Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2009, 20:58:21
dorinastoica14
Guest

Implicit

Sunt o persoană foarte sinceră.Vreau să vă spun că, sinceritatea m-a făcut adeseori să sufăr,să fac pe unii să sufere, dar mai ales m-a ajutat să selectez oamenii pe care aș fi vrut să-i am prieteni.Vreau să spun că, atunci când am fost sinceră mulți au cam întors spatele.Dar...decât prieteni mulți și prefăcuți mai bine dușmani ca să am pe cine iubi!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 12:47:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Minciuna exista in toata puterea ei, atunci cand exista departare de ceilalti. Ma refer la acea departare sufleteasca. Daca esti una cu celalalt, ceilalti, nu poti minti. Daca minti in astfel de cazuri - suferi. Originea minciunii eu o vad in cadere, in separare. Atat timp cat primii oameni nu cunosteau pacatul, nu se puteau minti. Erau tainic impreuna. Cu pacatul, apare si scindarea omului in cuvant. Unul spune una, celalalt altceva.

Dar nici cea fizica nu e de neglijat.

Ma gandeam ca la telefon poti spune orice: sunt imbracat in gri, desi tu esti in verde, sunt in localitatea X, desi tu esti in localitatea Y, etc dar atunci cand esti in fata cuiva nu mai poti face astfel de afirmatii.

Cand ne vom da seama ca trebuie sa le vorbim celorlalti ca si cand ii avem de fata, poate vom face pasi grabiti in a nu mai minti.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 17:16:37
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

De ce mintim? Uite-asa, pentru ca suntem oameni. Si eu, la randul meu, "sint om si nimic din ce e omenesc nu mi-e strain". A minti nu este un motiv de lauda, dar nici un motiv sa teoretizam ca si cand noi insine am fi undeva in afara situatiei. Aici este viclenia diavolului. Nu ne pune pe toti sa ucidem, spre exemplu, dar ne indeamna sa mintim, iar noi cadem ca mustele in aceasta plasa.
Vechi 25.02.2009, 17:41:30
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
De ce mintim? Uite-asa, pentru ca suntem oameni. Si eu, la randul meu, "sint om si nimic din ce e omenesc nu mi-e strain". A minti nu este un motiv de lauda, dar nici un motiv sa teoretizam ca si cand noi insine am fi undeva in afara situatiei. Aici este viclenia diavolului. Nu ne pune pe toti sa ucidem, spre exemplu, dar ne indeamna sa mintim, iar noi cadem ca mustele in aceasta plasa.
exact ca daca mai shi spunem ca oricum shi-a meritat-o victima sau ca l-a batut Dumnezeu, asha cum mi se intampla shi mie uneori, atunci iata ca l-am ucis shi noi shi ne shi mintzim ca noi am fi vrednicishi ca nu am facut noi fapta, dar moral am facut-o caci n-am plans shi n-am tzinut partea victimei ci mereu ne dam cu criminalul... de duh, de suflet shi de trup... poate pentru ca i-a dat balaURUl puterea lui... shi e mai comod sa shedem pe scaunul fiarei shi sa avem puterea shi imparatzia balaurului impreuna cu el pretz de un ceas... ca ni se pare ca nu ni se intampla nimic, caci noi nu privim decat spre placerile trupeshti, shi vazandu-ne bunastarea stam linishtitzi in timp ce sufletul ni se transforma in buruiana shi ia chipul tURMEI de rinoceri, ori hipopotami ori broashte raioase de balta... care nu zic oameni ci oacoac... asha fac toata ziua dandu-se pe lac in urmarire de insecte... ca la concertele alea hardrock shi hevymetal... alea morbide...

dar nu trebuie sa mai plangem mortul ca a plect din gLume, ca a murit ci sa-l plangem eventual ca a ajuns in iad... ca a dus o viatza pacatoasa... ca oricum demult era mort, atunci cand a intrat in Bar shi a baut prima bere sau a baut o cafea shi a fumat prima tzigara... deci mortul era printre noi, dar atunci nimeni nu-l plangea...

shi daca nu ne pocaim asha patzim shi noi... deci minciuna este aia care a devenit un mod de existentza shi s-a preschimbat in adevar... fireshte ajutata de propaganda shi de mase... minciuna masificata... mortul comun din gLumea mortzilor cu constitutziile alea ale lor, inventate, ale oamenilor de "bine", baietzii ai "buni" cu "fatza umana"... marii revolutzionar 'beratorii.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 19:34:49
bmd
Guest

Implicit

Mintim pentru ca asta invatam de mici:
De la parinti : spune-i ca nu sint acasa!
De la scoala : omul se trage din maimuta!
De la colegi: spune ca am fost cu tine!
.................................................. .
In momentul in care dorim sa ne rupem devenim "ciudati", "asociali" ne izolam sau sintem izolati de cei din jur. Nu mai avem prieteni. Nu credeti? Incercati sa-i spuneti numai adevarul celui mai bun prieten al dumneavoastra, direct fara ocolisuri, fara menajamente, adevarul asa cum este el simplu!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 19:40:38
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Mintim ..ptr ca asta invatam de mici ,din vremea copilariei ,de la maturii din preajma ..invatam de mici ca a spune o minciuna te poate scoate ptr un timp din ,,necaz,,sau te face ,,mai interesant ,,..apoi crescand constatam ca si Mos Craciun este ..o minciuna ! si ca societatea chiar incurajaza minciuna..adulti fiind ,denaturam adevarul sau il inlocuim cu o minciuna...atunci cand nici nu ne asteptam avem surpriza/dezamagirea sa descoperim ca am fost mintiti de copilul ..nostru..Mintim sau nu -totul tine de educatie si constiinta .
Vechi 18.05.2009, 20:18:15
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Viata ne da foarte des acest spectacol: omul nemincinos este vanatul celui mincinos.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 13:42:12
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Mintim pentru ca ne rusine de noi

Ne e rusine de cum gandim, de cum simtim, de ceea ce facem, de ceea ce ne dorim cu adevarat.
Pentru ca cei de langa noi sa nu ne vada adevarata fata, mintim politicos. ...

Last edited by windorin; 03.09.2009 at 12:51:16.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 14:52:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

de frica sa nu ni se vada chipul ascuns al pacatului shi faradelegii shi ranitzi in orgoliu prin barfa suntem capabili sa ucidem daca suntem colerici sau sa apelam la vicleshuguri daca suntem marshavi sau sa ne lamentam shi sa ne plangem de mila daca ramanem sa tzinem minte raul, urand asha printre dintzi uitand ca mai inainte de a fi fost umilitzi am greshti lui Dumnezeu.... deci pentru ca sa ne ascundem pacatul shi intzelepciunea viclean speculativa shi dulce din noi ce vine din mandrie ca sa putem poza in smeritzi dar fiind plini de smerenia trufashe ne luam dupa Dinescu shi Caramitru shi ca nishte copii cumintzi ascultam indemnul revolutzionar "fa-te ca lucrezi!"... deci de frica, de frica mintzim shi mintzim in credintza shi fericire fara cuvinte caci lasam sa ne invoim cu minciuna de a-shi pune gajicile nadejdea in noi ca o sa le ridicam noi copii Motanului Danila ce se inchina la Pisi... deci de frica mintzim shi ne desfranam sulimenizandu-ne involuntar shi inconshtient ispita de a pofti la nesfarshit aceiashi cioarba de potoarce plina de colpane shi balcoane, de sectoare shi planctoane pan la liberare.... deci dulceatza aia vine din patima shi nu din sex... din patima botochiuluishiurechea care-shi baga nasul pe unde nu-i fierbe gOala... shi astfel va merge cu toata gLoata pe calea cea larga a gLumii...

deci mintzim de frica fiindca dracul ne-a scos frica cea buna din iubirea curata shi a inchinat-o balaurelui... iar balaurele daca a vazut ca ne este frica ne-a pus sa pacatuim ca sa scapam in timp ce el se arata bland shi munceshte la diversiuni, caci shtie el bine ca pacatul savarshit te incadreaza automat candva in lejuiunea lui antichrist fie la ispahii fie la ieni-ceri mereu ale tale...

sau de ce mintzim noi dragostea mereu in mod cinic? poate ca ne place duhul neputintzei ce dandu-se intzelept se ingamfa ca shi cum ar avea putere shi primind unimea batjocurei se crede el pe sine vrednicel, shi devenind injurash se manie el in mod spectaculos pe pacatos in timp ce inghite camila tuturor faradelegilor shi pacatelor... deci din invartoshare draceasca, din nascocire pare ca mintzim... dar cine poate shti exact de ce nu vedem ceea ce nu se vede shi chiar daca nu se vede cu toate astea e mincinos in piciochiul acela naravash...
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 22:25:29
IonutS's Avatar
IonutS IonutS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Daca mintim pentru a ne ajuta aproapele cum este interpretata minciuna ?
Reply With Quote
Răspunde