![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sincer, nu stiu prea bine cum sunt si cum se manifesta tinerii de astazi, de altfel, nici in generatia mea nu am stiut fiindca eu am fost un pic altfel, nu mai buna, sau mai rea, doar altfel, cu altfel de perceptii fata de ceea ce ma inconjura...astfel am tot mers , as putea spune, pana m-am asezat la casa mea cu acele " ciudatenii " cumulate.
Apropos ! Aici se vorbeste doar de tinerii aflati in perioada adolescentei si a primei tinereti, sau si despre cei aflati la a doua tinerete ? Da, stiu ca despre cea dintai categorie este vorba... Nu cred ca poate exprima cineva reteta ideala pentru infaptuirea unei relatii bune de prietenie, fiindca tinerii au personalitati diferite, se afla sub influienta unor situatii diferite si, cel mai important, naivitatea si lipsa de experiente ii determina sa caute aceleasi diferite cai pentru a se defini, pentru a-si exercita dorintele si pentru a se implini intr-un fel in care numai tineretea pot sa-l comande, indiferent de indemnurile si sfaturile din jur. Poate exista esecul si cu sfaturi plauzibile si fara, fiindca propriile experiente reprezinta scoala cea mai sigura pe care o poate invata un individ. Nu-mi place deloc acest sistem din zilele noastre, de-a se imprieteni oamenii prin intermediul calculatorului, evitand astfel contactul cu exteriorul, izolandu-se oamenii in asa masura incat, uneori ajung sa se confunde cu personajele care sunt construite si percepute de catre interlocutor, mizand pe impresii trucate. Personajele respective sunt evidentiate printr-o superficialitate si o masca pe care internautii le afiseaza, percepandu-se astfel, gresit, personalitatea celuilalt. Iar lucrul cel mai grav apare cand, considerand ca am discutat destul de mult pe internet, parem convinsi de faptul ca incepem sa-l intelegem si sa-l cunoastem pe celalalt dedicandu-ne chiar, viata si sentimentele noastre. O mare inselare ! Am aflat deseori ca tinerii, considerand ca s-au cunoscut indeajuns pe internet, ca au nutrit sentimente reciproce...ca merita, ajung chiar sa faca dragoste inca de la prima intalnire. Doamne !, chiar atat de singuri, de goi si lipsiti de sens ne simtim tintuiti inaintea unui monitor, incat sa nu mai discernem faptele concrete ce pot decurge din aceasta delasare ? ! Este evident ca prin intermediul corespondentei si relatiilor virtuale oamenii ofera ce au mai bun din imaginatia lor, chiar si multa minciuna, dar sa nu uitam ca nu ofera decat CUVINTE , un imens morman de cuvinte care nu pot prezenta o certitudine doar prin sine. Astfel se ajunge adesea la dezamagire, la o hartuire perpetua, la o deformare a adevarului sau , chiar la refuzul adevarului si al trasaturilor reale, la decadere si dezgust de sine . Incercati sa simtiti mangaierea reala si atat de coplesitoare, nu acea fabricata de atata necunoscut. Realitatea este mai formidabila si mai atragatoare decat orice stimul imaginar. Deci, de spus ar fi foarte multe , in ceea ce priveste calitatea relatiilor dintre tineri, ce ar fi bine si ce nu, eu insa am un singur sfat ; mergeti si traiti-va viata printre cei din jur, nu-i ignorati fiindca ei exista, mergeti si cunoasteti oameni concret, cunoasteti-le chipul inainte de a-l judeca, cunoasteti-le caracterul inainte de a-l intui, traiti-va viata intr-un mod sanatos si cert, cazand si ridicandu-va, nu stagnad inaintea unui monitor atat de amagitor si de periculos, din punct de vedere fizic, psihic si spiritual ! ! ! Refuzati sa deveniti victimele iluziilor interminabile din viata virtuala. Un sfat adaptat situatiei actuale a tinerilor....
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 14.03.2010 at 16:53:12. |
|
||||
|
||||
![]()
nu te supara dar din experienta personala, cel putin la nivel de romania, aceasta este o caracteristica tipica fetelor, mai ales in ceea ce priveste bogatiile.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Depinde, unde cauti... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, in ceea ce priveste urmarirea bogatiei intr-o relatie, nu se mai preznta cum se considera inainte, mai cu precadere din partea femeii, ci si din partea barbatilor intr-o forma egala , sau chiar mai accentuata uneori.
|
||||
|
||||
![]()
Cel mai rau imi pare ca s-a scos armata...
|
||||
|
||||
![]()
Armata aceea de care vorbesti tu sunt datori parintii sa o faca. Nu statul trebuie sa ii disciplineze pe tineri, copii, ci parintii. Ei au aceasta datorie.
|
|
||||
|
||||
![]()
De acord....si poate nu chiar "armata", ci mai mult o temelie bine pusa!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Da, pentru cei bogati e o modalitate lejera de a demara relatii...iar in cazul fetelor e o totusi o reactie oarecum justificata...pentru ca un barbat trebuie sa emane putere, iar bogatia e si ea o forma de putere ( pentru ca poate denota faptul ca baiatul respectiv e intreprinzator, are fler, are o situatie materiala anume, provine dintr-o familie buna...etc).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre cele bolduite...nu se face asta de la sine? Adica zau...ce era sa fac, sa intorc capul cand scotea baiatul bani din portofel, sau sa nu observ ca umbla pe jos ori cu masina? Astea sunt niste lucruri simple...le vezi, insa important e daca omul ala mai are si alte calitati care te tin langa el. Problema e ca succesul intr-o relatie nu cred ca se bazeaza exclusiv pe averile celuilalt, totusi acele fete sunt atrase in mai mica sau mai mare masura si de atitudinea partenerului, de siguranta pe care o afiseaza, influenta...poate si de conditia lui sociala, anturaj, relatii...si nu numai de bani in sine.... Deci ca o concluzie, banul e doar un accesoriu...insa caracterul si atitudinea fac totul, ori daca un baiat e complexat din start pentru faptul ca nu are bani( destui bani, masina, vila si piscina)...se fastaceste cand trebuie sa achite nota...sau dimpotriva e badaran si fara educatie, dar si fara bani...atunci ghinionul lui!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti de tinerii care fac urmatoarele.... | victortiti89 | Generalitati | 26 | 03.06.2011 00:53:32 |
BISERICA SI TINERII | iosif | Biserica Ortodoxa Romana | 298 | 15.09.2008 19:22:04 |
tinerii | cristiboss56 | Generalitati | 19 | 08.05.2008 18:49:21 |
Copiii, tinerii si Biserica | irina77 | Generalitati | 16 | 20.10.2007 23:09:38 |
DIALOG CU TINERII | Laurentiu | Generalitati | 8 | 11.12.2006 01:00:59 |
|