Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2009, 06:14:45
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adaniel Vezi mesajul
@patinina34: mai bine lasam stiinta cu demonstratia ei celor care o fac, noi avand grija de cele sfinte, crestin ortodoxe.
Un crestin adevarat are in timp ganduri necurate tot mai putine, pe masura ce se apropie de trairea intru Hristos, prin post, rugaciune si smerenie. Aveti rabdare frati si surori, pentru ca Imparatia Cerurilor este a celor smeriti.

Eu sint om de stiinta, nu am negat niciodata, insa credinta nu mi-am lasat-o niciodata.
Stiinta se ocupa de ceva,iar religia de altceva.
Acestea doua nu prea multe in comun, din punctul meu de vedere.
Vechi 06.04.2009, 09:51:09
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Cand fac rugaciunea imi vin tot felul de piedici mie ,ba observ ca e prea cald,ba aud zgomote care ma opresc,ba casc ,cateodata mi se fura gandul si de la rugaciune la altceva,acestea se spun ca vin de la necurat pentru a opri dialogul cu Dumnezeu dar noi trebuie sa il reluam .

Nu esti singurul care pateste asa.
Imprastierea de la rugaciune este si de la prea multe griji ,de la viata lumeasca pe care o traim.
Sa ne gandim cand ne rugam ca vorbim cu Dumnezeu si cu sfintii lui ,ca trebuie sa ne asculte.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 23:11:11
archanghel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
La gandurile rele facea referire. Explicatia am gasit-o la parintele Teofil Paraian: "Nu se poate ca cineva sa stea fara sa gandeasca; unii spun: "Eu pot sa stau fara sa gandesc nimic!" Dar nu-i adevarat... Cine zice asa, totusi gandeste ceva: gandeste ca nu gandeste. Asa ca, pana la urma, omul totusi gandeste."
Si tot aici,din practica personala,afirm ca daca bombardezi mintea cu aceiasi fraza,se obisnuieste sa taca.Daca cineva are tarie sa stea pur si simplu si sa numere respiratiile,cu atentia acolo treaza,macar 500 (cam 40 minute) se va convinge ca mintea VA TACEA.Se face o mare liniste.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2009, 00:05:44
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de archanghel Vezi mesajul
Si tot aici,din practica personala,afirm ca daca bombardezi mintea cu aceiasi fraza,se obisnuieste sa taca.Daca cineva are tarie sa stea pur si simplu si sa numere respiratiile,cu atentia acolo treaza,macar 500 (cam 40 minute) se va convinge ca mintea VA TACEA.Se face o mare liniste.

Asta fac cred si yoghinii. Este o atrofiere a puterilor sufletesti. Nu trebuie sa facem mintea sa taca si nu putem face asta decât depersonalizându-ne, distrugându-ne. Totul e sa nu urmam gândurilor, sa nu actionam potrivit sugestiilor lor si sa nu dezvoltam voluntar rationamente.
Vechi 15.08.2009, 16:11:46
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit

"Inlauntrul mintii noastre-spune un parinte din cei de demult -gandurile noastre se afla ca o turma de oi pastorite de minte.Deci, daca unul din aceste ganduri se rataceste, sa stii , zice acest intelept, ca o fiara salbatica cauta sa-l piarda;de aceea, fa asa cum ar face Pastorul cel Bun, Hristos Domnul, anume:lasa cele 99 de ganduri ca pe niste oi ce nu solicita iminenta grija si fugi in graba dupa oaia cea ratacita , adica dupa gandul care a alunecat pe calea laturalnica si scoate-l din coltii fiarei , adica de la drumul pierzarii si-l readu la turma, adica la celelalte ganduri si pazeste-l cu si mai multa strasnicie, hranindu-l cu pasunea aleasa a Sfintelor Scripturi"(Fragment din Hristos si gandul , de Pr.Gabriel Cernauteanu, publicatia INVIEREA)
Vechi 01.09.2009, 18:52:39
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laraG Vezi mesajul
"Inlauntrul mintii noastre-spune un parinte din cei de demult -gandurile noastre se afla ca o turma de oi pastorite de minte.Deci, daca unul din aceste ganduri se rataceste, sa stii , zice acest intelept, ca o fiara salbatica cauta sa-l piarda;de aceea, fa asa cum ar face Pastorul cel Bun, Hristos Domnul, anume:lasa cele 99 de ganduri ca pe niste oi ce nu solicita iminenta grija si fugi in graba dupa oaia cea ratacita , adica dupa gandul care a alunecat pe calea laturalnica si scoate-l din coltii fiarei , adica de la drumul pierzarii si-l readu la turma, adica la celelalte ganduri si pazeste-l cu si mai multa strasnicie, hranindu-l cu pasunea aleasa a Sfintelor Scripturi"(Fragment din Hristos si gandul , de Pr.Gabriel Cernauteanu, publicatia INVIEREA)
Din cate vad este mai degraba un indemn la a nu pierde niciun gand, dar la a purta cu tine numai ganduri bune.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 19:45:50
pacatoasa's Avatar
pacatoasa pacatoasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2007
Implicit

"Dupa cum este firesc ca stancile sa fie lovite de valuri, tot asfel si omul negresit va veni in atingere cu atacurile gandurilor"(Sfantul Efrem Sirul)

Am citit ca prima cauza a gandurilor in om este pacatul stramosesc. Pana atunci mintea omului era neimpartita la alte lucruri, fiind atintita numai la Dumnezeu, ina in clipa savarsirii pacatului stramosesc a inceput sa lucreze gandul tagaduirii si in continuare toate celelalte...

A doua cauza ar fi prganele simturile, mai ales auzul si vederea...

Al treilea motiv sunt patimile ce exista deja in om si pe care diavolul le folosteste miscand gandurile impotriva noastra.

Al patrulea motiv sunt diavolii care lupta cu inversunare sa ne duca sufletul spre pieire.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 20:46:00
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Calea cea mai sigura de a goni gandurile rele este marturisirea lor. Aceasta cale este afirmata de intreaga traditie ascetica a Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 10:04:39
pacatoasa's Avatar
pacatoasa pacatoasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2007
Implicit

Eu am observat la mine ca dupa ce marturisesc un pacat trebuie sa ma lupt dupa aceea cu gandurile...uneori visez ca fac pacatul si cand ma trezesc sunt foarte trista pana imi dau seama ca a fost doar un vis.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 12:02:10
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Stiinta se ocupa de ceva,iar religia de altceva.
Acestea doua nu prea multe in comun, din punctul meu de vedere.
Cele doua au chiar foarte multe lucruri in comun. Prin stiinta, cercetare studiem opera de creatie a lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ne cunoaste Dumnezeu gandurile? moldoveanu Din Vechiul Testament 85 11.08.2012 22:22:12
gandurile de dinaintea Impartasaniei ana ana Impartasania (Taina Euharistiei) 34 21.12.2011 09:55:38
Gandurile din timpul rugaciunii slamdaffodil Generalitati 40 28.09.2010 16:32:48
lupta cu gandurile consuela Generalitati 81 28.09.2009 17:42:13
Razboiul nevazut cu gandurile Florin-Ionut Pocainta 17 23.05.2009 17:07:39