![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am luat trenul catre Campia Muresului si , intre Brasov si Hunedoara, nu am putut vedea decat aceleasi diformitati - oameni care s-au impreunat intre ei la nesfarsit..., mai ales din pricina reliefului, a distantelor mari dintre sate...CE CAUTATI PE UN FORUM CRESTIN ORTODOX CU ASEMENEA TUPEU ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cei ce-si doresc casatoria intre rude sa se gandeasca de doua ori inainte de a face acest pas reprobabil, dpmdv.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu e incest se poate obtine chiar dispensa pt casatorie Cit priveste gradele acestei inrudiri pe linie colaterala, practica vietii bisericesti a stabilit urmatoarea regula: in gradele sapte, sase si cinci se poate acorda dispensa de catre episcopul eparhiot, chiar si in gradul .patru, in unele cazuri posibile, ca de exemplu intre verisorii primari (C-D). Pina in gradul trei, nu se poate cere si nici obtine dispensa, iar in cazul patru al verisorilor primari, se poate obtine dispensa numai de la sinodul plenar, pentru a nu se crea cazuri de precedenta. |
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua!
Sa va povestesc.. Un nepot de-al meu de pe verisor s-a casatorit (eu sunt verisoara cu tatal lui). Este posibila casatoria intre mine si un verisor de-al sotiei nepotului meu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Ce incalceala in prezentarea gradului de rudenie!!) |
|
|||
|
|||
![]()
Cititi ce scrie in LEVITIC capitolul 18 acolo scrie negru pe alb cu cine nu poti sa te casatoresti.Nu conteaza ce spune X si Y conteaza ce spune Biblia.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am o dilema. De ce asa de multa lume se indragosteste si vor sa se casatoreasca cu rude?
De ce in familie nu se mai preda dragostea frateasca catre care toti trebuie sa tindem? E trist sa vezi frati sau verisori care s-au amorezat fiindca nu au invatat de mici sa fie ca fratii si acum se chinuie. Daca intre sot si sotie ar trebuie sa se cultive cat mai mult dragostea curata, iar cea fizica sa scada, nu cumva cu atat mai mult intre rude (fie ele de sange sau prin duh) ar trebuie sa existe doar iubire curata fara atractie fizica (care sa nasca asemenea intristari)?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria intre rude | danielll | Generalitati | 9 | 03.03.2013 16:34:53 |
casatorie intre rude | simona | Nunta | 55 | 27.11.2011 16:34:40 |
Casatorie intre rude... | faraway | Generalitati | 1 | 10.11.2009 13:27:18 |
casatoria intre rude | vlady | Generalitati | 5 | 11.02.2007 14:05:10 |
interdictie casatorie rude spirituale? | pantani | Nunta | 0 | 22.01.2007 09:41:54 |
|