Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2008, 03:21:26
mirelat
Guest

Implicit

scuze, nu mai de folos, ci mai la-ndemana.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 09:32:10
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Iosif, nu acestia s-au sesizat de spusele tale, ci eu, caci cunosc, dupa cum am spus asemenea persoane. De aceea cred ca o specificare mai exacta a ce intelegi prin noi, ar fi oportuna. De ex. "noi, cei de pe forum" sau "noi, generatia tanara", etc. Deci o delimitare, pe cat se poate a lui "noi", ca sa nu fie inclusa chiar toata lumea.
Draga mea Anca, copil drag si iubit al lui Dumnezeu, pentru care Maica Domnului impreuna cu sfintii si cu sfintii ingeri se roaga, intelege cuvantul pe care l-am spus.
UN OM SMERIT nu se va simti atins nici macar de o jignire directa, el va primi ocara cu bucurie, cu atat mai mult o generalizare de genul facuta de mine.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 09:41:16
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Asa este "noi nu avem rabdarea si daruirea necesara pt.a ne lasa descoperiti de Dumnezeu"
Printre acestia ma numar si eu , nevrednica.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 09:45:09
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Cand spun ortodox ma gandesc la iubire ,jertfa ,curatie sufleteasca.
"Fiti asemenea Tatalui vostru din ceruri.."
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 11:24:52
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Daca sfintii se numara ei insisi printre cei nevrednici, oare nu este aceasta o taina care ar trbeui sa ne dea de gandit?

Ce poate micimea in comparatie cu infinitul? Absolut nimic! Sfintii au stiut acest lucru, l-au marturisit in fiecare clipa a vietii lor si astfel s-au golit de propriul eu si L-au lasat pe Hristos sa traisca in ei.

Ceea ce au facut sfintii e de fapt rodul locuirii lui Hristos in ei, caci ei L-au lasat pe Hristos sa faca in inimile lor LOCAS impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant si au cinat permanent cu Hristos in inima lor.

Lucrurile nu sunt asa de greu de inteles...daca avem vointa! Cine vrea, se roaga: Doamne, daruieste-mi sa inteleg cand voiesti Tu!

Niciun adevarat creidncios nu s-ar considera vrednic de Dumnezeu si de descoperirile Sale. Pentru ca cel credincios traieste in adevar si adevarul primit cu sinceritate ne smereste. Nu suntem smeriti pt ca nu traim in adevar.

Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 12:03:53
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
se pare ca unora le e mai de folos sa despice firul in patru decat sa ia ce e bun din spusele altora.
Ce sens are aceasta remarca? Cam asta e contributia ta pe forum de obicei: de a arata cu degetul. Cam putin.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 12:19:37
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Citat:
În prealabil postat de ancah
Iosif, nu acestia s-au sesizat de spusele tale, ci eu, caci cunosc, dupa cum am spus asemenea persoane. De aceea cred ca o specificare mai exacta a ce intelegi prin noi, ar fi oportuna. De ex. "noi, cei de pe forum" sau "noi, generatia tanara", etc. Deci o delimitare, pe cat se poate a lui "noi", ca sa nu fie inclusa chiar toata lumea.
Draga mea Anca, copil drag si iubit al lui Dumnezeu, pentru care Maica Domnului impreuna cu sfintii si cu sfintii ingeri se roaga, intelege cuvantul pe care l-am spus.
UN OM SMERIT nu se va simti atins nici macar de o jignire directa, el va primi ocara cu bucurie, cu atat mai mult o generalizare de genul facuta de mine.
Pai daca ei sunt smeriti, sa-i dam inainte, Iosif, cu aprecieri generalizatoare.
Iarta-ma, dar tu te incluzi in "noi" cand vorbesti asa, sau ii vezi numai pe ceilalti toti?
Intr-adevar sfintii se considera printre cei nevrednici, dar drept e pentru noi, pacatosii, sa-i includem atunci cand aducem critici si aratam pacate? Adica se cade, ca credinciosi ce ne consideram, sa dam cu pietre in cineva, care s-a sfintit? Nu o face destul dusmanul, mai trebuie si aportul nostru la durerea lor?
Cu alte cuvinte, Iosif, percep o lipsa de smerenie in cuvintele tale, prin faptul ca critica se indreapta, asa cum formulezi, mai mult spre altii, si mai putin inspre tine. Ori stii bine, ca noi, oamenii de rand suntem cu totii pacatosi. A sti in ce consta pacatul, nu trebuie sa te situeze in afara lui, ci in mijlocul pacatului cu care te lupti si despre care scrii.
Iertare daca amsuparat pe cineva cu cuvintele mele.

Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 13:46:03
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

"Niciun adevarat creidncios nu s-ar considera vrednic de Dumnezeu si de descoperirile Sale. Pentru ca cel credincios traieste in adevar si adevarul primit cu sinceritate ne smereste. Nu suntem smeriti pt ca nu traim in adevar."

Si cum sa ne consideram vrednici ,de vreme ce nu este zi in care sa nu Il suparam pe Creator?
Nu am ajuns noi la masura sfintilor care se considerau mai nevrednici decat toti.

Vad ca diavolul isi face de cap si pe acest forum ,e post ,dar sa constientizam ca el este linga noi cand avem un duh de cearta .De ce sa ii dam satisfactie ?
Mergem noi imediat la duhovnic sa ne spovedim?
Nu ar fi mai bine sa nu ajungem la asa ceva ,sa incercam sa ne ferim de discutii inutile?
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 14:55:35
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Asa e cand oamenii comunica gresit....Aici suntem sa discutam, sa dialogam, nu sa ne certam!

Anca, "noi" inseamna noi....deci nu ma exlcude.

Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 20:16:48
mirelat
Guest

Implicit

da iosif, ai dreptate cu comunicarea asta gresita... eu una am sa ma abtin sa discut de acum inainte cu peretii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marturia mea sau cum m-a scos Hristos din moarte! 0rtodoxia Generalitati 2 27.09.2010 17:27:08
Frumusetile ortodoxiei Hartford Generalitati 4 05.10.2009 21:39:45
Duminica Ortodoxiei + cristiboss56 Diverse Sarbatori 2 28.02.2009 22:36:50
Marturia Lui Isus despre Ioan ARHANGHELUL Din Noul Testament 22 19.06.2007 18:29:55
Marturia unui protestant Eugen Generalitati 10 03.03.2007 01:56:22