Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2007, 08:51:35
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin44
Cand omul e sarac, da ai dreptate, dar tu se vede ca nu stii ce e omul mai ales romanul cand il lasi sa dea "cat vrea el". Cat mai putin, daca se poate nimic, s-a obisnuit gratis ca in comunism. pe cand la biserica Ii dai lui Dumnezeu care stie ca poti da mult mai mult dar te zgarcesti. "Cu masura cu care veti masura, cu acea masura vi se va da", a spus Mantuitorul.
Inteleg ce vrei sa spui si cred ca asa este, romanul nu este obisnuit sa contribuie substantial, de buna voie, la sustinerea bisericii. Probabil pentru ca inca traieste cu impresia ca acesti bani ii da lui popa, si nu lui Dumnezeu.

Pe de alta parte, sa nu uitam ca sunt cazuri si cazuri, eu de pilda trebuie sa fac tot felul de artificii sa pun cash deoparte pentru ca sotul meu sa nu-si dea seama cat dau la biserica, de cand am avut scandal in casa cu ultimul cec pe care l-am scris.

Oricum, pana la urma fiecare da dupa cum poate la momentul respectiv. Dar revenind la ex. cu acatistul cu rata fixa, nu cred ca e bine asa ci mai degraba sa se lase la alegerea crestinului cat sa dea. O sa ne educam noi cu timpul si n-o sa mai fim asa zgarciti...:)
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 08:52:46
mihaela_dadp mihaela_dadp is offline
Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
preotul poate cere bani.. k orice crestin. dar nu pt ceva kre, oricum, e dator s-o faca (de exemplu sa se roage pt altii, sa-i spovedeasca). poate cere bani pt o munca... dar nu pt ceva sfant. nici crestinii n-au voie sa ceara bani... voi cereti bani celor pt care va rugati?!
apropo, mi-am adus aminte... am auzit ca unele biserici dau Pasti pe bani... sunt curioasa cat cer? stiti?
iti spun eu.....anul asta s-a platit 1 Ron pentru o pungulita cu maxim 20 de cubulete-sa zic maxim cam 2 felii de paine
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 08:54:58
mirelat
Guest

Implicit

??? fratilor, nu mai contabilizati atat, ca sa nu vi se contabilizeze si voua...
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 08:59:11
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
??? fratilor, nu mai contabilizati atat, ca sa nu vi se contabilizeze si voua...
tin contabilitatea institutiei in care muncesc-cred ca e un defect profesional.............n-am vrut sa las sa inteleaga ceea ce ai interpretat tu,vroiam sa spun ca nu mi s-a parut o suma mare
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 09:12:17
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de Iustin44
Cand omul e sarac, da ai dreptate, dar tu se vede ca nu stii ce e omul mai ales romanul cand il lasi sa dea "cat vrea el". Cat mai putin, daca se poate nimic, s-a obisnuit gratis ca in comunism. pe cand la biserica Ii dai lui Dumnezeu care stie ca poti da mult mai mult dar te zgarcesti. "Cu masura cu care veti masura, cu acea masura vi se va da", a spus Mantuitorul.
Inteleg ce vrei sa spui si cred ca asa este, romanul nu este obisnuit sa contribuie substantial, de buna voie, la sustinerea bisericii. Probabil pentru ca inca traieste cu impresia ca acesti bani ii da lui popa, si nu lui Dumnezeu.

Pe de alta parte, sa nu uitam ca sunt cazuri si cazuri, eu de pilda trebuie sa fac tot felul de artificii sa pun cash deoparte pentru ca sotul meu sa nu-si dea seama cat dau la biserica, de cand am avut scandal in casa cu ultimul cec pe care l-am scris.

Oricum, pana la urma fiecare da dupa cum poate la momentul respectiv. Dar revenind la ex. cu acatistul cu rata fixa, nu cred ca e bine asa ci mai degraba sa se lase la alegerea crestinului cat sa dea. O sa ne educam noi cu timpul si n-o sa mai fim asa zgarciti...:)
....nu-ti dorsc sa traiesti prin ceea e trec eu la 30 de ani,departe de mine gandul,dar fa un exercitiu de imaginatie si pune-te in locul meu.........sa ai un salariu de mizerie,o familie de intretinut,medicii sa nu-ti dea nici un verdict in ceea ce te priveste,bani pe medicamente (medicamente de care sunt dependenta de 2 ani si la care nu pot renunta pt ca asta inseamana sa-mi iau adio de la voi).........
AS VREA ATUNCI SA VAD CAT MAI ESTI DISPUSA SA DAI DIN NIMICUL TAU?
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 10:36:54
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte
:)Preotul ,ca il doare inima de "oi",pe cand popa nu stiu.Parca Sfantul Apostol Pavel zice ca:"vrednic este slujitorul de plata sa" si "cine slujeste la altar,de la altar sa se hraneasca"Sa nu judecam sluga altuia.Doamne ajuta!
te rog numeste un preot.......................nu de alta dar sunt curioasa sa vad ca mai exista preoti care se roaga si fara bani
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 10:40:08
Chupacabra Chupacabra is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaela_dadp
Citat:
....nu-ti dorsc sa traiesti prin ceea e trec eu la 30 de ani,departe de mine gandul,dar fa un exercitiu de imaginatie si pune-te in locul meu.........sa ai un salariu de mizerie,o familie de intretinut,medicii sa nu-ti dea nici un verdict in ceea ce te priveste,bani pe medicamente (medicamente de care sunt dependenta de 2 ani si la care nu pot renunta pt ca asta inseamana sa-mi iau adio de la voi).........
poti sa nu mai consumi medicamente, pentru ca probabil vei ajunge in rai, conform credintelor crestine.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 10:51:03
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte
:)Dorinel,preotul n-are salar platit de B.O.R.Are o modesta contributie de la stat.Restul salariului trebuie sa si-l ia din fonduri proprii.
Da din fonduri proprii atunci cand visteria parohiei-i devine propriu buzunar............
INTREBARE,ce nu are legatura cu fraza scrisa mai sus :de ce majoritatea bisericilor au magazine cu obiecte de cult si acolo gasesti numai chinezarii ....................in majoritatea manastirilor in care am fost si am vrut sa cumpar ceva facut in aceea manastire,ceva lucrat de mana calugarilor(matanii,cruciulite,icoane,suveniruri.o rice.....) N_AM AVUT CE SA CUMPAR.
Ceea ce gaseai la vanzare(CHICIURI) le putei gasi si la orice balci,numai ca acolo erau mai scumpe DAR sfintite.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 10:55:34
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Chupacabra
Citat:
În prealabil postat de mihaela_dadp
Citat:
poti sa nu mai consumi medicamente, pentru ca probabil vei ajunge in rai, conform credintelor crestine.
CREDE_MA nu e o fericire ca dimineta sa iei un pumn de pastile,crezi ca n-as vrea sa renunt?Crezi ca n-am incercat?
Nu e chestia de dependenta,am fost operata si ca sa suplinesc functia organului extirpat trebuie sa iau medicamentele.....daca nu pot intra in coma.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2007, 11:19:03
ilma ilma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2007
Implicit

Din pacate exista lucruri care te smintesc in Biserica,fie ca vrei,fie ca nu. Un calugar mi-a spus odata ca daca ar scrie o carte ,cu siguranta ar numi-o "Antichristul in Biserica".De ce?Pt ca a ramas si el ingrozit de ceea ce se intampla in zilele noastre prin Biserici.Exista totusi si multe exceptii. Un exemplu bun ar fi si Manastirea Lainici,RAIUL PE PAMANT pt mine:).Intr-o excursie facuta cu profesorii si elevii din liceu, staretul ne-a dat fiecaruia cate un lantisor si doua iconite.Si am fost un autocar plin de oameni.Nimeni nu se astepta la nimic,iar la Manastire a inceput lucrul (apropo,acum e absolut superba!).Totusi,staretul ne-a dat toate acestea in dar,ca sa ramanem cu mici amintiri din aceasta vizita.:) Frumos gest ,cred eu:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Proiectul de lege privind Statutul Minorităților Decebal Stiri, actualitati, anunturi 0 22.12.2012 19:02:27
Poti fi nas de cununie daca nu esti casatorit? ciprian22 Generalitati 16 22.03.2010 00:46:05
solidaritate privind biserica Sf.Iosif Atena Despre Biserica Ortodoxa in general 4 25.07.2006 09:50:32