![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Ortodoxia cum o percep, poi luand prin excludere catolicismu unde nu sunt de acord cu Papa=Capul Bisericii si vicarul lui Hristos, protestantismul care dupa mine este prea rational si rigid, neo-protestantismul pietist si de-a dreptul lacrimogen, raman la ortodoxie unde vad ceva mai presus de ratiune si de lumesc, daca credinta s-ar putea explica n-ar mai avea sens..daca l-am putea explica pe Dumnezeu n-ar mai fi Dumnezeu tocmai de aceea ma minunez in fata unor taine ca Euharistia, si Sf Traime pentru ca-mi ofera ceva ce lumea nu poate explica, imi da siguranta ca Cineva este mai presus de noi gandeste altfel decat noi si are lucrari deosebite fata de ale noastre, asta gasesc eu in ortodoxie si de aceea sunt ortodox..Slavit sa fie Domnul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
",Și au intrat Iisus în biserica lui Dumnezeu și au scos pre toți cei ce vindeau și cumpărau în biserică, și mesele schimbătorilor de bani le-au răsturnat, și scaunele celor ce vindeau porumbei. Și au zis lor: scris este: casa mea, casă de rugăciune se va chema; iar voi o ați făcut pre dânsa peșteră, tâlharilor” (Matei 21, 12-13) Mântuitorul alungând zarafii și neguțǎtorii din templu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Una e sa crezi, ceea ce e bine, alta e sa si marturisesti, ceea ce e si mai bine. |
|
|||
|
|||
![]()
iar referitor la faptul ca "portile locuintei mortilor nu o vor birui" e clar si pentru un copil ca cine alege ca sprijin pe Dumnezeu, indiferent ce s-ar intimpla, ramine cu Dumnezeu.
Din pacate dupa cum bine stiti, multi oameni sunt ispititi chiar cu privire la Dumnezeu. De aceea Dumnezeu, in Apocalipsa, spune: cine va rabda pina la sfirsit va fi mintuit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
23 *si au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într-o icoanã care seamãnã cu omul muritor, pãsãri, dobitoace cu patru picioare si târâtoare. 24 *De aceea, Dumnezeu i-a lãsat pradã necurãtiei, sã urmeze poftele inimilor lor; asa cã îsi necinstesc singuri trupurile; 25 *cãci au schimbat în minciunã adevãrul lui Dumnezeu, si au slujit si s-au închinat fãpturii în locul Fãcãtorului, care este binecuvântat în veci! Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
24 De aceea, Dumnezeu i-a lãsat pradã necurãtiei, sã urmeze poftele inimilor lor; asa cã îsi necinstesc singuri trupurile; 25 cãci au schimbat în minciunã adevãrul lui Dumnezeu, si au slujit si s-au închinat fãpturii în locul Fãcãtorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Nu stiu ce interpretari dati voi in sedintele voastre, insa pentru un Ortodox pasajul tau vorbeste clar despre IDOLATRIE, adica despre cultul minciunii, al personajelor si creaturilor inventate de mintea umana rebela, de una singura, fara aportul direct al Duhului Sfint prin care am ajuns sa cinstim Sfintele si Dumnezeiestile si de minuni facatoare Icoane in care nu este minciuna ci numai Adevar si personaje adevarate, nu oameni cu capete de vultur si ghiare de leu... |
|
|||
|
|||
![]()
pt. anonim!
Din ce editie a Sfintei Scripturi citezi? Aprobata de Sfantul Sinod? E putin modificat fata de ce citesc eu la aceste versete... intreb doar ca bibiografie... citeste si mai jos putin...contextualizeaza... versetele 26, 27, 28... poate se lamuresc mai bine versetele date de tine... Dumneyeu sa ne lumineze! |
|
|||
|
|||
![]()
Versiunea pe care o poti compara si cu cele din engleza si nu cu a lui Cornilescu este:
22. Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni. 23. Si au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios cu asemanarea chipului omului celui stricacios si al pasarilor si al celor cu patru picioare si al taratoarelor. 24. De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, ca sa-si pangareasca trupurile lor intre ei, 25. Ca unii care au schimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si s-au inchinat si au slujit fapturii, in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci, amin! |
|
|||
|
|||
![]()
Oare cine a schimbat Slava Lui Dumnezeu?
Oare ortodoxii dau slavă icoanei? Nu! Ei se roagă Domnului. Ele sunt intermediar. Oare tu nu ai poză cu mama ta? Oare nu ai poză cu bunica ta? Dacă bunica ta a trecut la Domnul nu te uiți la poză și îți aduci aminte de ea? Nimeni nu va crede că dacă vei vărsa o lacrimă pentru bunica ta că plăgi pozei! Evident că vei plânge bunicii tale. Deci noi nu am schimba Slava Lui Dumnezeu. Dacă însă poza bunicii ajunge ca un fel de talisman sau icoana ca un artefact atunci are sens ce spui. Pentru că am văzut că ai mai postat niște întrebări pe aceeși temă îți atrag atenția că deși îl cauți pe Dumnezeu tu încerci să-I dai forma minții tale. Dar Dumnezeu este mult peste ce crezi tu și noi toți oameni la un loc. El nu este cum crezi tu că e. Și să știi că toți vrem să-i slujim Lui. Insinuezi idolatria ortodoxiei dar să știi că te limitezi la niște forme exterioare, goale și nu ajungi la conținutul ortodoxiei. Ortodoxia are o cheie pe care cultele protestante nu o au. Știi bine că un martor al lui Jehova, un calvin, un luteran și un baptist nu cad de acord împreună asupra aspectelor biblice. Să știi că un ortodox din Japonia cu unul din Albania sunt într-u tutoul de acord cu aspectele biblice. Asa că te îndemn să stai și tu puțin să te gândești ce unește un japonez și un albanez ortodox și ce desparte pe protestanți unul de altul. Dumnezeu să te ajute și să te lumineze. |
|
||||
|
||||
![]()
ORTODOXIA pt mine inseamna cunoasterea ADEVARULUI in deplinatatea lui,adevar care ma face libera.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxia de internet | mirela.t | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 112 | 20.08.2012 16:57:39 |
Ortodoxia | dobrin7m | Dogmatica | 64 | 25.09.2011 20:23:28 |
Ortodoxia si masoneria | Don_Juan | Generalitati | 29 | 26.02.2010 11:43:47 |
Ortodoxia si modernitate | Noesisaa | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 17.12.2009 12:26:23 |
ORTODOXIA | cosmin_lovin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 73 | 14.08.2008 13:43:58 |
|