Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2026, 04:54:24
Seraphim7 Seraphim7 is online now
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Continui pe acest topic început mai demult fiindcă este direct legat de el,ce tratet in continuare,nu l-am reciti,deci este posibil să mă repet probabil.

Deci concret și extrem de pragmatic ce înseamnă comoară în cer și cum o poți obține.

Fiindcă pare investiție cea mai relevantă pe care o poți face pentru a găsi ceva, dacă totuși te interesează să mergi in Cer.

Cerul este de fapt un alt nivel de existență,o alta lumea,unde ne vom continua existența în mod activ.

Adică fiecare va avea ocupație la fel că și aici, practic ducem și acolo o viață,cu rutină.

Cu diferite niveluri, ranguri, guvernant, societate, poate și diferite niveluri de bogăție.

Practic ți se spune că poți încă de aici să-ți influențezi statul acolo, să-ți ridici averea.

Practic ce faci aici are rezonanță acolo și probabil învers.

Matei 19:21
„Vinde ce ai, dă la săraci și vei avea o comoară în cer.”

Aici vedem un exemplu concret!

Practic sa renunți la ceva aici îți face practic o infuzie de capital dincolo.

Luca 12:33
„Vindeți ce aveți și dați milostenie… o comoară nesecată în ceruri.”

Din nou, același îndemn,cu aceeași infuzie de capital,și aici se solidifică argumentul.

Matei 6:1
„Luați seama să nu vă îndepliniți neprihănirea… ca să fiți văzuți de oameni; altfel nu veți avea răsplată…”

Totuși nu orice renunțare are automat infuzie dincolo.

A pus și condiții!

Adică dacă renunți la ceva pentru o răsplată tot aici, n-ai făcut nimic.

Mare atenție!

Matei 5:11-12
„Ferice va fi de voi… bucurați-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri.”

N-ai bani, n-ai averi la care sa renunți?

Nu-i probleme, poți plăti și în alte moduri.

Iată condițiile:

Matei 5:10-11 VDC
[10] Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor! [11] Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!

Par grele?

Băi,dar merită zic eu….

Coloseni 3:23-24
„Orice faceți… ca pentru Domnul… veți primi răsplata moștenirii.”

1 Petru 1:3-4 VDC
[3] Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morți, la o nădejde vie [4] și la o moștenire nestricăcioasă și neîntinată și care nu se poate veșteji, păstrată în ceruri pentru voi.

Ultimele două pasaje, în special ultimul vorbesc foarte PUTERNIC,VIU, Convingător….

Deci toată esența acestora este despre CER!

Cade greu peste oameni să înțeleagă că noi trebuie să “urcăm” spre Dumnezeu,nu să-l coborâm pe El la starea, nevoile și “casa “ noastră.

Evrei 10:34

„Știind că aveți în ceruri o avuție mai bună și care dăinuiește.”

Acuma nu știu cum văd asta cei care consideră că aceste “averi” sunt puse acolo așa fictiv,sau sunt averi care pot fi transferate pe Pământ,sau pur și simplu suntem toți anihilați și aruncați în iezerul de foc…

Atunci de ce ar mai vorbi în mod repetat despre aceste averi,comori, răsplătiri care ne așteaptă în împărăția cerurilor?

Practic dacă aceste lucruri sunt simple fantezii, așa că nu are rost să credem nici în relevanța celorlalte aspecte din Biblie, dacă nu le considerăm reale nici pe acestea…

Însă hai sa exploatăm mai adânc ce înseamnă aceasta împărăție!
Vechi 04.04.2026, 11:10:08
Senior Member

Implicit

Totuși hai sa vedem despre ce împărații vorbește Biblia.

Este aceeași împărăție in Noul Testament,precum cea despre care vorbește Vechiul Testament.

Mai sus am oferit răsplățile despre care vorbește noul testament, oferite oamenilor.

Însă vrem nu vrem hai sa vedem ce spune și Vechiul Testament despre Împărăția lui Dumnezeu.

Ce este aceasta?
Unde este?
Cine are acces la ea?
Când va veni?

Psalmul 47:7-8
„Dumnezeu este Împărat peste tot pământul… Dumnezeu împărățește peste neamuri.”

Deci avem un Împărat, Domnul sau Adonai.

Și încă de-atunci era împărat peste tot pământul, și implicit peste toți oamenii, indiferent dacă îl cunoșteau sau nu.

Psalmul 22:28
„A Domnului este împărăția: El stăpânește peste neamuri.”

Îți mai spune încă o dată asta…

Bun,am înțeles deci YHWH,era împărat și peste neamuri, adică cei care nu sunt evrei.

Practic toate populațiile pământului, chiar înainte de venirea lui Iisus.

Zaharia 14:9
„Domnul va fi Împărat peste tot pământul.”

Iarăși întărește acesta afirmație și la modul viitor.

Însă vedem o nuanță, Adonai va fi împărat inclusiv pe Pământ.

Însă cum?
Dar fiind faptul că Pământul are destule împărații și destui împărați…

Daniel 2:44
„Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăție… va sfărâma toate celelalte împărății.”

Deci sfârșitul împărățiilor lumești va fi adus de însuși Dumnezeu…

Păi atunci cum sunt unși liderii lumii de Dumnezeu, dacă tot El ii va dărâma?

Cum se erijează Georgescu că trimis de Dumnezeu să salveze poporul și să conducă el țară pentru popor, dacă vine imediat

ÎMPĂRATUL de drept al acestei Lumi, însuși Creatorul.

Cine i-a uns pe acești lideri ai Lumii?

Daniel 4:34-35
„Stăpânirea Lui este veșnică… El face ce vrea… nimeni nu poate să-I zică: ‘Ce faci?’”

Cine mai are tendința de genul?

Tocmai Satan și Liderii unși de el.

Aceștia creed că pot face ce vor fără să răspundă în fața nimănui.

De ce?

Se cred asemenea lui Dumnezeu!

Care totuși cel puțin promite PACE!

Isaia 2:2-4
„Nu vor mai învăța războiul.”

Isaia 11:6-9
„Nu se va face niciun rău… pământul va fi plin de cunoștința Domnului.”

Mica 4:4
„Fiecare va locui sub vița lui… nimeni nu-l va tulbura.”

Zaharia 2:10-11
„Eu vin și voi locui în mijlocul tău… multe neamuri se vor alipi de Domnul.”

Deasemenea va fi un Împărat și Dumnezeu PREZENT,atunci neamurile (neevreii)vor merge și îl vor vedea direct pe Dumnezeu,și vor locui în împărăția lui.

Psalmul 86:9
„Toate neamurile… vor veni să se închine înaintea Ta.”

Însă până urmă tot pământul va merge să o se închine,și bineînțeles să-l cunoască pe Creatorul său și al planetei.

Practic în vechiul testament nu avem o distrugere a Lumii , în sensul celei din noul testament sau apocalipsa.

Iar aici Dumnezeu este împărat direct pe Pământ,spre deosebire de Iisus care a spus că împărăția lui este din “altă Lume”.

Deci clar vorbim despre două împărații diferite sau cel puțin explicate și descrise diferit.

Însă avem în vechiul Testament,la fel că în Noul,

ZIUA DOMNULUI!

(repet,îmi cer scuze dacă mă repet,și am mai scris despre asta in acest topic inceput acum câțiva ani-nu l-am recitit, fiindcă am devenit iar atras de acest subiect, așa că m-am apucat direct de studiu și scris)

Până ajungem la Ziuă Domnului, vreau sa mai atrag atenția asupra unui mic/mare detaliu.

Majoritatea,din categoria și-au lipit efectiv Biblia de ei,și gata sunt mântuiți și purtătorii de cuvânt ai lui Dumnezeu,deja au și cheile lui Petru,și autoritatea supremă, preoție universala,și capacitatea de a ridica temple și de a unge alți “preoți” și tot ce vrei,un fel de copie a Sistemului Original a Bisericii,care la fel s-a format,și deasemenea tot la fel s-a contopit inclusiv iudaismul și Vechiul Testament, creat de evrei tot in aceste scopuri,dar probabil aici a intervenit inclusiv entitatea YHWH, in sine.

Practic,cei din prima categorie,de apostoli moderni,și predicatori cu Biblia cusută de ei,nu folosesc decât undeva maxim 15% din Biblie,pe când Bisericile Tradiționale maxim 10,așa per total , însă am fost extrem de generos in ambele cazuri.

Însă ce ne facem cu restul Bibliei?

Ăia care nu se potrivește cu agenda?

Păi ori o schimbăm precum alte culte, ori mai facem altele cărți similare,precum Mormonii sau Islamul.

Tocmai această ignoranță a creat antisemitismul, fiindcă ei folosesc integral toată Biblia (Torah), logic fără noul testament.

Dacă creștinului ar fi studiat Biblia așa cum e, fără să o folosească subiect și selectiv,ar fi înțeles că le oferă legitimitate evreilor în tot ce ai făcut și fac in continuare.

Fiindcă Statul Israel și majoritatea evreilor au toste aspectele vieții bazate pe Biblie.

Și tu ca creștin,tu că musulman tocmai de asta ii acuzi, urăști, persecuție, uitând că identitatea ta religioasă nu ar fi existat fără ei și fără Torah.

Până la urmă cine înțelege mai bine acest text,tu creștinul,tu musulmanul?

Sau tu evreul care efectiv ai scris-o ,ai primit-o că Revelație?

Să meditam puțin asupra acestor aspecte…
Vechi 04.04.2026, 12:22:32
Senior Member

Implicit

Însă hai să mai aruncăm o privire, așa cum am spus cu riscul să mă repet,vreau sa vedem totuși,

VINE SFÂRȘITUL LUMII SAU NU?

Fiindcă conform Vechiului Testament, inamicul nu este Satan!

Inamicii sunt conducătorii acestei Lumi,și Împărăția lui Dumnezeu,se va instala direct pe Pământ, condusă de însuși Dumnezeu!

În Noul Testament, inamicul este direct Satan,care conduce el însuși Pământul și pe toții împărații Lumii!

Știți pliantele alea specifice unor culte cu titluri “Și tu poți trăi veșnic pe Pământ”,sau “Va distruge Iehova Lumea?” și alte titluri similare.

Ei bine aceste culte folosesc modelul Vechiului Testament, pentru a explica termenul de “Regat” și văd o împărăție terestră a Cerului.

Dacă Pavel vede o lupta cu entități ale văzduhului, dacă Ioan in apocalipsă ne prezintă un război cosmic,și ne prezintă în etape cum Lumea va fi anihilată…

Ei bine până la urmă cum se leagă toate?

Fiindcă până la urmă asta te interesează,din momentul ce declari că crezi in Dumnezeu,în Biblie,în Religiile fundamentate pe aceasta Revelație.

Trebuie să iei în calcul toate aspectele ce există în această Revelație!

Bun,hai sa vedem dacă găsim în Vechiul Testament,pasaje care specifică clar că Lumea va fi distrusa, să vedem cine este dușmanul Inamicul numărul unu al lui Dumnezeu și al oamenilor,care este planul lui Dumnezeu pentru această Lume și pentru Om.

După care vom mai recapitula și ceea ce știm deja majoritatea despre creștinism in acest sens.

Așa cum am inceput mai sus,vom continua cu

ZIUA DOMNULUI!

Practic așa încep cam toate trimiterile Vechiului Testament,la această ZI

Ioel 2:31
„Soarele se va preface în întuneric… înainte de a veni ziua Domnului.”

Deci nu mai este chiar Zi,este un mare întuneric, atenție înainte de a veni Ziua Domnului, practic ne stinge Lumina.

Amos 5:18-20
„Ziua Domnului este întuneric și nu lumină…”

Mai jos îți explică că întunericul persistă inclusiv în Ziua Domnului.

Cam îți intră frica așa în oase, când auzi de ăstea….

Ioel 2:1-2
„Zi de întuneric și negură…”

Așa-i că se zburlește părul pe tine, puțin?

Ioel 2:30-31
„Voi face să se vadă semne… soarele se va preface în întuneric…”

Aici vedem că sunt implicate elemente cosmice, nu-i doar un eveniment așa pe teritoriul lui Israel,unde le stinge puțin becul doar lor,ci efectiv Soarele se întunecă,poate va fi o eclipsă,poate știu io ce eveniment cosmic.

Vom trăi și vom vedea, dacă nu nu-i problema,vom fi invitați toți oricum.

Deci n-ai cum sa ratezi evenimentul, așa ca mai bine să știi ce te așteaptă.

Isaia 34:1-2
„Să asculte pământul… Domnul este mâniat pe toate neamurile…

Nah,uite că e supărat pe toate neamurile, adică neevreii.

Obadia 1:15
„Ziua Domnului este aproape pentru toate neamurile…”

Deci nu scapă unul, că este budist, practicat de voodoo, Wiccan,raelian etc.

Vine Bossul, stinge lumina și ne ia pe toți la întrebări!

Țefania 1:17
„Voi aduce necaz peste oameni… pentru că au păcătuit.”

Aici ți-o dă pe directă!

Da doamne,da eu m-am pocăit, m-am născut din nou,am dat la săraci,am pupat toate moaștele,am fost la toate pelerinajele,am donat la spitale,am ăia….

Așa și?

Țefania 1:18
„Toată țara va fi mistuită de foc…”

Ei bine aici, mulți interpretează “țara” cu Lumea!

Ei bine, se referă la Israel,ca să înțelegem contextul actual.

Israel este și va fi sub FOC!

Tocmai ca o consecință a mâniei lui Dumnezeu, dacă interpretam in contextul biblic.

Ioel 2:32
„Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.”

Este atât de tiranic, despotic, mânios și răzbunare YHWH ?

Mai are momente,clar, însă îți dă și portițe!

Bun,deci avem momentul ZERO

ZIUA DOMNULUI

Am văzut că vine cu mare întuneric,peste toți oamenii,și deasemenea vine cu foc,în special arderea Israelului, însă și cu multe necazuri peste oameni, însă cu posibilitatea de salvare pentru ORICINE,va chema numele Domnului (YHWH).

Hai să vedem ce se întâmplă în continuare…

Zaharia 13:8-9
„Două treimi vor pieri… dar a treia va rămâne…”

Deci,clar avem și pierderi colaterale,acum probabil se referă la moartea lor fizică, fiindcă:

Daniel 12:2
„Mulți… vor învia: unii pentru viață veșnică, alții pentru rușine veșnică.”

Din ei mai și înviază, însă….

FIȚI EXTREM DE ATENȚI!

Pentru RUȘINE VEȘNICĂ!

Nu pentru pedeapsă veșnică, tortură sau știu ii ce…

Nu-ți vorbește despre un iad unde arzi veșnic sau o anihilarea totală, precum în noul testament.

Bun, alții au făcut poate chestii de care nu sunt mândrii, totuși înviază, trăiesc și ei frumos acolo cu Dumnezeu,dar uneori sunt luați la mișto,mai fac ăialalți glume cu ei,și vor trăi așa într-o “rușine” veșnică.

Eh, nu-i problema, decât să arzi veșnic,cu asta poți trăi.

Ezechiel 37:21-22
„Îi voi aduna… și voi face din ei un singur neam…”

Nah, uite aici îmi place,ce zice,asta da idee și cu siguranță, dacă se pune cum trebuie în execuție,în sfârșit putem deveni un singur popor planetar, conduși de însuși Creator!

Cum:

Isaia 11:6-9
„Nu se va face niciun rău…”

Isaia 35:1-2
„Pustia… va înflori…”

(Mai jos referitor la evrei)
Ieremia 30:3
„Îi voi aduce înapoi în țara lor…”

Iar neamurile, adică populația lumii sau neevreii:

Ioel 3:12
„Să se scoale neamurile… la judecată.”

Îți dă deșteptarea!

După judecată, dacă mai rămâne ceva,merg la închinare…

Zaharia 14:16
„Toți cei ce vor mai rămâne… vor veni să se închine…”

Isaia 2:2-3
„Toate neamurile se vor îngrămădi…”

Și zice că va fi îngrămădeală mare,deci înseamnă că treaba e bună.

Nah,deci cam așa stă treaba cu Ziua Domnului,cu judecata,cu Instaurarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ.

Desigur în linii sumare, conform Vechiului Testament…
Vechi 04.04.2026, 13:39:46
Senior Member

Implicit

Acum hai sa, vedem varianta noului testament, să vedem unde se aseamănă,cu vechiul testament,unde se diferențiază,ce aduce nou și până la urmă care ar fi imaginea de ansamblu, dacă putem face una.

Majoritatea deja știți cam cum sta treaba cu Noul Testament…

Însă în com analiza la fel ca pe vechiul testament, așa obiectiv și comparativ.

Ioan 18:36
„Împărăția Mea nu este din lumea aceasta…
dacă ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat…”

Avem aici clar prima ruptură de Vechiul Testament, Iisus vorbește despre o Împărăție a Lui,care nu este din această Lume.

Ioan 17:14-16
„Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume.”

Din nou Iisus subliniază că nu este din această Lume.

Coloseni 1:13
„Ne-a strămutat în Împărăția Fiului dragostei Lui.”

Eh, aici un verset extrem de interesant,și aici va trebui sa investighez mai amănunțit,dar nu acum.

Are Tatăl o Împărăție și Fiul o altă împărăție?

Adică am văzut clar că Iisus are o împărăție,care nu-i din aceasta Lume.

Mai jos ofer unul dintre cele mai relevante pasaje indirecte,care vorbește clar despre o stare imediată după părăsirea trupului.

2 Corinteni 5:8 VDC
[8] Da, suntem plini de încredere și ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul.

A dori sa părăsești Trupul nu înseamnă că vrei sa mori, înseamnă că vrei sa te întorci ACASĂ!

Iată o palmă peste fața celor care consideră că după moarte,nu mai ești un suflet conștient, și implicit peste fața celor care contestă viața după moarte, deși cred în Dumnezeul Biblic sau chiar Iisus.

Dacă mai sus am dat o palmă celor care contestă existența unui suflet conștient după părăsirea trupului…

Poate una nu-i destulă, așa că mai vin cu încă o pereche de palme:

Filipeni 1:22-24 VDC
[22] Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; și nu știu ce trebuie să aleg. [23] Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine, [24] dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup.

Iertare fraților, însă pe mine mă bucură enorm când găsesc aceste bijuterii subtile, și mă întristează cei care consideră că viața adevărată este aici,și nu Dincolo….

Iată că apostolii îmi dau dreptate și aveau aceleași dileme și ei….