Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2008, 22:16:22
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Cine a facut asta si a despartit o familie nu va avea niciodata pace. Cu toata pocainta lui isi va duce crucea ce el insusi si-a pus-o in spate.
Te contrazic, cunosc cel putin un caz în care cineva a destramat o casatorie si traieste bine-mersi apoi cu persoana sedusa.

Probabil ca i-a murit de tot constiinta.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 22:21:13
Senior Member

Implicit

Nu, nu sunt casatorit.

Ce înseamna o familie? Nu trebuie sa fiu casatorit sa înteleg asta. Am cunoscut destule familii destramate si stiu ce genereaza aparenta suferinta.

Eu însmui provin dintr-o familie destramata astfel.

Aceasta suferinta provine din atasamentul patimas nu de o persoana CI DE O IDEE despre persoana respectiva si despre conceptul de iubire.

Exista si iubire adevarata, dar în multe cazrui oamenii se casatoresc cu o idee.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 22:26:29
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

Frate Traditie,nu pune semnul egal intre experienta de viata a fratiei tale si ceilalti,pentru ca nu se potriveste.Un caz nu seamana cu altul.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 22:27:10
dorinastoica14
Guest

Implicit

Cred ca Dumnezeu a pus ochii pe tine Tudore! Si mai cred ca te iubeste foarte mult si are un plan cu tine.Necazurile pe care ni le da Dumnezeu au un anumit scop.Stiu ca nu este usor dar,citeodata Dumnezeu ingaduie sa ni se intimple lucruri de neimaginat.Eu nu pot si nici nu sunt vrednica sa -ti dau vreun sfat; roaga-te si fii convins ca Dumnezeu nu-ti da mai mult decit poti duce.El stie ca poti sa depasesti aceasta situatie si ca incercarea prin care treci te ajuta sa inaintezi duhovniceste.
"Bucura-te ceea ce prin necazuri curatesti pacatele noastre"din acatistele Maicii Domnului
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 22:35:34
Senior Member

Implicit

Ce am vrut sa spun este ca e o suferinta generata de gânduri.

La fel cum mânia creaza o stare emotionala desi la origine sunt doar niste gânduri.

Daca suntem atenti observam mecanismul acestor gânduri si tulburari emotionale si scapam de sub influenta lor.

Dar daca ne spunem "vai ce am pierdut" atunci suferinta va continua.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 22:47:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte Vezi mesajul
Traditie,tu esti casatorit?Ai copii?Stii ce inseamna o familie,ca sa spui ca Tudor trece printr-un necaz mic?Ma indoiesc
Asa este ! Of, Doamne ce simplu ar fi daca ne-am schimba jumatatea, precum o piesa de masina, un pahar sau mai stiu eu ce. Cand jumatatea se rupe, rupe cu ea, mai mult sau mai putin si din jumatatea ramasa, jumatate ramasa infirma sufleteste. Si unde este durerea cea mai mare, ca cea launtrica.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 00:10:03
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Cristiboss56, sa nu crezi ca ma joc de-a postatul pe forum. Stiu foarte bine ce spun. Tudor a cerut un sfat pentru a rezolva problema nu pentru ca noi doar sa luam nota si sa scancim pe umarul lui. Eu asta am facut. I-am dat solutia. Stiu ce inseamna aplicarea ei, cat de greu este, dar trebuie sa se stapaneasca si sa preia controlul. Altfel, daca va ramane in starea de acum, va fi martorul distrugerii propriei familii. Cel care i-a facut acest rau va fi spulberat daca Tudor nu se va ruga pentru el.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 00:12:13
antoniap
Guest

Implicit

Tudor,
roaga-te sa se faca voia lui Dumnezeu in toate. Eu asa procedez cand am un necaz mai mare. Iarta-i din inima pe cei ce ti-au gresit si spune de 99 de ori rugaciunea ,,Tatal nostru". Astfel vei alunga disperarea si vei putea afla ce doreste Dumnezeu de la tine.

Mintea sa-ti functioneze brici. Ai grija de tinuta exterioara. Putin teatru n-ar strica. Nu-i da satisfactie aratandu-ti disperarea. Mimeaza in fata ei indiferenta, dar roaga-te asa cum ti-am spus. Atrage fetele de partea ta si invata-le si pe ele sa se roage. Munca sa fie cu masura totusi. Sa-ti rezervi putin timp si pentru o plimbare prin parc.

Am sa-ti spun o intamplare din viata unei prietene, ca sa vezi ca exista si minuni. Aceasta era indragostita de un tanar, desi era casatorita. Totusi se ruga sa se faca voia lui Dumnezeu si ezita sa ,,treaca la fapte". Tanarul respectiv devenise din ce in ce mai insistent, desi era casatorit. Amica mea continua sa se roage Maicii Domnului s-o ocroteasca de acest pacat. Pe cand credea ca nu mai poate sa lupte si aproape ca se ,,invoise " cu pacatul, il vede pe respectivul tanar ca apare cu capul bandajat. O bucata de caramida desprinsa dintr-un bloc l-a lovit in cap. Fiecare dintre ei a inteles ce trebuia si s-au potolit.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 00:14:30
antoniap
Guest

Implicit

P.S Rugaciunea ,,Tatal nostru" sa o spui cel putin de 99 de ori pe zi.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 01:22:25
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Smile Thudore unde ai ramas?

Dupa primul mesaj nu ai mai aparut !

CIUDAT! Ceva nu-i in regula aici!

Achimovjane, mai lasa-te de bancuri...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare