![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si in afara de asta parintele era un om cu o cultura solida cunostea cate ceva din aproape fiecare domeniu.
DAca va duceti la Prislop sa cedeti cloptnita construita de Parintele Arsenie Boca in stil athonit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
acum este de datoria noastra sa gandim si sa ne exprimam opinia. chiar daca suntem sau nu suntem de acord cu ea. insa este necesara o argumentare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti cer iertare ! maria |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
eu am avut o vecina care este un exemplu de crestin ortodox si de om cult . poate ati auzit de florica t. campan, profesor universitar la catedra de matematica in iasi, Dumnezeu s-o odihneasca. a scris nenumarate carti de popularizare a matematicii, precum ,,vechi si nou in matematica" sau ,,licuricii din adancuri". a scris si o carte in care demonstreza, prin calcule matematice, existenta lui Dumnezeu. n-am citit-o, ca v-as spune in mare despre ea, cred ca e o carte interesanta si grea. a scris si o varianta versificata a psalmilor, la sfarsitul vietii, ultima sa carte. si a fost si crestina practicanta, poate daca ar fi vazut-o prietenul nostru la biserica ar fi catalogat-o drept o baba cu batic, caci avea o infatisare modesta, desi mintea-i era stralucita. si era un om bland si atent cu cei din jur. pe noi, copiii din scara ne primea la ea, ne dadea ceva bun sau ne facea cadou cate un exemplar din cartile sale, cu dedicatie. mie mi-a imprumutat multe carti bune cand eram copil, ca avea o biblioteca enorma, si a vazut ca-mi place sa citesc si a intuit probabil ca mi-ar prinde bine un indrumator in lecturile mele care altfel se faceau cam alandala. imi amintesc ca proust de madeleina lui de gustul fursecurilor aromate facute de buna batranica, pe care le rontaiam in timp ce citeam teatru de bernard show , imprumutat tot de ea, intr-o dupaamiaza insorita de vacanta.
Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca cu dreptii, a murit tinandu-si singura lumanarea si recitand psalmii preferati. doamne ajuta sa fim toti asa de ,,inculti" si de buni crestini, si sa traim si sa murim cu numele lui Dumnezeu pe buze! |
|
||||
|
||||
![]()
Irina, un exemplu mai graitor nici ca se putea. Am totusi o mare rugaminte si sper sa fiu si in asentimentul celorlalti , daca ai putea sa ne indici exact titlurile cartilor ( cele mai importante) care se refera la credinta, la Dumnezeu insusi. Iti multumesc pentru interventia ta stralucita.
|
|
|||
|
|||
![]()
Catre tine, doamne, inalt sufletul meu-ed chemarea-1992
Dumnezeu si matematica-1997 alte doua au ramas in manuscris, despre cei4 evanghelisti si despre sf ap Pavel eu am:Psaltirea in versuri |
|
|||
|
|||
![]()
Intelectualul este de cele mai multe ori purtatorul si victima confuziei. Cunosterea lui Dumnezeu nu are nimic de-a face cu ipotezele teoretice, cu silogismele deductive sau cu dovezile logice. Ce este cu adevarat existent: ceea ce percepem cu simturile noastre, ceea ce ne certifica ratiunea? Consider ca nu. Exista si realitati pe care le cunostem numai in cadrul unei relatii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Spuneti ceva si despre Grigorie Palama preaindumnezeitul la minte!:)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |