Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2008, 06:56:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Cantitatea , in ortodoxie a fost un element ce nu a definit actul credintei in sine . Numarul celor ce vor fi vrednici de mantuire nu tine de realizarea unui procent in sine sau de ambitia meschina a cuiva din asta lume. Daca un singur suflet va fi vrednic de mantuire, acela se va mantui, iar de vor fi un miliard de suflete vrednice , ele se vor mantui. Sa ne fie clar odata pentru totdeauna , de a nu mai socoti credinta ortodoxa prin numararea participantilor ci prin trairea efectiva la actul in sine al credintei .
Reply With Quote
Vechi 13.04.2008, 14:35:32
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Implicit

Exact, Cristian. Crestinismul autentic s-a aflat mereu in catacombe, iar atitudinea triumfalista nu face un serviciu nimanui. "Non multa, sed multum" ziceau latinii. Totusi unii se incapataneaza sa faca statistici si sa masoare credinta. Si, Bitza, nu stiu in ce oras locuiesti dar, crede-ma, cartiere de 30000 de oameni sunt numai in Bucuresti. Si, daca mai stii "armetica", 2,5 milioane de oameni ai Bucurestilor impartit la cca 300 de biserici dau vreo 8000 de oameni. Asta cu cei de alte confesiuni la un loc. Deci, NU MAI FACETI STATISTICI !
Reply With Quote
Vechi 13.04.2008, 16:22:11
bitza bitza is offline
Member

Data înregistrării: 16.03.2008
Implicit

Deci unde mai sunt cei 80% ortodocsi?*chiar si asa cum ai calculat tu...):D:D
Reply With Quote
Vechi 15.04.2008, 01:11:11
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

daca ai rabdare, poti citi acest topic: http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=pl&t=2806
Reply With Quote
Vechi 15.04.2008, 04:46:18
alin.laurentiu alin.laurentiu is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2008
Implicit

Salutare la toata lumea. E primul meu post pe acest forum. Am incercat sa citesc cu cat mai multa atentie provocarea acestui subiect abordat. Desi mi-a venit greu mi-am zis ca poate scriind ceva voi cunoaste noi pareri si astfel ma voi putea judeca pe mine spre a evolua.
Candva auzisem o intamplare despre un barbat la vroe 60 de ani care a trait bine toata viata. Nu a dus lipsa de nimic, dar muncit pentru fiecare banut in parte. La un moment dat a primit un verdict ca avea cancer si luptand o perioada s-a facut mai bine. Cu toate acestea boala urma sa il rapuna, iar verdictul unor medici i-au luminat ultima parte a vietii. Credea ca va muri in cateva luni si a decis sa faca niste ultime schimbari. S-a cununat (traise cu o femeie toata viata dar necasatoriti) s-a spovedit, s-a impartasit, dupa care a murit la ceva timp impacat.
Probabil acest om la recensamantul din 2002 s-a declarat ortodox, fiind botezat astfel. Dar nu practica aceasta credinta. Nu tinea post. Nu mergea la biserica. Nu se spovedea. Dar cu toate acestea din spusele unora era o persoana cu multe calitati morale.
Ce drept avem noi sa judecam oameni care nu practica credinta lor in care au fost botezati. Din cate stiu eu odata cu taina botezului noi primim haina "curata", mantia crestina. De-a lungul vietii poate o potam, o rupem, dar daca nu o aruncam spre a lua alta cred ca e de ajuns macar a te numi ortodox. Chiar daca acolo dupa moarte acest lucru nu va conta. Sa speram macar ca majoritatea din noi, care ne declaram ortodocsi, la final sa avem sansa acelui barbat care s-a mantuit pe ultima suta de metri.
Sa nu devenim farisei. Nu stiu daca ideea mea e vreun pic buna, dar asta simt eu despre cei 80% din care fac si eu parte si recunosc ca nu procedez exact cum procedeaza un adevarat ortodox, dar macar pot purta aceasta titulatura spre o cale mai buna.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2008, 15:08:02
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Am ajuns doar sa constatam: lumea uraste, parintii nu au iubire fata de prunci, nu mai exista ortodocsi in adevaratul sens al cuvantului, etc. Daca vom ramane la constatari ne vom asemana celui care se gaseste intr-o camera intunecata si da din maini pentru a alunga intunericul. Cand ce simplu e: deschizi fereastra si lumina intra in camera, iar intunericul dispare. Sa iubim curat si toate se vor schimba in bine.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2008, 15:44:13
Leinarius Leinarius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit

@alin.laurentiu: Atata timp cat aplicam gandirea respectiva la altii si nu la propria persoana, e bine. Adica eu unul nu pot si nu am vrednicia a te numi pe tine crestin doar cu numele. Pe mine insa am toata dreptatea sa zic ca asa sunt, ca ma cunosc cel mai bine dintre toti oamenii si numai Dumnezeu ma stie mai bine si cerceteaza inima mea cu mai mare atentie.

Asadar nimeni nu stie ce e in inima omului si nu cunoaste clipa lui de pocainta, asemenea talharului rastignit langa Mantuitor, nimeni in afara de Domnul. Nimeni nu poate deci socoti care e "doar cu numele" si care e "fierbinte".
Reply With Quote
Vechi 16.04.2008, 15:59:03
razvan_m
Guest

Implicit

Cei ce vorbesc de ura, pedeapsa si moarte probabil atata stiu, pentru ca numai Aghiuta cel din iad le inspira astfel de ganduri. De ce oare nu pot vorbi despre ceva pozitiv: iubire frateasca in Hristos, iertare si viata vesnica? S-au departat de Dumnezeu si au luat-o pe calea ce duce spre "barlogul" spurcatului diavol-sef Lucifer cu a sa ceata de belzebuti infricosatori...
Reply With Quote
Vechi 20.03.2011, 02:05:27
ioan cezar
Guest

Implicit

Sa vorbim despre ura, pedeapsa si moarte... daca e inevitabil, fie...
Dar ce pot adauga la:
"Iar Eu va zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri..." (Mt 5, 43-48)
Mangaietorul, Care ne conduce la tot adevarul, sa ne lumineze!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa vorbim despre HOTI ! OmuBun Generalitati 33 11.11.2017 23:30:35
Despre pedeapsa capitala ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 14 20.03.2011 01:47:38
Daca tot vorbim de arta sa discutam si despre ACTORI alinaR Arta bisericeasca in general 13 28.10.2010 13:06:23
Sa vorbim despre iubire monica73 Generalitati 59 24.02.2010 12:21:20
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56