupa spalat etc. Pe toate le pot deprinde micii gospodari. Urmatorul nivel ar fi cel referitor la cooperare. As insista in mod deosebit asupra lui deoarece am vazut de prea multe ori ca oamenii, harnici dealtfel daca ii lasi sa roboteasca la cate o treaba anume, o dau in bara cand vine momentul sa coopereze. Se stanjenesc unii pe altii, nu tin cont de ritmul fiecaruia, se incomodeaza, se cearta etc. A scutura cearceafurile impreuna cu copiii, a pune masa, a strange masa, a monta impreuna un obiect (de pilda o noua etajera, un patut, un dulap nou etc.) antreneaza si dezvolta spiritul de echipa si lucrul in cooperare. In fine, asa cum spui, ar fi de avut in vedere si deschiderea spre comunitate. A face si in afara casei tale unele treburi. Aici ar fi multe de spus... Un incident pe jumatate amuzant a avut loc chiar zilele trecute la noi la bloc. Anume, doi vecini s-au apucat sa planteze flori in spatiul comun. O idee foarte buna, nu deranja pe nimeni. Dar o vecina a chemat Politia (si a luat amenda pentru asta!) pentru ca oamenii aceia au facut ceva care nu fusese aprobat in adunarea colectiva a blocului, apoi au facut nu stiu ce mizerie sub geamul ei etc. Din pacate le-a smuls trandafirii deja plantati si i-a aruncat la ghena. Deci sunt si aici unele mici/mari probleme care trebuie avute in vedere atunci cand ne extindem harnicia in afara casei... Una peste alta, ideea ta de a pune aceasta problema, Florine, mi se pare binevenita si iti sunt recunoscator ca ai adus-o in atentie...:) Toate cele bune! |
|
||||
|
||||
![]()
Amuzant exemplu..E mai mult tragicomedie, zau asa...Oricat de obiectiva as fi, nu se poate sa nu-mi sara in ochi rautatea unor oameni...Cu ce drept sa strici munca altuia si sa arunci rasadurile la gunoi?Oamenii aia chiar s-au chinuit, au stat aplecati, au rasadit, etc...
Cata mizerie puteau face?Important era aspectul final si minunatele flori care urmau sau infloreasca si sa infrumuseteze blocul.... Un alt exemplu semnificativ pt sectiunea "Nu sta degeaba , fa ceva" este o stire pe care am vazut-o la televizor zilele trecute. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Ac...singuri+drumul Deci e ras cu plans, zau asa...Dupa ce faci un bine tie si comunitatii, mai primesti si amenda sau ajungi la inchisoare!Nu mai bine sa te abtii? :)
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne, cata rautate in acea doamna, sa smulgi acei trandafiri, e groaznic, si ce atitudine comunista, auzi, ca nu a fost aprobat de adunarea colectiva, Doamne, in loc sa se bucure de trandafiri si sa ii felicite penru ce au facut. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul că locuiești la bloc nu te impiedică să cauți un teren pe care să-l poți lucra. Poate la un apropiat, vecin sau neam care nu are timp sau nu mai poate lucra acel teren sau care îți poate oferi și ție o parte.
|
|
||||
|
||||
![]()
Deja o fac, chiar daca sotia "plange" dupa un apartament la bloc
|
||||
|
||||
![]()
Sunteti unul dintre norocosi,D-le Stefan....:) Si noi ne dorim sa ne mutam la casa, avem deja un mic teren la 15 min distanta de oras, unde incetul cu incetul, am inceput sa construim o casuta...Din pacate pentru definitivarea ei, trebuie sa vindem micul apartament din oras, unde cu greu mai incapem toti...:)
Din pacate piata imobiliara cam scartaie...deja m-am saturat de agentii imobiliare si "potentiali clienti" care vin, se uita si pleaca....pana acum, inca nimic ! Doar Dumnezeu, cand va hotari el...Ma uitam zilele trecute prin Kaufland ca au aparut o gramada de seminte la pliculet..si de legume, si de flori...Tare-mi doresc sa inchei capitolul oras si sa ne mutam la casuta noastra...! Daca dvs deja locuiti la casa, am sa-mi permit sa va mai intreb de una, de alta...daca reusim sa ne mutam, bineinteles...Cu gradinaritul in special!
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|