Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2011, 23:33:10
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Exista posibilitatea casatoriei intre verii de gradul trei conf. legii, dar trebuie parca si o dispensa, nu stiu sigur....Oricum sunt destui barbati si femei in lume , dincolo de faptul(si acum glumesc) ca toti suntem oarecum "rude"....
Mai omule, de ce mai bati campii, fie si tangent, despre posibilitatea IMPREUNARII intre rude ? Tu nu ai vazut sate intregi, in Ardeal, mai ales de catolici, cu diformitati fizionomice si trupesti, si aceasta pt ca au ajuns sa se inrudeasca intre ei ?

Am luat trenul catre Campia Muresului si , intre Brasov si Hunedoara, nu am putut vedea decat aceleasi diformitati - oameni care s-au impreunat intre ei la nesfarsit..., mai ales din pricina reliefului, a distantelor mari dintre sate...CE CAUTATI PE UN FORUM CRESTIN ORTODOX CU ASEMENEA TUPEU ?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2011, 12:04:38
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,calator prin ploaie

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Exista posibilitatea casatoriei intre verii de gradul trei conf. legii, dar trebuie parca si o dispensa, nu stiu sigur....Oricum sunt destui barbati si femei in lume , dincolo de faptul(si acum glumesc) ca toti suntem oarecum "rude"....
da,suntem rude cu totii,iar lui adam,dumnezeu i-a dat o singura eva.ca in vt dumnezeu a ingaduit casatoria intre rude de grade apropiate este una,ca acum nu ingaduie este altceva(se nasc copii cu mari probleme).
cei ce-si doresc casatoria intre rude sa se gandeasca de doua ori inainte de a face acest pas reprobabil, dpmdv.
Vechi 14.02.2011, 16:15:27
neofree1982 neofree1982 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JOLIECOEUR Vezi mesajul
BINE V-AM GASIT !
AM NEVOIE SA STIU DACA BISERICA ACCEPTA :
CASATORIA FETEI CU VARUL PRIMAR AL TATALUI ?!
CHIAR DACA NU ACCEPTA CASATORIA , CUM PRIVESTE BISERICA ACEASTA UNIRE ?
ESTE CONSIDERATA INCEST ? DAR LEGEA ?
(ESTE VORBA DE OAMANI TRECUTI DE 45 DE ANI , CARE NU MAI POT FACE COPII )
FAMILIA :PARINTII , FRATII SUNT DATORI SA SE OPUNA ?
FIIND MAJORI SI APROPIATI CA VARSTA ... CUMVA DECIZIA LE APARTINE SAU SUNTEM DATORI SA-I REPUDIEM ?

CU NERABDARE , ASTEPT PARERI AUTORIZATE SI COMPETENTE .MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT SI PT IMPLICARE .
gradul 5 de rudenie pe linie colaterala
nu e incest
se poate obtine chiar dispensa pt casatorie
Cit priveste gradele acestei inrudiri pe linie colaterala, practica vietii bisericesti a stabilit urmatoarea regula: in gradele sapte, sase si cinci se poate acorda dispensa de catre episcopul eparhiot, chiar si in gradul .patru, in unele cazuri posibile, ca de exemplu intre verisorii primari (C-D). Pina in gradul trei, nu se poate cere si nici obtine dispensa, iar in cazul patru al verisorilor primari, se poate obtine dispensa numai de la sinodul plenar, pentru a nu se crea cazuri de precedenta.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2011, 23:26:46
tananam tananam is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.08.2011
Implicit

Buna ziua!
Sa va povestesc..
Un nepot de-al meu de pe verisor s-a casatorit (eu sunt verisoara cu tatal lui). Este posibila casatoria intre mine si un verisor de-al sotiei nepotului meu?
Reply With Quote
Vechi 19.08.2011, 23:33:17
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tananam Vezi mesajul
Buna ziua!
Sa va povestesc..
Un nepot de-al meu de pe verisor s-a casatorit (eu sunt verisoara cu tatal lui). Este posibila casatoria intre mine si un verisor de-al sotiei nepotului meu?
Sigur ca poti. Nu esti ruda de sange cu nepotul sotiei verisorului.

(Ce incalceala in prezentarea gradului de rudenie!!)
Reply With Quote
Vechi 02.09.2011, 16:08:02
DANYELA DANYELA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Post Levitic 18

Cititi ce scrie in LEVITIC capitolul 18 acolo scrie negru pe alb cu cine nu poti sa te casatoresti.Nu conteaza ce spune X si Y conteaza ce spune Biblia.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2011, 16:43:15
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Unhappy

Eu am o dilema. De ce asa de multa lume se indragosteste si vor sa se casatoreasca cu rude?
De ce in familie nu se mai preda dragostea frateasca catre care toti trebuie sa tindem?
E trist sa vezi frati sau verisori care s-au amorezat fiindca nu au invatat de mici sa fie ca fratii si acum se chinuie.
Daca intre sot si sotie ar trebuie sa se cultive cat mai mult dragostea curata, iar cea fizica sa scada, nu cumva cu atat mai mult intre rude (fie ele de sange sau prin duh) ar trebuie sa existe doar iubire curata fara atractie fizica (care sa nasca asemenea intristari)?
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre rude danielll Generalitati 9 03.03.2013 16:34:53
casatorie intre rude simona Nunta 55 27.11.2011 16:34:40
Casatorie intre rude... faraway Generalitati 1 10.11.2009 13:27:18
casatoria intre rude vlady Generalitati 5 11.02.2007 14:05:10
interdictie casatorie rude spirituale? pantani Nunta 0 22.01.2007 09:41:54