Citat:
În prealabil postat de sophia
@Mihnea - am vorbit atat cu preoti ortodoxi cat si cu preoti catolici. Parerile sunt f.diferite si problema este departe de a fi lamurita.
|
Părerile personale sunt permise numai acolo unde magisteriul nu s-a pronunțat. Dar, atât în cazul contracepției, cât și (mai ales) în cazul IVF magisteriul s-a pronunțat cu multă claritate și de mai multe ori.
Citat:
Mai ales ca nu scrie acest lucru nicaieri ( nu se stie despre IVF cu mii de ani in urma).
|
Probabil vreți să spuneți că nu scrie acest lucru în Biblie. Dar noi nu suntem protestanți. Noi credem într-o Biserică vie, neîncetat călăuzită de Sf Spirit. Nici despre heroină nu scrie în Biblie, dar și aici instutuția care are competență în materie de morală s-a pronunțat: consumul de heroină este păcat. Prin urmare, clericii și laicii nu pot decide ceva contrar.
Citat:
Mie mi-au spus acei preoti ca nu este pacat, decat numai daca se face cu celule donate. Si in acel caz este de inteles.
|
V-a spus vreun preot catolic că IVF nu este păcat ??? În acest caz, mai întrebați-l odată, poate că nu a priceput întrebarea, ori dv răspunsul. Dacă spune același lucru, scrieți episcopului său: "Mă numesc Sofia și în ziua X am stat de vorbă cu padre P, care mi-a spus că pot să procedez liniștită la IVF, deoarece nu este păcat. În baza funcției pe care o aveți de a învăța în Biserică, vă rog cu umilință să-mi spuneți dacă acest răspuns este conform credinței catolice." Și nu uitați să semnați: anonimele nu au efect.
Citat:
Si ba da, exista cazuri (mai usoare) in care PCO se vindeca definitiv si se revine la ciclu ceas.
|
Se prea poate. Dar eu nu am întâlnit.
Citat:
Mai degraba cred ca este un amestec de simptome care insotesc asa o dereglare hormonala.
|
Asta, cam așa e.