![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=2]Sfantul Efrem si Sfantul Ioan Gura de Aur, in talcuirile lor la Facere, privesc foarte clar zidirea lui Dumnezeu ca fiind lucrarea a sase zile "literale", Dumnezeu creand in fiecare din ele in mod "imediat" si "intr-o clipita". Iar Sfantul Vasile cel Mare, contrar convingerii larg raspandite a "evolutio-nistilor crestini", socotea zidirile lui Dumnezeu ca "imediate" si "dintr-o data", si privea cele Sase Zile ca avand exact durata de douazeci si patru de ore; caci iata ce zice in privinta Zilei intai:[/SIZE]
[SIZE=2]"Si s-a facut seara, si s-a facut dimineata, adica durata unei zile si a unei nopti. [...] Si s-a facut seara, si s-a facut dimineata, zi una. [...] A spus "una" pentru ca voia sa determine masura zilei si a noptii, unind timpul zilei si al noptii, ca sa plineasca durata celor douazeci si patru de ore ale unei zile care cuprinde negresit si ziua si noaptea."[/SIZE] [SIZE=2] postat din linkul indicat in mesajul anterior Doamne ajuta ! [/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
BogdanF2, am respectul pentru dreptul tau la opinie. Insa gasesc opinia ta ca fiind hilara.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi se pare ciudat faptul ca se afirma ca disparitia dinozaurilor s-a petrecut in urma cu 65 de milioane de ani in urma caderii unei comete si cu toate astea dupa atata amar de ani, imposibil de crezut ca schelete intregi ale dinozaurilor au fost descoperite ba de multe ori dupa un os descoperit s-a creat intreg scheletul, nimeni nu poate verifica cum au ajuns la forma asta dintr-un os, fara niciun reper, cum de s-au gasit schelete intregi de dinozauri dupa 65 de milioane de ani? cum de se cunosc atatea date "precise" despre niste vietati care au disparut de milioane de ani cand nici datele despre istoria omenirii de acum 2000 de ani nu se cunosc in exactitate sau sunt puse la indoiala, interesant e ca majoritatea agnosticilor cred orbeste ca dinozaurii au aratat exact asa cum ne sunt prezentati desi avem extrem de putine dovezi si se merge mai mult pe speculatii
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
||||
|
||||
![]()
Un mic fragment transcris dintr-o conferinta a lui Constantin Galeriu intitulata: "Originea de limba, credinta si spiritualitate" tinuta la Bacau:
"...iar cand l-a facut pe om din tarana pamantului, adica solidar cu toate fapturile, ca asta inseamna din tarana pamantului... Doamne pazeste, cred ca nimeni nu mai socoteste ca a luat niste lut-tarana, a turnat ceva apa acolo, a framantat-o si puf! s-a facut omul... Se intelege: pamantul, din porunca si puterea lui Dumnezeu zamislise pana atunci fiinte. Si atunci acesta este biologicul... Si a suflat suflare de viata si s-a facut cu suflet viu..." [...] "...Observati un fapt: zilele Creatiei nu incep cu dimineata, ci incep cu seara. Ce inseamna? Acesta este cursul zidirii, al crearii. Asa cum noi, in slujbele dumnezeiesti... cand incepe ziua liturgica? Incepe seara, la Vecernie, si se finalizeaza dimineata cu dumnezeiasca Liturghie, ca o incununare. Ori, aici este ritmul creatiei: seara - dimineata. Venirea fapturii de la nefiinta la fiinta; rezidirea ei de la cainta la trezire si innoire; de la Cruce la Inviere. Si in fiecare dimineata a Creatiei aparea un regn nou. Asta, daca vreti acum, se poate ingemana deplin cu viziunea care a fost atat de judecata si care s-a parut ca era ca un conflict cu religia - ma refer la evolutionism. S-a analizat mai profund si s-a ajuns la concluzia ca intre viziunea Creatiei dupa Scriptura (observati zilele Creatiei, care se intelege dupa cuvantul ebraic "eon" care inseamna timp, perioada, nu era vorba de o zi solara, Domane pazeste, ca doar Soarele apare in ziua a patra, incat in primele zile atunci, cum vrei sa le masori?...) Si atunci, viziunea aceasta a zidirii regnurilor neincetat, intr-un suis continuu, ea e de acord cu viziunea evolutionista intre una si alta, cu o singura precizare pe care o spune astazi un biolog celebru, doamna Rosinne Champoi [?] cand spune ca "viata s-a dezvoltat nu dupa legile lui Darwin, ci dupa o evolutie dirijata, potrivit unei Intentii, adica potrivit Intentiei divine". Mai mult, se precizeaza astazi ca mai curand aceasta viziune a unui progres continuu e potrivita Revelatiei decat o viziune statica. Altfel am zice ca s-a creat totul la inceput si apoi a ramas pe loc - dar nu e asta viziunea biblica a zilelor Creatiei! Dar acest progres continuu e dirijat de Dumnezeu!..."
|
|||
|
|||
![]()
nu Domnilor, noi suntem de 7500 de ani, toata creatzia s-a facut atunci, toata, eu asha am citit shi asha am intzeles, in 7 zile s-a facut toata creatzia, odihnindu-se Dumnezeu in fiecare zi de cele lucrate in ziua respectiva caci asha ne spune CLD iar la Final in ziua 7-a s-a Odihnit de Toata lucrearea de creatzie a Sa shi a shi sfintzit shi ziua.
Dinozaurii pot fi de doua tipuri, marini ori tereshtrii, cei marini trebuie sa se fi pastrat pana in zilele noastre, caci potopul a fost cu apa, sau au fost vanatzi de om intretimp pana au disparut iar cei tereshtrii la fel, or fi fost vanatzi de om cum au disparut shi zimbrii shi bizonii, caci se spune ca nu erau defapt reptile ci un fel de pasari/animale uriashe, cu inima shi cu sange cald... dar sa zicem ca ar fi fost shi reptile... cum sunt crocodilii. 40 de ani a batut Toaca shi a lucrat Noe la Corabie, iar Domnul a adus la el la finalul lucrarii toate animalele terestre shi pasarile, alea care au ascultat de Dumnezeu, shi a cerut lui Noe ca sa aleaga 7 perechi din acelea curate shi 1 pereche de animale necurate, din fiecare soi. Ce se putea intampla: 1) Din minciuna shi mandrie, unele animale cum ar fi dinozaurii sa nu fi venit la sunetul toacei shi sa nu se fi lasat manatzi de Dumnezeu, sa se fi razvratit shi sa nu fi ascultat ca sa vie la Corabie, asha cum nu a venit nici un om afara de cei trei copii ai lui Noe cu nevestele lor shi cu femeia sa. 2) au venit, dar au murit dupa potop fie vanate de omul care s-a inmultzit, fie nu s-au putut reproduce suficient shi au murit din tot felul de motive... Deci este clar ca in timpul potopului au murit toate animalele shi oamenii afara de perechile luate pe Arca shi alese de Noe, 7 din cele curate shi 1 din cele necurate, iar dupa potop, Noe a adus jertfa de multzumire ca I-a scapat Domnul cu viatza shi parere de rau alaturi de Domnul pentru moartea trupurilor fratzilor lor, caci erau numai trupuri, deci a adus jertfa cate o pereche din animalele curate, nu din toate ma gandesc, ci din unele, ramanand 6 perechi de animale curate ori pasari dupa impartzeala facuta de Dumnezeu. deci asha au murit majoritatea iar apoi omul le-a omorat sau cineshtie ce altceva le-a omorat, bolile sau Domnul. astfel ca teoriile cu milioanele de ani, sunt mincinoase. deci raspunsul meu este ca: eu cred ca nu toate animalele dinainte de potop au venit la bataia Toacei, ori pasarile, ci doar alea care l-au crezut shi l-au ascultat shi s-au lasat manate de Dumnezeu, apoi Noe a ales din fiecare curate 7 perechi shi necurate 1 pereche, iar daca au ascultat toate spre deosebire de om shi au fost shi dintre dinozauri pe Arca, inseamna ca omul care s-a inmultzit, le-a vanat pentru carne shi distractzie shi ca le era frica de ele. Deci omul cred ca le-a casapit peurma, dupa anul 2000 shi ceva de la intemeierea lumii, perioada in care a facut arca Noe, deci tare ma tem ca omul rau este responsabil de disparitzia dinozaurilor shi nimic altceva... ca sa-shi faca din oase topoare sau sulitze sau cineshtie ce arme. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
În prealabil postat de OvidiuO
![]() [SIZE=2]Sfantul Efrem si Sfantul Ioan Gura de Aur, in talcuirile lor la Facere, privesc foarte clar zidirea lui Dumnezeu ca fiind lucrarea a sase zile "literale", Dumnezeu creand in fiecare din ele in mod "imediat" si "intr-o clipita". Iar Sfantul Vasile cel Mare, contrar convingerii larg raspandite a "evolutio-nistilor crestini", socotea zidirile lui Dumnezeu ca "imediate" si "dintr-o data", si privea cele Sase Zile ca avand exact durata de douazeci si patru de ore; caci iata ce zice in privinta Zilei intai:[/SIZE] [SIZE=2]"Si s-a facut seara, si s-a facut dimineata, adica durata unei zile si a unei nopti. [...] Si s-a facut seara, si s-a facut dimineata, zi una. [...] A spus "una" pentru ca voia sa determine masura zilei si a noptii, unind timpul zilei si al noptii, ca sa plineasca durata celor douazeci si patru de ore ale unei zile care cuprinde negresit si ziua si noaptea."[/SIZE] [SIZE=2]postat din linkul indicat in mesajul anterior[/SIZE] [SIZE=2]Doamne ajuta ![/SIZE] Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Or fi 7500 de ani intr-adevar, dar de la alungarea Protoparintilor din Rai, nu de la prima "zi" a Facerii.
E inteleg ca totul e schimbare in Creatie, adica transformare, devenire, imbunatatire si evolutie. Singur Creatorul este neschimbat, nemiscat, neconsumat samd. Insa Creatia... Pai uita-te la mantuirea noastra: participarea la Imparatia Cerurilor se face incepand de aici, de pe pamant... Invierea noastra incepe aici si acum si apoi urmeaza ascensiunea in sus, spre desavarsire si spre Dumnezeu... Pai nu ne-a aratat insusi Hristos asta? Nu le-a aparut lui Petru, Iacob si Ioan aratandu-le o parte din slava Sa? Nu le-a aparut apostolilor intr-o lumina si mai mare a slavei? Nu a stralucit ca Soarele, si mai mult, la inaltare? Pai domnilor, nici macar moartea nu va presupune inghetarea noastra intr-o stare de fericire sau de nefericire monotona pentru vesnicie, caci cei mantuiti vor merge din slava in slava in persectiva unei nesfarsite si infinite asemanari cu El, cu Hristos care a binevoit sa ne descopere inca de pe acum toate acestea... Pai nu Hristos este Creatorul nostru? Este evident ca si planul Sau pentru intreaga Creatie nu este un static continuu intrerupt de marile evenimante initiale si finale, ci o dezvoltare, o devenire neintrerupta... Uitati-va la obiectele cosmice cum se nasc unul din altul, cum sorii mor in supernove si stele neutrinice se nasc, planetele apar din praful cosmic care provine din jertfa altor stele vechi care si-au implinit menirea... Uitati-va la viata care este pretutindeni pe Pamant intr-o continua schimbare... Pai parca tot Galeriu sau nu mai retin exact cine spune ca Dumnezeu nu s-a oprit atunci, nu stiu cand, din actiunea de a crea, caci si acum creaza... Deci am toate motivele sa cred cu tarie ca stiinta, care de la Duhul Sfant provine si ne este revelata in timp prin mintile de El luminate, se va impaca pana la urma cu crestinismul si se vor explica reciproc pentru slava lui Dumnezeu si pentru folosul nostru, al celor care macar incercam sa nu ignoram evolutia Creatiei spre marturia Celui ce lucreaza in continuare, dupa cum ne si spune clar undeva in Noul Testament...
|
|||
|
|||
![]()
Draga Florin-Ionutz,
nu 7500 de ani ci 7500 de ani au fost in 1992, shi nu shtiu exact, inainte de cele 7 zile ale creatziei, dupa cele 7 zile sau dupa alungarea din Rai... deci nu shtiu exact shi cat de repede s-a petrecut greshala respectiva... ca nu-mi amintesc... dar in 7 zile s-a facut toata Creatzia, shi de atunci Dumnezeu nu shtiu sa mai fi creat ceva decat a inmultzit, peshtii, painea, vinul prin prefacacere din apa shi a uscat smochinul ce era langa cale shi nu daduse rod din pricina ca nu era inca vremea rodirii... deci Toate s-au facut in 7 zile, iar apoi nu se mai creaza nimic ci doar se treansforma, ishi au marginile lor shi viatza lor, desfashurarile lor fiecare lucru, pana mor, pana dispar. "Caci soarele shi pamantul vor trece dar Cuvintele Mele nu vor Trece" deci creatzii nu shtiu sa mai faca Domnul ci dupa creatzie shi dupa cadere s-a ocupat exclusiv cu ridicarea omului din mocirlire, din pacate, ca sa-l nasca Domnul de Sus de la Dumnezeu iarashi pe om shi sa devina el fiu de OM... cu asta se ocupa Domnul shi cu nimic Altceva... caci Iubirea Lui Dumnezeu este Omul care-l are pe Domnul drept Dumnezeu... iar intre shtiintza shi credintza este o prapastie uriasha faradepuntzi deoarece Atotshtiintza este Dumnezeu pe cand oamenii de shtiintza cred ca ei sunt shtiintza shi descoperirile lor, care nu sunt de la Domnul... shi tzi-am aratat in alt loc: a-a=diferit de=a-a+a-a considerand a un mar shi -a procesul prin care se haleshte un mar deshi pare ca a-a=a-a+a-a acest lucru il putem stabili doar la sfarshitul operatziei de halit mere, cand nici in stanga nu mai avem mar shi nici in dreapta nu mai avem mere, deci 0=0 dar asta e la final, dar nici atunci macar, ca acest lucru arata doar proprietatea, adica se constata ca nu mai avem mere, dar nu se arata ca ele au fost inghitzite de mancacios, in stanga un mancacios, iar in dreapta doi mancacioashi, ori un mancacios care a mancat dublu caci pana se termina procesul de halire, in stanga avem o cantiate (a-a)=cat s-a halit din mar iar in dreapta avem 2(a-a) in cazul cel mai bun adica in cazul in care procesele de halire a celor doua mere este identic, desfashurandu-se sincron shi dupa aceiashi curba, lucru aproape imposibil din pricina ca nu prea exista clone perfecte a merelor... deci iata ca nici macar a-a=a-a+a-a nu prea putem scrie decat intr-un caz ideal, neexistent in natura, un model, in care am avea mai multzi a identici. Dar daca chiar am presupune ca sunt identici, totushi, pe perioada de timp pana la disparitzaia intregii cantitatzi de mere, egalitatea e falsa shi avem in mod clar: a-a< a-a+a-a = 2(a-a) unde doi 2 reprezinta idealizarea ca procesele sunt exact identice. dar daca nu este valabila egalitatea niciodata caci nici 0=/=0 nu este egal cu zero decat ca rezultat al lipsei fatza de momentul initzial cand in stanga am avut un mar shi un proces de halire a lui, iar in dreapta doua mere shi doua procese de halire a lui, deci 0 din stanga ne arata ca nu mai avem nici mar shi nici posibilitatea sa-i aplicam proces de halire, iar in dreapta 0 reprezinta ca nu avem 2 mere carora sa le aplicam procese de halire, ci echivalenta este doar la inposibilitatea de a mai hali ceva atat in stanga cat shi in dreapta. Dar in stanga avem un om care a mancat un mar, deci e satul, iar in dreapata avem fie un om fie doi oameni care au mancat un mar, deci un om preasatul ori doi oamani satui. Deci iata ca in stanga nu este echivalent cu ce este in dreapta, nici macar la final. Astfel ca ma intreb cand se poate considera egalitatea ca fiind valabila? Niciodata ci doar in cazul ideal, idealizat de om, care opereaza in tot spatziul shi la orishice perioada ca shi cum ar fi echivalente, ca shi cum egalitatea ar fi corecta intodeauna shi cind ar vrea el, amestecand shi confuzand mereu lucrurile dupa teoriile shi regulile respective de operare, spun ei corecta shi exacta dupa matematici. Deci iata ca elemantarul in shtiintza shi matematici pare a fi minciuna, shi otzie shi absurditate, deci atunci ce sa mai vorbim de restul? Dar exista totushi echivalentza la cantitatzi, la cantar, ca daca pui a cantitate de mere in stanga, atunci shi in dreapta potzi sa pui aceiashi cantitate shi atunci potzi sa spui ca a=a ca shi cantitatzi pe cantar, adica la momentul acela in stanga era tot atata cat in dreapta, dar apoi, din pricina vremii, a soiului ele se pot strica altfel shi o cantitate sa se degradeze mai repede shi iarashi nu mai este egal pe cantar... deci acea egalitate, este defapt o invoiala intre doua persoane, o conventzie, prin care la un momentdat consideram ca suntem multzumitzi shi ca shi in stanga shi in dreapta avem o cantitate care este aceea pe care am convenit s-o platim... nu mai mica shi nu mai mare... deci este un fel de dreptate unde dreptarul este cantarul. Dar acest cantar, =, e valabil doar intre doua partzi la un momentdat, caci apoi el poate sa nu mai fie valabil, iar matematica ne invatza ca este valabil shi la inceput shi la mijloc shi la sfarshit, oriceai face pe talerele cantarului lucru care este o minciuna, ci doar atat e corect ca = deci cantarul, cantareshte, dar altceva nu face, shi nu spune adevarul cum credem noi, ca ce este in stanga este shi in dreapta, nu, ci doar cantareshte ca noi sa ne putem invoi dupa cantar. Iar matematicienii au incercat sa faca speculatzii ca ce am cantarit azi e valabil shi maine shi peste o ora shi inainte shi la final shi oriceamface noi pe acolo shi orice am presupune shi folosind tot felul de reguli, lucru care nu este valabil decat in spatziu complet idealizat in care presupunem ca orice este posibil shi ca orice am face, ca am manca un mar sau doua sau o suta e totuna ca doar pe cantar nu a mai ramas nimic... poi pe cantar e nimic, dar in burta noastra, oadata e un mar, altadata sunt doua, altadata o suta... shi procesle de mancare sunt altele shi rodele sunt altele... deci iata ca acel cantar adica = nu poate arata alt adevar decat ca el cantareshte... fiindca asha i s-a data de la Dumnezeu ca sa cantareasca, shi nu altceva, adica ce ne invatza oamenii de shtiintza ca ar face cantarul shi ceva proorocii shi ar spune el asha despre toate... nu, cantarul doar cantareshte daca e cine sa se ocupe cu cantaritul, ca altfel, singur, cantarul, =, nici nu poate cantari. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dinozaurii -----> ce spune ortodoxia despre ei? | Bast-et | Generalitati | 202 | 12.03.2012 14:45:04 |
|