![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
dar diplomatia ce este? este scuzabila tendinta de a evita un conflict imbracand adevarul intr-o forma mai acceptabila celuilalt?ce am face daca ar trebui chiar sa spunem tot ce gandim, tot ce simtim? nu cred ca toti au capacitatea de a suporta adevarul
nu sunt adepta minciunii fiecare cred ca mintim ca sa iesim mai bine in ochii celuilat dar nu-i bine sa devina o obisnuinta pt o minte , un suflet linistit si o constiinta netulburata votez pt sinceritate cred in aceasta valoare pt relatia dintre noi ca oameni |
|
||||
|
||||
![]()
cu toate ca minciuna e tot minciuna , nu toate izvorasc din rautate
si nu toate minciunile sunt la fel sunt si minciunele cei carora le place sa minta ca sa manipuleze, ca sa obtina ceva material sau afectiv , deja au trecut la o alta categorie de oameni perversi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
da poate sunt situatii si de acest gen dar cred ca adevarul tot iese la iveala si atunci e si mai mare dezamagirea fata de cel ce a mintit
sunt multe situatii dar de cele mai multe ori minciuna atrage mai mult rau decat adevarul de ex a fost o stire cum ca o fata s-a sinucis fiind gravida si nu a stiut care e tatal nu era mai bine sa spuna asa a savarsit doua pacate de moarte? sunt foarte multe situatii in care adevarul e cea mai buna solutie adevarul te elibereaza atunci cand spunem adevarul cred ca ne si ajuta Dumnezeu dar atunci cand mintim nu putem sa-i cerem ajutorul lui Dumnezeu |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
sunt situatii in care chiar e mai dificil sa spui adevarul cand se ivesc probleme grave boli grave(cancer,leucemie)
sau sunt anumite meserii in care adevarul e mai putin acceptat ca sa zic asa(politica,televiziune) si in piata daca mergi poti sa iei ceva si ei spun ca e de calitate si ajungi acasa si te trezesti ca este defect sunt multe situatii in care poti fi mintit, pacalit dar cert e ca adevarul ne scoate de cele mai multe ori din incurcaturi si ne scuteste de pacate |
|
|||
|
|||
![]()
Cristi si Nicoleta, nu era vorba ca in loc sa spui adevarul sa minti, ci sa stii cum sa abordezi problema, sa ai acea diplomatie cu care sa nu ranesti. Cu alte cuvinte, sa nu aruncam cuvinte grele doar sub pretextul ca suntem sinceri!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mintind, ne asemanam parintelui minciunii, diavolului. El, de la inceput, a fost ucigator de oameni si nu a stat intru adevar, pentru ca nu este adevar intru el. Cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii (In. 8,44).
Dupa cum marturiseste Parintele Arhimandrit Sofronie, Sfantului Siluan Athonitul i se aratau demonii si chiar vorbea cu ei, precum ar fi vorbit cu niste oameni. Aceia ii spuneau uneori ca nu se va mantui, intrucat e foarte pacatos; iar alteori ii sopteau contrariul, cum ca deja e mantuit, ca a dobandit o inalta masura duhovniceasca. "Intr-o zi - spune Parintele Sofronie - Sfantul Siluan a intrebat un demon: De ce va contraziceti asa: intr-o zi spuneti ca sunt un sfant, alta data ca nu ma voi mantui? Pe un ton batjocoritor, demonul i-a raspuns: Noi niciodata nu spunem adevarul". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minciuna Minciunilor | vsovi | Teologie si Stiinta | 147 | 12.03.2013 15:27:09 |
Minciuna | Sanduu | Generalitati | 2 | 07.04.2012 22:19:55 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Minciuna din noi | Anca-Miha | Pocainta | 21 | 03.07.2009 23:55:06 |
Minciuna sau adevar? | silverstar | Generalitati | 32 | 24.04.2009 23:04:50 |
|