Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 17:54:44
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Mihnea - am vorbit atat cu preoti ortodoxi cat si cu preoti catolici. Parerile sunt f.diferite si problema este departe de a fi lamurita. Mai ales ca nu scrie acest lucru nicaieri ( nu se stie despre IVF cu mii de ani in urma).
Mie mi-au spus acei preoti ca nu este pacat, decat numai daca se face cu celule donate. Si in acel caz este de inteles.
Dar problema cu IVF nu este ca nu se stia de ea cu mii de ani in urma, ci ca include pierderea de vieti omenesti. Asta este marele pacat, fiindca este echivalent cu avortul.
Vechi 28.04.2010, 18:06:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Mihnea - am vorbit atat cu preoti ortodoxi cat si cu preoti catolici. Parerile sunt f.diferite si problema este departe de a fi lamurita.
Părerile personale sunt permise numai acolo unde magisteriul nu s-a pronunțat. Dar, atât în cazul contracepției, cât și (mai ales) în cazul IVF magisteriul s-a pronunțat cu multă claritate și de mai multe ori.

Citat:
Mai ales ca nu scrie acest lucru nicaieri ( nu se stie despre IVF cu mii de ani in urma).
Probabil vreți să spuneți că nu scrie acest lucru în Biblie. Dar noi nu suntem protestanți. Noi credem într-o Biserică vie, neîncetat călăuzită de Sf Spirit. Nici despre heroină nu scrie în Biblie, dar și aici instutuția care are competență în materie de morală s-a pronunțat: consumul de heroină este păcat. Prin urmare, clericii și laicii nu pot decide ceva contrar.

Citat:
Mie mi-au spus acei preoti ca nu este pacat, decat numai daca se face cu celule donate. Si in acel caz este de inteles.
V-a spus vreun preot catolic că IVF nu este păcat ??? În acest caz, mai întrebați-l odată, poate că nu a priceput întrebarea, ori dv răspunsul. Dacă spune același lucru, scrieți episcopului său: "Mă numesc Sofia și în ziua X am stat de vorbă cu padre P, care mi-a spus că pot să procedez liniștită la IVF, deoarece nu este păcat. În baza funcției pe care o aveți de a învăța în Biserică, vă rog cu umilință să-mi spuneți dacă acest răspuns este conform credinței catolice." Și nu uitați să semnați: anonimele nu au efect.

Citat:
Si ba da, exista cazuri (mai usoare) in care PCO se vindeca definitiv si se revine la ciclu ceas.
Se prea poate. Dar eu nu am întâlnit.

Citat:
Mai degraba cred ca este un amestec de simptome care insotesc asa o dereglare hormonala.
Asta, cam așa e.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Cateva adevaruri despre anticonceptionale Mihnea Dragomir Nunta 42 26.01.2013 21:13:23
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri alinu Generalitati 41 21.07.2009 01:01:50