Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2009, 09:30:44
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Nu trebuie sa iti tot ceri iertare de la mine... nu ma supar eu cu una cu doua, iar pe tine, nici atat!!!!Stiu ca parerile exprimate de tine sunt rezultat al trairilor tale si nicidecum ca sa ma jignesti pe mine sau pe altii...
Sarumana, multumesc!!! Fii binecuvantata!!!
Vechi 01.02.2009, 09:50:37
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiu ca parerile exprimate de tine sunt rezultat al trairilor tale si nicidecum ca sa ma jignesti pe mine sau pe altii...
Sora mea, eu NU imi expun NICIODATA PERERILE MELE, ai vazut sa scriu "parerea mea" sau "eu cred ca e asa..."??? EU nu-mi expun parerea mea, ci INVATATURA Biserrcii, chiar daca NU toti o pot intelege, o spun in asa fel incat sa poata fi inteleasa, NU-mi place sa vorbesc fara inteles sau cu vocabular "neologizat"! Simplun ca sa pota intelege oricine citeste, nu numai dintre forumisti ca membri, ci si ca vizitator! Nu am eu to necesar sa scriu cate vreau, desi am zis ca ma retrag de pe forum.. totusi simt nevoia sa "intervin'!

Doamne ajuta ! NUmai bucurii!!!
Vechi 01.02.2009, 09:53:09
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

[quote=geo.nektarios;112618]... si am vazut o filmare cu Fericitul IACOV TSALIKIS si am ramas mut... cum impartesea la Sf.Liturghie... am crezut ca si mor...
Deviez putin de la subiect, dar ptr ca tot ai amintit de Fericitul Iacov Tsalikis poate ca ar fi de folos sa spunem cate cuvinte ptr cei care nu au auzit de sfintia sa:
"Fericitul Iacov Tsalikis fost una din cele mai marcante figuri sfinte ale secolului XX. Egumen al Mănăstirii Cuviosului David din Evvia, a adormit în Domnul în ziua de 21 noiembrie 1991, cu puține zile înainte de adormirea unui alt titan al Ortodoxiei zilelor noastre, și anume parintele Porfirie.
Atunci când avem ocazia să-i cunoaștem pe sfinții contemporani, așa cum este și părintele Iacov, constatăm că acești oameni au în ei, practic, două laturi: cea a efortului luptei duhovnicești, care este crucea lor, și cea a bucuriei Învierii.
El însuși spunea, cu felul său foarte simplu de exprimare: „Inima mea este o grădină a bucuriei“.
Părintele Iacov aproape că nu mânca. Ceea ce noi numim post, pentru el era o glumă. Mânca atât cât mănâncă o pasăre. Odată, de Paște, după Înviere, am stat și am luat masa alături de el. Părintele înfigea furculița de multe ori în farfurie doar ca să mă îndemne pe mine să mănânc. Dar în realitate, nu mânca nu mai mult cât o păsărică, iar când afirm acest lucru, nu folosesc o figură de stil, ci spun adevărul.
Lupta duhovnicească și nevoința părintelui Iacov erau înfricoșătoare. Gândiți-vă că pe parcursul unei zile, abia dacă dormea două ore; până la acest stadiu ajunsese.
Zeci de ani la rând – la fel ca și parintele Porfirie – nu a dormit pe pat. Se odihnea jos, pe pământ. Acest fel de oameni nu dorm noaptea, pentru că în timpul nopții se roagă.
Părintele Iacov primise de la Duhul Sfant o mulțime de harisme, printre care cea a străvederii, a înainte-vederii și a vindecării.
„Eu nu fac nimic“, spunea el, „tot ce fac este întocmit de Dumnezeu și de Cuviosul David“.
El devenise vas al harului și lăcaș al Sfântului Duh.
Curăția sa sufletească, iubirea de oameni și felul cum se dedica Domnului erau atât de desăvârșite, încât a fost cu adevărat alesul lui Dumnezeu. Prin smeritul părinte Iacov – căci, într-adevăr, a fost un om extrem de smerit –, minunile săvârșite în timpul vieții sale au fost fără număr. Și o să vă mai spun ceva: după adormirea sa, părintele Iacov s-a arătat multor oameni.
Lucrul acesta este foarte important.
Avem absoluta certitudine a vindecării unor boli foarte grele, inclusiv a cancerului. De multe ori, în împrejurări deosebite, părintele s-a arătat multor oameni.
Parintele Porfirie, cealaltă mare figură sfântă a zilelor noastre, spunea oamenilor săi apropiați despre fericitul părinte Iacov: „Să știți că el este unul din cei mai mari înainte-văzători din perioada aceasta. Numai că se ascunde cu grijă, ca să nu fie slăvit“.
Vechi 01.02.2009, 10:11:13
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
cu ce te impiedica faptul ca EU cred in astfel de momente???? Chiar de nu am vazut CRED ca sunt! Si acum am vazut si m-am cutremurat... daca as fi fost la fel de impietrit NU mai spuneam nimic! Dar mi-am dorit sa vad asa ceva... cum mi-am dorit sa vad cateva clipe din viata unui sfnat... si am vazut o filmare cu Fericitul IACOV TSALIKIS si am ramas mut... cum impartesea la Sf.Liturghie... am crezut ca si mor... Dar voi nu va dati seama de asemenea lucuri? Daca ai fi vazut scene din Sf.Scritura reale, nu ai fi crezut, ca nu a fost posibil... dar Dumnezeu ingaduie asa ceva, NU sunt atat de NAIV ca sa nu am trezvia sau discernamantul dintre necurat si sfant! INASI SUFLETUL TAU SIMTE ASTA!!! in fine..,. stiu si de necuratia demoniceasca care face orice pt a insela un om... dar eu NU am simtit tulburare si aci nu e vb de vedenie, ci de ceva REAL!!! Daca ai citi tot la Sf.Parinti, nu mai stiu care spune, sper sa imi aduc aminte, ca atunci cand vin dracii in chip de lumina te simti extrem de tulburat si o neliniste si ceva nu iti da pace starea asta ciudata inseamna ca a e demon, ori eu nu am simtit asa ceva ci umilinta si mi-am recunoscut starea de pacatosenie in care sunt si ca am mult de lucrat la mantuirea mea... IARTA_MA!!!
Nenumăratele mărturii din viețile Sfinților, din Pateric, ne aduc la cunoștință că: „ Celor înșelați diavolul le dă chiar imbold de efort ascetic, de credință și de fapte bune...înfăptuind astfel o evlavie diabolică cu care se silesc să înșele chiar și pe cei aleși” (Pateric, cap. 8)

În „Pravila Bisericească” scrie următoarele: „ Vedeniile sunt posibile și astăzi și sunt credincioși care se învrednicesc cu adevărat să aibă vedenii bune, însă ele sunt cazuri rare, suportate de oameni care au ajuns la un mare nivel de viață duhovnicească, susținut de o deosebită luminare harică și de o rugăciune permanentă...Vedeniile înșelătoare sunt acelea născocite de diavol prin îngăduirea lui Dumnezeu, din pricina nesincerității omului și a păcatelor tăinuite. El angajază starea sufletelor bolnave, nesincere, neascultătoare și cuprinse de urâciune față de tot ce nu este pe placul lor, indiferent de binele în sine...”

"Orice incredintari primesti,vino cu ele sa intrebi nu numai pe Domnul,ci si pe frati,pentru ca nu cumva sa alergi sau sa fi alergat in zadar(Gal.1,22).Orice descoperiri ti s-ar face de catre vreo-un duh,orice profetii ti-ar fi insipirate,orice adevaruri ti s-ar fi luminat,orice glas ti-ar vorbi,vino cu ele si le adu la cunostinta fratilor tai,cere-le pararea,primeste sfatul si asculta-le indrumarea,fiindca numai atunci nu gresesti si numai atunci poti fi linistit si incredintat ca nu esti intr-o cursa a diavolului si nu vei fi atras intr-o primesjdie a lui".

Episcopul Ignatie Briancianinov ne avertizeaza:Este o mare inselaciune sa crezi ca nu esti inselat!

In astfel de vremuri in care traim,avertismentele Domnului Iisus,cu privire la vremurile de pe urma,sa cerem Lui Dumnezeu,prin rugaciune neancetata sa ne daruiasca intelepciunea pentru a putea face fata inselaciunilor timpului de pe urma,ramanand statornici adevarului,inarmati cu armele luminii si sunand din goarna cuvantului Lui Dumnezeu,ca niste adevarati oastasi ai Lui Hristos!

Chair starea ta de agiatie si neliniste(care se vede din felul in care scri)arata ca esti in inselare.O stare de bucurie de la Dumnezeu nu poate fi exprimata prin starea cu care scri tu.Daca nu poti asculta sfaturile sfintilor parinti cu privire la vedenii atunci este alegerea ta.Sa nu te superi,am incercat sa te ajut.Numai scriu nimic pe tema acestui subiect.Daca vrei sa vezi cu adevarat o minune priveste la chipul acestui om,mai ales la poza de la final(o sa vezi ce lumina emana din fata sa):

http://ca.youtube.com/watch?v=4r5lC4...e=channel_page

<SPAN style="FONT-STYLE: italic"><SPAN style="FONT-STYLE: italic">Domnul sa te lumineze!

<SPAN class=postbody><SPAN lang=RO>
Vechi 01.02.2009, 10:32:50
ionela7 ionela7 is offline
Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Este foarte simplu, persoana cu telefonul mobil a fost acolo prin voia Domnului si a surprins acest moment de o frumusete indescriptibila ca sa ne putem bucura si noi de el si sa ne intarim in credinta nesfarsitei bunatati si dreptati a lui Dumnezeu. Nu am nici o indoiala ca este ADEVARAT.
Vechi 01.02.2009, 13:21:42
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

Impresionant.....e prima data cand vad asa ceva....asta imi aminteste de cealalta postare a doamnei Silvia....despre acel violonist celebru care a cantat in metrou......vedem multe in jurul nostru dar sunt putini acei care simt o minune....oare de ce ?....
Vechi 01.02.2009, 13:36:05
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodox4life Vezi mesajul
Chair starea ta de agiatie si neliniste(care se vede din felul in care scri)arata ca esti in inselare.O stare de bucurie de la Dumnezeu nu poate fi exprimata prin starea cu care scri tu.Daca nu poti asculta sfaturile sfintilor parinti cu privire la vedenii atunci este alegerea ta.Sa nu te superi,am incercat sa te ajut.
Fratele meu, daca asa crezi, asa sa ma vezi, dar sa stii frate draga ca eu nu m-am luat de fratia acuzandu-te de nimic, nici de felul scrisului, nici de starea ta, de nimic! Iarta-ma!
...ca sunt "inselat" nu este al fratiei tale sa ma judeci si tragi aceasta comcluzie, asta mi-o spunea DUHOVNICUL, dar fratia ta JUDECI (calcare de PORUNCA!); al fratiei tale este sa iti vezi de pacate si te curatesti de ele!

Fratele meu, nu ma intelege gresit, NU numai eu am simtit la fel, ci si tuturor celor care le-am dat sa vada... daca simteam numai eu, te credeam... pe cuvant!!! Starea de "teama" avuta nu a venit din cauza fricii, patologic vorbind, ci de cainta, de nimicnicie in fata lui Dumnezeu... Smerenia este sa iti cunosti locul in raport cu Dumnezeu! Deci UMILINTA ce am simtit-o la vederea acestor minunatii vine din RECUNOASTEREA PACATELOR!!! nu din "inselare"! CUNOSC invatatura Sf.PArinti legat de asa ceva, ca cu asta ma OCUP de peste 9ani de zile (iarta-ma pt "mandrie"), si NU contest ce zici! Sunt EXCEPTIONALE cuvintele ce le spui, este advarat, dar NU esti TU INSUTI in ele! si nu ma poti convinge sa NU cred ce este in acel filmulet! Crede-ma!!! Eu asta SUNT, Asta am spus!!! Daca as spune numai din citate pe forum, mai sunt EU??? MAi am eu credinta??? unde este ea daca EU nu o arat???Si ea nu trebuie sa ramana in NOI insine, si sa ne manifestam "demonic'! Fereasca Dumnezeu, ca atunci suntem inselati!!! Arata fratele meu ceea ce CREZI si ceea ce AI INTELES!!! As putea veni si eu cu CITATE n... dar NU fac asta, pt ca NU toti pot intelege acestea, si daca NOI CARE STIM nu explicam pe INTELSUL TUTUROR, suntem DEGEABA!!! Este MANDRIA NOASTRA este rautatea din noi, pt ca numai noi ne aratam a fi cineva! "Pogoara-te" la nivelul fiecaruia si ii intelege pe fiecare si asculta-i! Altfel ne incurcam in "litera" si murim sufleteste... pt ca nici pe noi nu ne folosim, dar nici pe altul nu lasam...

Ceea ce zici este extrem de bine, dar NU se potriveste cazului de fata!!! O prietena a mea, careia i-am dat acest link, a dat tutror din lista ei de pe mess, si evident a trimis unor prieteni a ei care NU au de-a-face cu biserica DELOC!!! si vazand acest clip au ramas INMARMURITI... au sunat-o si i-au spus ca i-a poditit plansul asa cu INIMILE LOR IMPIETRITE si azi au mers deja la Sf.Liturghie! Daca era ceva demonic, frate draga, NU avea acest efect in sufletele impitrite de necredinta in Dumnezeu! (adineaori am venit de la Sf.Liturghie unde m-am intalnit cu aceasta prietena a mea si cu sotul ei si mi-a spus acum dupa Sf.Liturghie)!

Deci fratele meu, suntem plini de teorii, PLINI pana in ceruri, dar suntem pana iad cu NEPRACTICA!!! Iarta-ma de aceste cuvinte!!!
Vechi 01.02.2009, 13:40:40
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Parintele Porfirie, cealaltă mare figură sfântă a zilelor noastre, spunea oamenilor săi apropiați despre fericitul părinte Iacov: „Să știți că el este unul din cei mai mari înainte-văzători din perioada aceasta. Numai că se ascunde cu grijă, ca să nu fie slăvit“.
...din mila Domnului, il am pe pr.Porfirie inregistrat pe un CD cu o Sf.Evanghelie ce o citeste in chilie care era plina de lume! TE cutremuri de sfintenia care emana din sfintia sa la citirea Sf.Evanghelii... dar cine e "inselat" acuza pe altii de inselare....
Vechi 01.02.2009, 14:03:34
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Smile

Frate Geo,adevarul ramane valabil si neschimbat pentru toata lumea.Fiecare e liber sa creada ce vrea.Pentru cei care vor sa vada minuni adevarate de la Dumnezeu va rog sa va uitati aici:

http://ca.youtube.com/watch?v=Tb59V93SGMg

http://ca.youtube.com/watch?v=hMMGMt...eature=related

http://ca.youtube.com/watch?v=6TaxER...eature=related

Frate Geo,ai zis ca nu cred in minuni si ca am inima impietrita,uite ca cred,dar numai in cele de la Dumnezeu,Doamne ajuta!
Vechi 01.02.2009, 14:18:19
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodox4life Vezi mesajul
Frate Geo,adevarul ramane valabil si neschimbat pentru toata lumea.Fiecare e liber sa creada ce vrea.Pentru cei care vor sa vada minuni adevarate de la Dumnezeu va rog sa va uitati aici:

http://ca.youtube.com/watch?v=Tb59V93SGMg

http://ca.youtube.com/watch?v=hMMGMt...eature=related

http://ca.youtube.com/watch?v=6TaxER...eature=related

Frate Geo,ai zis ca nu cred in minuni si ca am inima impietrita,uite ca cred,dar numai in cele de la Dumnezeu,Doamne ajuta!
Fratele meu CRED si eu in minunile aratate de fratia ta, dar faptul ca te-ai legat de filmuletul postat de sora Silvia NU ESTE VEDENIE!!! Ci ste REAL!!! poate iti este greu in aratari sa crezi, desi nu te condamna nimeni sa nu crezi, e treaba fratiei tale, dar este ceva mai presus de noi in acea LUMINA din filmulet!!!
Daca simteam NUMAI EU ce am marturisit deja, te CREDEAM PE CUVANT ca sunt in inselare, si ma bucur enorm cand cineva imi spune unde gresesc, dar sa imi arate clar cum am gresit si cum sa ma indrept! Le sunt recunoscator din toata fiinta pt sinceritatea lor, dar acum incazul de fata, crede-ma ca situatia este total diferita... NU am simtit numai eu... ci acelasi lucuru TOTI carora le-am dat sa vada si plus ce care marturisesc acelasi lucru de pe forum... deci care este INSELAT???

Argumentele aduse de fratia ta trebuiesc sustinute de CREDINTA si TRAIREA fratiei tale! Pot face si eu acelasi lucru sa dau copy-paste de pe net la citate si sa spun ca "i-am spart pe toti" cand defapt postarea este lipsita de credinta si traire, simti ceva rece si tulburator!!! Argumentele trebuiesc sa arate INCREDINTAREA ca ceea ce postezi este asa, si prin felul de a expune trebuie sa arati ca TRAIESTI ce scrii! trebuie sa ii CONVINGI pe toti de invatatura data! Trebuie sa alegi cu grija fiecare argument patristic ca NU toti inteleg acele cuvinte, mai ales daca nu argumentezi sau explici! Ramai suspendat... si ce ai rezolvat???

Iarta-ma de toate cuvintele dar trebuie sa FIM SINCERI CU NOI INSINE SI SA NU TRAIM CU AER CI CU HRANA SANATOASA, ALTFEL MURIM!!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului dan73 Generalitati 3 05.07.2012 16:22:32
Adormirea Macii Domnului Bogdan N Generalitati 0 15.08.2011 12:48:47
Adormirea Maicii Domnului partenie Diverse Sarbatori 20 15.08.2009 21:19:08
Adormirea Maicii Domnului Laurentiu Diverse Sarbatori 1 15.08.2008 20:25:15
adormirea maicii domnului Pupi Generalitati 1 12.08.2008 13:13:16