![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ca un sfant a reusit sa omoare egoismul, iar Hristos este prezent in el, putem spune ca intr-un sfant intalnim intreaga comuniune a sfintilor, care acestia la randul lor sunt in Hristos. Sfantul este transparent celorlalti aflati in comuniunea cu Hristos. Hristos este cel care-i cuprinde pe toti sfintii si in Care se realizeaza comuniunea sfintilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
In general, dupa parerea mea, nu trebuie ierarhizati sfintii intrucat Duhul Sfant este coborat asupra lor si asta ar insemna sa consideram ca in unii ar fi mai putin iar in altii ar fi mai mult (Duh Sfant), pe cand Sfantul Duh este neschimbat.
Daca este sa vorbim de evlavie la unii dintre sfinti, este foarte bine pentru ca sfintii nu se supara intre ei si nici pe noi intrucat nu au patimi. Eu, unul am evalvie la Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, sfantul Ioan Rusul, sfanta Maria Egipteanca (fiind sfanta care este praznuita de ziua mea mea de nastere) si as vrea sa-mi maresc numarul sfintilor la care sa am evlavie pentru ca toti se roaga pentru noi. Faceti-va prieteni pe sfinti dar mai ales sa nu uitati de Cea mai sfanta decat Sfanta Sfintelor care se roaga neincetat pentru sufletele noastre: Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea fecioara Maria. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Nectarie este cunoscut pentru bunatatea sa iar cat despre credinta, sa ne ajute Maica Domnului si toti sfintii sa o dobandim cu adevarat, iar despre pacate, sper sa le platim pana murim si cat mai repede. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De curand am primit de la cineva un "Calendar crestin-ortodox 2009" sub forma de carnetel si am avut marea bucurie sa gasesc pe data de 2 iunie pe langa altele adaugat urmatoarele lucruri:"Sf.48 Mucenici de la Lyon;Potin episcopul,Blandina fecioara." ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Anul 2008 a mai adus in viata mea cativa Sfintii :Sfantul Alexie,Sf.Matroana,Sf.Matrona din Moscova ...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.allmercifulsavior.com/ico...s-Blandina.htm Aici se gasesc cateva icoane cu Sfanta Blandina
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Doamne de n-am avea pe Sfintii Tai rugatori si bunatatea Ta milostivindu-se spre noi,cum am indrazni Mantuitorul a te lauda pe Tinepe care te binecuvinteaza ne-ncetat ingerii..." ![]() ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Zilei | mirela.t | Diverse Sarbatori | 1098 | 23.03.2023 12:13:00 |
toti sfintii | florin112 | Sfinti Parinti (Patrologie) | 8 | 10.01.2013 18:47:12 |
Sfintii | alinutzica | Generalitati | 34 | 17.10.2011 10:15:32 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
Sfintii de la Putna | Tudor | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 29.11.2006 21:54:03 |
|