![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Chiar în mesajul de mai sus a atacat în manieră protestantă necesitatea faptelor, măcar că eu nu afirmasem că faptele ne mântuiesc, și ignorând finalul frazei mele, aceea că Duhul este cel care lucrează, iar fără El strădania noastră rămâne sterilă. Nu vreau să ajungem la acele "certuri de cuvinte" de care mai-sus-citatul Apostol spune să ne ferim. Nu prea poți avea dialog cu cineva care nu e pe același drum cu tine. Atitudinea asta o găsesc imatură, ca și pe a acelora care țin neapărat să-și găsească propriul drum prin pădure – spre Hristos, spre Dumnezeu, spre Absolut, spre sens ori nu se știe spre ce –, rătăcind foarte mult sau irosindu-se, în timp ce refuză cu încăpățânare drumul bătătorit pe care ni-l oferă Biserica, atestat de atâția oameni care s-au sfințit și pe care nu-i găsești în altă parte. Eu am apucat pe acest drum pentru că am văzut cât de luminos este și pentru că am avut călăuze minunate. Nu-i un drum ușor, presupune efort, inclusiv de înțelegere, o căutare continuă, are și pericole, treci pe lângă prăpăstii... Dar ești în permanență asistat de sus și nu trebuie decât să ai totală încredere.
|
|||
|
|||
|
CristianR,eu chiar nu am avut ocazia sa intru foarte des în dialog cu tine pe forum,dat fiind faptul că ai intervenit mai rar la "provocările" mele,și ne-am încrucișat doar pe postări de pe teren "neutru".
Însă pe mine nu mă prea interesează ce scrie un om,ci mai degrabă ce "energie", transmite, desigur aici fiind vorba tot prin scris. Eu te recepționez pe tine ca un om extrem de duhovnicesc,poate ești singurul om duhovnicesc, rămas activ pe forum. In general colegii mei de feedback au fost dl Cozia și Iorest,deja "titani" ai forumului. Însă Nietzsche,este acel om,care deși este ateu,vine aici,pe forum să discute cu noi. Putea face orice altceva,dar îi place aici sa vină ocazional, și vedeți că și cunoaște... Eu as spune că cunoaște la nivel Superior. Acuma despre aceste nuanțe,in jurul cărora se creionează subiectul propus în discuțiile de pe topic,eu am "pierdut" nopți,ani întregi și chiar am scris prea multe și pe aici despre asta. Mi se pare că nu mai are rost să dezbatem,nu doar aici,ci la nivel general aceste aspecte. Eu pot avea dialog doar cu cei de pe alte drumuri decât ale mele,referitor la afirmația ta, că n-ai ce discuta despre cei pe alt drum. Eu chiar merg singur pe drum și devine epuizant sa discuți singur:)) Așa că noj, ăștia ce călătorim incognito,din alegere,nu din alte motive,mai provocăm și drumurile aglomerate,nu neapărat din răutate,ci pentru simplu fapt că turmele ne repugnă tocmai prin absurditatea de a urma o cale împreună. Adică singurul motiv este acela că și ceilalți merg pe ea, urmând Păstorul, desigur. Acuma mie sincer nu-mi trebuie un dumnezeu care mă consideră oaie, slugă,rob, neputincios etc. Care îmi spune că fără el nu pot face nimic. Și am curajul sa admit asta! Și să i-o spun! Chiar crezând în existența lui. Asta nu mă face ateu, nici măcar satanist, fiindcă satan Este doar un alt rebel căzut. Ce mă face? PS Adică mai mult decât ăsta îmi repugnă cei care urmează împreună calea întunecată... Turma condusă de Lupi, Hiene....Haita de fapt... Și problema este clar la mine,de-a refuza ideea unui grup deja existent... Înțelegând ideea de conștiință COLECTIVĂ,și nevoia unui Tot Unitar, însă... Nu sub formele și organizațiile actuale... In fine, devin SF... Însă,CristianR, mi-ar place sa discut mai multe cu tine, dacă ai chef și timp alegeein tipic propus de mine,unde poți interveni și discutăm acolo, dacă vrei.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 07.12.2025 at 00:05:42. |
|
|
|||
|
|||
|
As vrea doar sa va dau increderea ca Hristos este cu fiecare din voi in parte, si cu cei ce merg pe drumul batatorit, si cu cei ce merg pe un drum propriu sau chiar pare ca merg impotriva curentului .
La El ajungi pe oricare cale, ca toate drumurile de fapt duc la El, pentru ca El este de fapt insusi Calea. El nu a precizat vreuna din metode, fie ea Biserica, filozofie, originalism sau ascultare sau chiar rugaciune. Toate sunt doar mijloace. El doar a zis " Eu sunt Calea catre Tatal" si nu exista deci alta cale. Fie ca ne opunem , fie ca credem in El , El sta ,ne asteapta, ne sustine si ne da si mijloacele la indemana. Nu se comporta ca stapan ci sluga,e sluga noastra . Vad ca fiecare in parte isi cauta drumul ,sau hai sa zicem macar ii placea sa analizeze fenomenul. As vrea sa va zic totusi un secret, care e de fapt calea. Mi s-a confirmat si asta seara cand m-am apucat sa citesc cartea recomandata de CristianR caci se mentiona acolo alaturi de rugaciunea inimii. Daca exista vreo cale, si vreun lucru care sa te puna in pozitia corecta fata de Dumenzeu si urmator a lui Hristos aceasta este una singura : CristianR,Iorest ,cozia,Seraphim,Nietzche. Aceasta este calea mea catre Hristos. Singura diferenta,singurul lucru care iti arata credinta sau ti-o sporeste ,iti da har , sau dimpotriva iti provoaca remuscari este comportamentul fata de ceilalti si intelegerea celorlalti Asa cum Hristos s-a facut slujitorul nostru, asa trebuie sa fim si noi unii fata de altii. Si pentru asta trebuie smerenie, si renuntare la sine, pentru ca intotdeauna celalalt are nevoie mai mare de tine decat ai tu insuti. Biserica asta este, comuniunea celor ce cred in Dumnezeu,si doar atunci este trup al lui Hristos, dupa definita Apostolului : cand un organ sufera toate celelate ii vin in ajutor, organul mai slab este imbracat cu mai mare cinste, etc Asta a fost de fapt revelatia mea, ca Hristos este in toate, si toti, si suntem datori fata de Adevar si fata de aproapele Last edited by iustin_dumitru; 07.12.2025 at 00:27:18. |
|
|